
NATIONALRAILROADADJUSTMGElT  BOARD
Award Number 19615

THIRD DIVISION Docket Number SG-19396

Frederick R. Blackwell,  Referee

(Brotherhood of Railroad Signalmen
PARTIES TO DISPUTE: (

(Southern Pacific Transportation Company (Pacific Lines)

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the General Cormnittee  of the Brotherhood of Rail-
road Signalmen on the Southern Pacific Company (Pacific

Lines) that:

(a) The Southern Pacific Transporation Company (Pacific Lines)
violated the Agreement between the Company and the Employes  of the Signal
Department, represented by the Brotherhood of Railroad Signalmen, effective
April 1, 1957 (reprinted April 1, 1958, including revisions) and particularly
the third paragraph of Rule 4 which resulted in violation of Rule 70.

(b) Mr. R. C. Walker be paid the difference between his rate of
Leading Signal Maintainer and the rate of Signal Foreman for March 24, 25, 31,
and April 1, 1970 -- a total of 32 hours at straight-time rate.
File:

(Carrier's
SIG 145-166)

OPINION OF BOARD: This dispute arises under Agreement between the parties,
effective April 1, 1957 and reprinted April 1, 1958, in-

cluding revisions. This opinion shall also serve as the opinion in an identical
case in (Docket SG-19420).

On the claim dates Leading Signal Maintainer Walker and Leading Signal-
man Hicks, together with one or more signal maintainers and one or more signal-
men, performed signal repair work in the hump yard at Eugene, Oregon. Mr. Walker
is senior to Mr. Hicks. The claim is that the work in question comes within the
third paragraph of Rule 4 and that Mr, Walker is entitled thereunder to be paid
the Signal Foreman rate for such work.

The record validates Carrier's assertion that claim dates of March
24 and 25, 1970 are barred by applicable time limits; accordingly, this portion
of the claim is dismissed for lack of jurisdiction.

The basis of the claim is that the term "leading signalman", as used
in the third paragraph of Rule 4 of the Agreement, is a generic term meaning both
a leading signalman and a leading signal maintainer. Carrier contends that the
third paragraph speaks exclusively of "leading signalman" and that the paragraph
must be limited accordingly. Rule 4 of the Agreement reads as follows:
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"RULE 4. LEADING SIGNALNAN-LEADING SIGNAL WI~AINFX

A signalman or signal maintainer working with and super-
vising the work of one or more signalmen or signal maintainers
with or without their assistants and/or helpers.

In gangs not under the jurisdiction of a signal foreman,
a leading signalman or leading signal maintainer shall not be
required to lead and/or direct the work of more than three (3)
employes exclusive of himself, except for temporary periods not
exceeding ninety (PO) calendar days in a calendar year, during
which he shall not be required to lead and/or direct the work
of more than four (4) employes exclusive of himself.

When two gangs, each under supervision of a leading sig-
nalman, are temporarily assigned to work together on a signal
construction or repair project, the senior of the two leading
signalmen wili be in charge and will receive signal foreman
rate of pay. It is understood that such individual will not
acquire seniority as signal foreman under this rule."

We have examined the Awards cited by Petitioner and Carrier and find
that none of these Awards are apropos to the situation presented by the instant
dispute. However, we shall comment briefly on Petitioner's citation of Award
17642. That Award, which involved the same parties and the same Rule 4, con-
tained the following statement by this Board:

"That,Rule contemplates that a premium rate shall be
be paid to a Leading Signalman or Maintainer to compensate
him for the extra burden of the responsibility of supervising
other employees on construction and repair projects,"

Taken literally the above statemenC does provide support for Petitioner's
contention. However, examination of the Award shows that a Leading Signal Main-
tainer was in no way involved in the dispute before the Board and, therefore, we
find no lessons in that Award with which to deal with the herein issues.

We have before us a straightforward issue of contract interpretation.
The thrust of Petitioner's argument is that, as between a leading signalman and
a leading signal maintainer, there are no distinctions to explain why a leading
signalman should be covered by the third paragraph of Rule 4 &ile a leading
signal maintainer is not. We have followed this reasoning very carefully and
perceive that in some instances the Agreement has not made any apparent distinc-
tion between the two positions. However, Rule 4 of the Agreement, which is the
part of the Agreement involved in this dispute, contains provisions that do deal
with the two positions differently. In defining the two positions in the first
paragraph of Rule 4, the text obviously takes as its subject the topical heading.
"Leading Signalmen-Leading Signal Maintainer". In the second paragraph the text



Award Number 19615
Docket Number SG-19396

Page 3

refers to "e leading signalman or leading signal maintainer". But in the
third paragraph the text refers only to "a leading signalman". The parties
referred to both positions in the first end second paragraph of Rule 4, but
referred to only one position in the third paragraph. I" these circumstances
we can but presume that the parties would have referred. to both positions
throughout the text of Rule 4 if such had bee" their intent.

We also note that other rules of the Agreement deal with the positions
of signalman and signal maintainer as if there were no distinctions between the
two positio"s. In these instances, however, it is the express text of the rule
which produces the result of non-distinction between positions. This cannot be
said of the text of Rule 4, so we think these non-distinguishing rules in fact
reinforce our view of the meaning of the third paragraph of Rule 4.

We have also studied Petitioner's contention that the purpose of the
Rule is to prohibit Carrier from combining two gangs without paying the foreman's
rate of pay and that, given such purpose, the third paragraph of Rule 4 applies
with equal logic to both positions. However logical this may be from Petitioner's
viewpoint, we find no reason in the text of Rule 4, itself, or in any of the sur-
rounding circumstances, to give effect to that purpose by contract interpretation.
There is no doubt that the text refers exclusively to a leading signalman. If we
added "a leading signal maintainer" to the text, we would enlarge the text beyond
that agreed to by the parties.

For the foregoing reasons, we shall deny the claim.

._ __ _..-.. -~. .-- ._ ~__.
FIDDIEICS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the whole record end

all the evldeuce, fInda andholds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employea involved in this dispute are
reapactively  Carrier and Employea within the meaning of the Railway Labor Act,
as cqpmved Jnne 21, 1934;

That.tbia Division of the Adjustment Board does not have jurisdiction
over the claim for the dates of March 24 and 25, 1970, but does have jurisdiction
over the remainder of the dispute involved herein; sad

That the Agrecment was not violated.
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claim dismissed in part and denied in part as indicated in
opinion.

NATI0NA.L  RULFOAD ADJUST BGARD

ATEST: 64' v&

By Order of Third Ditision

Executivu secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 27th day of February 1973.


