
NATIONAL RAILROAD ADJLWIXENT BOARD
Award Number 20126

THIRD DIVISION Docket Number CL-20036

Frederick R. Blackwell,  Referee

(Brotherhood of Railway, Airline and Steamship Clerks,
( Freight Handlers, Express and Station Employes

PARTIES TO DISPUTE: (
(Missouri Pacific Railroad Company

STATEMENT. OF CLAIM: Claim of the System Comnlttee of the Brotherhood (CL-7192)
that:

1. Carrier violated the Telegraphers' Agreement (TCU) and in per-
titular, Paragraph 2 of the May 20, 1970 Memorandum Agreement, when, on Decem-
ber 9, 1970, it required the Engineer of Extra No. 644 South, an employe who
is not covered by the Telegraphers ' Agreement (TCU), to handle Train Order No.
208, to be delivered to Extra No. 426 South, on line between Taylor and San
Antonio, Texas, at a location and/or point where no Telegrapher is employed,
and then failed and refused to compensate Claimant .I. R. Cowan es required by
Parngraph 2 of the May 20, 1970 Memorandum Agreement.

2. Carrier shall now be required to compensate Mr. J. R. Cowan,
Telegrapher, three hours at pro rata rate, as required by the May 20, 1970
Memorandum Agreement.

OPINION OF BOARD: On December 9, 1970, a telegraph operator at Taylor, Texas,
copied Train Order 8208, The order, which was to be execu-

ted by the crew of Extra 426 South, was addressed to the Conductor and Engineer
(C&E) of Extra 426 South "in care of" the Engineer of Extra 644 South. The
telegrapher gave the order to the Engineer of 644 South who thereafter delivered
the order to the C&E of Extra 426 South at McNeil, Texas. No employee covered
by the applicable agreement (the T-C Division, BRAC Agreement) is employed at
McNeil.

Petitioner BRAC concedes that Carrier is permitted to do what it did
in the instant facts, subject, however, to the Carrier's obligation to make
payment for a rail as provided in en Agreement dated May 20, 1970. The Car-
rier refused to pay the call and Petitioner therefore alleges that Carrier vio-
lated the 1970 Agreement. Carrier asserts that the facts here are consistent
with its practice of handling 'Tin care of" train orders under Operating Rule
217 and, further, that the 1970 Agreement is not applicable to the instant facts.

Operating Rule 217, and the pertinent agreement provisions, read as
follows:
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Operating Rule 217

"Delivery Orders. --Unless otherwise provided, a train order
to be delivered to a train at a point not a train order of-
fice, or at which the office is closed, must be addressed
to 'C&E' (train) at (or between) (station or stations) care
of showing title of employe in whose care the order
is addresied and who is responsible for its delivery.

When delivery is to be made by another train, the train order
must be addressed in care of conductor or engineer of deliver-
ing train." (Emphasis supplied.)

"Rule 2

HANDLING TRAIN ORDERS, ETC.

(a) Only in the event of accident of similar emergency will
an employe other than covered by this agreement be permitted
to receive train orders at telegraph or telephone offices where
an operator is employed. If operator is available he will be
paid for a call.

(b) If instructed by train dispatcher, or other authority, to
clear train or trains before going off duty, leaving clearance
cards or orders in some specified place for those to whom ad-
dressed, employes shall be paid under the provisions of the call
and overtime rule.

(c) Trsin dispatchers will not be required not permitted to
transmit train orders or handle block by telephone or telegraph
to train and engine service employes, except in emergency; not
will train and engine service employes be required or permitted
to take train orders or to block, or report, trains by telephone
or telegraph, except in emergency. Emergency is defined as follows:

Casualty or accident, engine failure, wreck,
obstructions on track through collision,
failure to bldck signals, washouts, tornadoes,
slides or unusual delay due to hot box or
break-in-two that could not have been anti-
cipated by dispatcher when train was at pre-
vious telegraph office, which would result in
serious delay to traffic.
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"(d) When orders and/or clearance cards are
copied at one point and sent for delivery to
a train at a point, where telegraph or tele-
phone service is maintained, the employe at
such point will be paid for a call."
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'May 20. 1970 Agreement

*******

2. When train orders, or comsunications which serve the purpose
of train orders, are handled by persons other than covered by
this agreement and train dispatchers at Locations where no em-
ploye covered by the T-C Div. BRAC Agreement is employed, other
than under the exceptions set forth in Rule l(b) (a) (Missouri
Pacific); Rule 2(c) (Texas and Louisiana); and Rule 2(d-4) (Mis-
souri-Illinois), a telegrapher designated by the district chafr-
man will be allowed a call - three hours at the minims telegrapher
pro rata rate applicable on the seniority district."

Let us first say that Operating Rule 217 concerns a method of handling
train orders which Carrier has devised to expedite the mvement of its trains
and equipment. However, this operating rule is not paramount to the Agreement,
Award 12371 (Dolnick) and, consequently, if the use of Rule 217 results in a
violation of the Agreement, the Carrier can be held to account for such violation.

We now turn to the 1970 Agreement which requires Carrier to pay for a
call in the instant dispute unless, as Carrier contends, the term "handle" in
the Agreement does not encompass the "delivery" of train orders to the crew that
is to execute them. (There was no employee covered by the Agreement employed at
the point of delivery, so this part of the 1970 Agreement has been satisfied.)
The Carrier makes its argument that "handle" should be construed so as to ex-
clude "delivery" by tracing the history of present Rule 2 (HANDLING TRAIN (Z(DSRS,
ETC) and the negotiations preceeding the 1970 Agreement, and by the citation of
Awards No. 13, Special Board of Adjustment No. 506, No. 88, Public Law Board No.
706, and Third Division Awards 16270 (Zack) and 16271 (Zack). In Large measure,
both this history and the cited Awards make a showing that Rule 2(d) does not
prohibit the Carrier from doing what it did in this situation, i.e., having a
non-Agreement employee deliver a train order at a Location where no Agreement
covered employee is employed. While this showing is obviously correct, because
Rule 2(d) is specifically addressed to delivery at locations where such an em-
ployee is employed, we are now confronted with the 1970 Agreement which, on its
face, deals with subject matter different than Rule 2(d). Moreover, although
the history, not surprisingly, shows that Rule 2 has been the subject of much
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contention between the parties, it does not provide any evidence that "handle"
in the 1970 Agreement excludes "delivery" of train orders to the executing
crew. Also, although the cited Awards show that claims have been denied where
Carrier's actions were not violative of the Agreement, the Awards in no way
show that "delivery" is excluded from the 1970 Agreement. Thus, we find
neither the history nor the Awards to be persuasive on the issues presented
here. On the other hand, Awards 12371 (Dolnick) and 18436 (Rosenbloom),  called
to our attention by Petitioner, deal with the precise question of whether the
term "handle" includes "delivery" when the former term is used in a train order
rule similar to the text of the 1970 Agreement. In Award 12371, after cma-
prehensive treatment and analysis of conflicting Awards on the issue, a well
reasoned decision was made that "handle" includes "delivery". Subsequently,
in reaching the same result in Award 18436, this Board stated the following:

"The threshold issue herein is whether the physical delivery
of train orders to the train crews who will execute them is
encompassed by the term 'handle' as it appears in the Train
Order Rule. This precise issue has been before this Board many
times but, as Referee Dolnick observed in Award 12371, there is
considerable conflict in the decisions of the Board on the sub-
ject. In that Award, Referee Dolnick made a comprehensive re-
view end analysis of decisions dealing with the issue snd ren-
dered a well-reasoned determination which in our view correctly
resolves the question. We adopt the findings of Award No. 12371
and hold that the physical delivery of train orders to the train
crews who will execute them is en integral part of the work re-
served to telegraphers under their Agreement and may not be
assigned to employes not covered by that Agreement."

See also Award No. 8, Public Law Board No. 713.

From our study of the Awards cited by the parties, and from our study
of the 1970 Agreement, including its relationship to Rule 2, we conclude that
"handle" in the 1970 Agreement includes "delivery" of a train order to the train
crew that is to execute the order. Accordingly, though the 1970 Agreement does
not prohibit Carrier from effecting delivery es it did in this case, when the
Carrier does effect delivery in such manner, the Agreement requires Carrier,
upon request, to pay for a cell to a telegrapher designated by the District
Chairman. In arriving et this conclusion we have also studied the Carrier's
overall argument which is that, apart from the delivery issue, the 1970 Agree-
ment was intended by the parties to have a narrow construction. For example,
in speaking about the negotiations preceeding the 1970 Agreement, the Car-
rier's Submission states that:

. . . it was the Employes' Assessment that the cost of the rule
could be controlled by the Carrier, because their proposal re-
lated solely to resticting the use of the radio and/or tele-
phone by train dispatchers to transmit train orders to
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"employes other than telegraphers et Locations where no
telegrapher was employed under other then emergency con-
ditions as defined in the various rules."
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The above passage indicates that the sole object of the 1970 Agree-
ment was to restrict train dispatchers (except in emergencies) from trans-
mitting train orders by radio or telephone to non-Agreement employees at Loca-
tions not having a telegraph operator. In contrast, the 1970 text refers to
II . ..train orders, or communications  which serve the purpose of train orders..."
This text obviously refers to all train orders, written, phoned, or radioed,
and we are not authorized to reduce the text only to orders which are trans-
mitted by phone or radio. To do so would amount to rewriting the Agreement
which the parties themselves negotiated and executed, and this we are not
authorized to do.

In view of the foregoing, and on the whole record, we shall sustain
the claim.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the whole record
and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Fmployes involved in this dispute are
respectively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,
es approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

The Carrier violated the May 20, 1970 Agreement.

A W A R D

Claim sustained.

NATIONAL RAIIROAD AD.7USTMEWI  BOARD
By Order of Third Division

ATTEST:
Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 3Lst day of January 1974.



CARRIER MEMBERS' DISSBNT TO AWARD 20126, DOCKET CL-20036
(Referee Frederick R. Blackwell)

The majority guided us through a maize of rationale

designed to support and/or justify a decision contrary to the

intent of the Agreement and rejected previous decisions involv-

ing the train order rule on this property that related to the

question of "delivery." The majority also rejected more than

fifty years of practice under Operating Rule 217 that heretofore

had not been found to be in conflict with any rule of the Agree-

ment.

The Carrier cited Award No. 13 of Special Board No.

506 involving this Carrier and train order rule and, as the dis-

pute related to Operating Rule 217, the Board there held in

part:

II . . . This rule has been in use for many
years and we can find no suecific provision
02 the Agreement in Conflict wzth it."
(Underscoring added.)

Obviously Board No. 506 examined all pertinent rules of the

Agreement and correctly found that none were in conflict with

Operating Rule 217.

In arriving at this decision, the m a j o r i t y  a l s o  r e j e c t -

ed all evidence and argument supporting Carrier's position that

on this property the issue of "delivery" had always been dealt

with specifically. The parties to the Agreement specifically

provided for "delivery" in paragraph (h), subsequently para-

graph (d), of the Train Order Rule reading:



I’ Cd) When orders and/or clearance cards are
copied at one saint and sent for delivery to
a train at a poin.2, where telegraph or tele-
phone service is maintained, the employe at
such point will be paid for a call."
(Emphasis supplied.)

Paragraph (d) supra, first appeared as paragraph (h) in the

Agreement in 1940. Had the parties intended that the Train Order

Rule include "delivery" they could have so stated in the rule

and parayraph cd) quoted above would have been superfluous. The

parties having failed to do so, this Board is Fithout authority tc

now amend .the rule under the guise of interpretation. All cle-

ments of the Carrier's argument clearly pointed out the fact that

the parties had not heretofore considered "deli-very" in the ab-

stract. What manner of logic rould lead one to the conclusion

that the parties to the May 1970 Agrcoment blould now treat

"delivery" in the abstract if, in fact, "deliver;" or messenger

service was to be included within the Agreement.

The May 17, 1970 Agreement is not a modification or

extension of paragraph (d) of the Train Order Ruie for applica-

tion at points where no telegrapher Was employed, but rather

a settlement of a dispute concerning the use of the radio for

transmitting train orders. The majority clearly understood the

Carrier's point as evidenced by the first sente?oe of the pen-

ultimate paragraph of the award making reference to a quotation

from the Carrier's submission:

- 2 -



"The above passage indicates thatthe sole object
o f  ttae  1 9 7 0  :.qrrement was to rcztrict train dis-
patchers iexcept in cmerqencirsl from transmitting
train orders by radio or teiephunc to non-Agrre-
ment employees at locations nut having a tele-
graph operator . . ."

Why would the Carrier make Such a statement? Let's

refer to the introductory paragraph and paraqraFh No. 1 of the

1970 Agreement that addresses itself to the intent and purpose--

of the Agreement; that part of the Agreement t.h;t was not quoted..-

within the body of this award reading as fcilows:

"In full and fin.31 settitlment ot ~11 issues acd
disputczs co~zsrrd by the orqanizaticn's notice
o f . . . , concerning the use of radio facili-- -  -.-
ties,

IT IS &GREED:

1. It is recognized that~  radio facilities con-
stitute ahsther medie of cssmknicfition
similar ta the teleP‘hcne, abd th;tt  this
agreement applies regardless DC the method
of ccmmunication  used."

(Underscoring addzd.)

The 1970 Agreement certainly did not refer to or cover "delivery"

or "messenger" service which the majority has now included by

the interpretation process.

There is no logical support for the decision of the

majority in this case. Going to other properties for awards to

jus.ti:y the Zecisjion and lejeoting awards insuod on thins pr-op-

erty serves no good purpose, but serves to Fcrpetua.Le disputes

already settled by due process. Accordingly, we dissent and

recommend no precedent value be attached to rrhks award.

-3-
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LABOR MEMBER'S ANSWER TO CARRIER MEMBERS' DISSENT TO AWARD 20126

(Referee Blackwell)

The Carrier Members' Dissent warrants an answer - not

upon what it says but, rather, upon what it ignores.

The Dissent refers to but one Award - Award 13 of

Special Board No. 506, issued about six and a half years prior

to the May 20, 1970 Memorandum Agreement being negotiated

between the parties, which is the Agreement involved in this

d i s p u t e .

It is understandable that the Dissent ignores voluminous

Awards of this Board which uphold the principle that when a

Carrier elects to use a rule of its Uniform Code of Operating

Rules - Rule 217 in this dispute - which is not consistent v!ith

rules of the extant Agreement and, If the use of such an opera-

ting rule results in a violation of the Agreement, the Carrier,

is held accountable for the violation.

The logic of such Awards,including  Award 20126, is axio-

matic, i.e., the Carrier can change its operatinp rules at its

whim without consulting or negotiating with the Employes' Repre-

sentative. However, in changing its operating rules, it must

do so in such a way as to not circumvent the negotiated collective

bargaining agreement.

The Dissent registered to Award 20126 'presents contrary

and erroneous views, ignoring the many Awards previously rendered

by the Board, for exarr.ple: 86, 1096, 1167, 1168, 1170, 1304,

1456, 1489, 1878, 2071, 2087, 2926, 2927, 2929, 2930, 5087, 5122,



5124, 5871, 6678, 7770, 8661, 10063, 11464, 13343, 14043,.

and 14307, which firmly establish that a Carrier's operatinp

rules are superceded by the rules of the agreement mutually

__ entered into by the parties.

Award 20126 is correct and is in complete conformity

with the above-cited precedent Awards of the Third Division.

The Dissent does not detract from the sound decision reached

in this Award.

Labor ?.!ember
3-18-74
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