NATIONAL RATIILROAD ADJUSTMENT BOARD
Award Number 20262
TH RD DIVISION Docket Number CL-20296

[rwin M Lieberman, Referee

(Brotherhood of Railway, Airline and Steamship
( Aerks, Freight Handlers, Express and
( Station Employes
PARTI ES TO DI SPUTE: (
(Pacific Fruit Express Conpany

STATEMENT OF CLAIM C aim of the System Committee of the Brotherhood
(Q.-7386) that:

(a) The Pacific Fruit Express Conpany violated the O erks'
Agreenent when it used an unassigned enploye to fill portions of
vacanci es notw thstanding he was not qualified to fill all positions
included in the relief schedule of such vacancies; and,

(b) The Pacific Fruit Express Conpany shall now be required
to all ow employe J, Hernandez ei ght (8) hours' conpensation at the time
and one-half rate of Cerk-lnspector each date July 13, 14, 27 and 28,
1970; and,

(¢) The Pacific Fruit Express Company shall now be required
to all ow enpl oye B. Dominguez ei ght (8) hours' conpensation at the tine
and one-half rate of Cerk-Inspector August 20, 1970; and,

(d) The Pacific Fruit Express Conpany shall now be required
to all ow enpl oye B. Aguilera ei ght (8) hours' conpensation atthe tine
and one-half rate of Cerk-Inspector each date August 24, 25, 31, Sep-
tenber 21 and 29, 1970.

OPI NI ON_OF BOARD: The dispute in this case involves the filling of
vacancies on two relief positions over a number of
days. The job identified as Relief "M included the positions of Clerk-
Inspector and Chief Yard Cerk; the job identified as Relief "J" included
the positions of Cerk-lInspector and Shift Foreman. Carrier called the
seni or unassi gned employe to fill the Oerk-lInspector relief days on both
Relief Position "M" and "J", but determned that this enploye was not
qualified to performthe duties of Shift Foreman and Chief Yard derk;
for those two positions, the Carrier called and used the qualified in-
cunbents who were on their rest days.

Part (c¢) of the Caiminvolves work on August 20, 1970. The
record indicates that Carrier asserts the position in issue was bl anked
on that date, instead of being filled by an unassigned enploye. W find
no dispute with Carrier's assertion and no rebuttal thereof; we nust
ass- therefore that the factual basis for this part of the Oaim has
not been established.
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The essence of the dispute is the contention of the Organiza=-
tion that to be considered qualified for a call, an unassigned employe
must be qualified to work the entirerelief schedule. The rel evant
rules are as follows:

"RULE 6 - FILLING NEW POSITIONS AND VACANCIES

(a) Positions or vacancies of thirty (30) days or |ess
duration may be filled without bulletining. Positions
or vacancies over thirty days duration will be handl ed
under provisions of Rule 7 of this agreenent.

(b) New positions or vacancies of thirty (30) cal endar
days or less duration shall be filled, whenever possible,
by the senior qualified unassigned employe who is avail -
abl e and who has not perforned eight (8) hours work on

a cal endar day; an unassigned enploye will not be con-
sidered as being available to performfurther work on
vacancies after having perforned five (5) days or forty
(40) hours of work at the straight time rate in a work
week beginning with Mnday, except when such unassigned
enpl oye secures an assigned position under the provisions
of Rule 7 or returns to the extra list froma position

to which he was assigned, in which event he shall be com=
pensated as provided forin Rule 31, Sections (d) and (e).

NOTE:- 1. An unassigned enploye placed on a vacancy
or a new position having rest days of Saturday and
Sunday will remain thereon until relieved by regular
enpl oye or displaced by a senior unassigned enpl oye.

2. An unassigned enploye placed on a vacancy
or new position having rest days other than Saturday
and Sunday shall, after having performed five (5) days
or forty (40) hours of straight tine work in a work
week beginning with Mnday, be released fromthe posi-
tion only if by remaining thereon he would work in ex-
cess of five (5) days at straight time rate in his work
week. An enploye so released shall be privileged to
return to the vacancy from which rel eased at the begin-
ning of the new work week if the vacancy is then filled
by a junior unassigned enploye, or he may displace any
junior unassigned enploye, or place hinself available
for subsequent vacancies. If no regular employe iS avail -
abl e and an unassi gned enploye is used after having per-
formed five (5) days or forty (40) hours of straight fIme
work on vacancies in his work week begi nning with Mnday,
he shall be conpensated therefor at the overtime rate.
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"(c) If a qualified unassigned employe is not avail abl e,
position will be filled by the senior assigned enpl oye who
makes witten application therefore and is qualified for
such vacancy, and when assigned shall take all of the con-
ditions of the position; if a qualified unassigned enpl oye
thereafter becomes available he may not displace the regu-
| ar enploye filling the tenporary vacancy unless he is
senior to such regular enploye. Employes working in one
class may file applications for and be used on new positions
or vacancies in another class under the provisions of this
section, when there are no qualified unassigned employes
available in the class where the new position or vacancy
occurs.

NOTE:~ 1. A vacancy under preceding paragraph of
this rule will not be considered a vacancy avail able
to an assigned enploye unless it is known in advance
that the vacancy will exist for more than two (2) days
or has existed for nore than two (2) days.

2. In the event a vacancy of known duration of
more than two (2) days is filled by a regular assigned
enpl oye and a senior qualified regular assigned enpl oye
desires to displace the junior regular assigned enploye
working the position, he may, upon giving at |east four
(4) hours' notice, do so providing such displacenent
notice is made within seventy-two (72) hours fromthe
starting tinme of the position after vacancy is first
filled and the enpl oye making the displacement shall be
required to fill the vacancy at the beginning of the next
tour of duty on the vacancy,

3. Under the provisions of this Rule an assigned
enpl oye shall not be pernmitted to work a tenporary vacancy,
or return froma tenporary vacancy to his regul ar assigned
position, or work another tenporary vacancy on the sane
cal endar day."

The Organization bases its clains on the assertion that for
twenty years the parties have had a nmutual understanding and a practice
interpreting Rule 6; that understanding provided that an enpl oye will
not be used to work a relief assignment unless he is qualified to work
all positions enconpassed within that assignnent. Petitioner further
asserts that Carrier did not deny the existence of the understanding and
practice during the handling on the property and hence is estopped from
raising that issue in its subnission to this Board.
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Carrier asserts that the past practice argument was not properly
handl ed with Carrier's hi ghest officer and isbarred fromfurther considera-
tion. Further, the Carrier's Manager Personnel, in the applicable let-
ters on the three dains all dated January 16, 1973 said:

"Once more in our conference of January 11, 1973, your
Senior Vice General Chairman and the undersigned revi ewed
the entire record of this case and examned all of the
underlying facts and the application of our Agreenent
thereto. Throughoat, | could find no departure from any
rules or other violation."

W find that the foregoing letter constitutes a denial on the
property of any argument concerning understandings or practices inter-
preting Rule 6, since it records the result of the final conference on
the property in the handling of these claims. Thus, if the Oganization's
representative raised the issue of the nutual understanding in the inter-
pretation with the highest officer of Carrier, it was rejected.

Wth respect to the alleged practice and understandi ngs concern-
ing the neaning of Rule 6 we find no evidence in the record to indicate the
nature or specifics of such understanding and further no evidence with
respect to practice = merely assertion. In Petitioner's rebuttal the
foll owing statement appears:

. . ..the conplaint under consideration here by your
Board is one that has cropped up occasionally in the
past. Since the issue does recur from time to time,
the Employes have progressed the instant case in an
effort to obtain a determnative ruling to settle the
di spute once and for all."

The above statenent and correspondence presented by the O ganiza-
tion alluding to an identical dispute in 1960 would seem to negate the
allegation thata twenty year practice had been abrogated by the actions
of Carrier in theinstant dispute. Even if Petitioner's position were
whol |y sound the clainms are deficient in that Caimnts failed to file
for the vacancies under the provisions of Rule 6(c), which provides:

"If a qualified unassigned employe is not available,
position will be filled by the senior assigned employe
who makes witten application therefor and is qualified
for such vacancy...."
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Ve conclude that Petitioner has failed to establish the exist-
ence of a mutual understanding or practice interpreting Rule 6. The
provisions of Rule 6(b) are clear and unambiguous and do not contain any
| anguage indicating that an unassigned employe nust be qualified to work
all positions enconpassed within a relief schedule in order to qualify
for such vacancy. For all the foregoing reasons the claims nust be
deni ed.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the whole
record and all the evidence, finds and hol ds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employes involved in this dispute are
respectively Carrier and Employes Wi thin the neaning of the Railway Labor
Act, as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction
over the dispute involved herein; and

That the Agreenent was not viol ated.

A WA R D

d ai ns deni ed.

NATIONAL RATLROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of Third Division

ecutive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this  31st day of My 1974.



LABOR MEMBER'S DISSENT TO AWARD 20262,
DOCKET CL-20296 (Referee Lieberman)

The logic of the majority of the Board In denying the
claim involved in this Docket is defective. Rule 6 (v) of
the Parties Agreement requires that, in the First Instance,
vacancies, such as the one involved in this Docket, be filled
by "®®¥%the senior oualified unassigned emplove*¥*% " Never
has it been established that the individual used on part of
the two vacancies was a oualified emplove, Fact of the matter
is, on January 16, 1973, the Company’'s Managrer of Personnel
wrote:

“In filling the tvre of vacancyv whieh
occurred In this claim, we first sought an
unasslpn”ed oualified erploye, but without
success.

The Rule clearly recuires that an unasslpned emnloye be
qualified for the vacancy prior to assignment to the vacancy.
If he is not cualified, he cannot be assigned to the vacancy.
If he cannot be assigned to the vacancy he has no right to
work any part thereof.

The Rule uses the term “vacancy” in Its usual sense.
Rule 6 does not contemplate that the vacancy be snlit among
the several positions involved when a relief vacancy is to
be filled, nor does it contemplate a vacancy be split among
the various functions of work assigned to a non-relief vacancy.
(For examole : a non-typist would not be oualired for assign-
ment to a vacancy in a non-relief’ assignment recuiring two

hours of typing per day even though the individual was cuali=-

fied For the remainder of the work Of the vacancy.)



The penultimate sentence of the Opinion is ridiculous:
"The provisions of Rule &(b) are clear and
unarbiguous and do not contain any language
indicating that an unassigned emnlove must be
qualified to work all positions encompassed

within a relief schedule in order to gualify
for such vacancy.”

We apree the Rule is clear and unambigucus, The Rule
requires that an unassigned errloye be aualified to work the
vacancy. To hold that such an emplove is now recuired to be
gualified on cniv a part of the vacancy is to amend the Rule,
something the Board and this Referee are well azware is beyond
our scope of authority.

The Award 1s in error and, | dissent.

L.
~ ! LQ/L)
Fletcher, Labor Member
=H-T4

LABORMEWMRER'SDISSENT TO
-2 - AWARD 20262, DOCKET CL-2029
Referee Lleberman



