NATI ONAL RAI LROAD ADJUSTMENT BOARD
Awar d Number 21016

THIRD DI VI SI ON Docket Number CL-20892

[rwin M. Lieberman, Referee

EBr ot herhood of Railway, Airline and
Steanship Cerks, Freight Handlers,
( Express and Station Employes
PARTI ES TO DISPUTE: (
(Robert W Bl anchettc. Richard C. Bond
{ and John H McArtkuw Trustees of the
{ Property of Penn Central Transportation
( Conpany, Debtor v

STATEMENT OF CLAIM O aim of the System Cormittee of the Brotherhood
(G.-7680) that:

(a) The Carrier violated the Rules Agreenent dated February 1,
1968, particularly Rule h-A-6 and others in effect between the Brotherhood
of Railway, Airline and Steanship Cerks and itself, when the Carrier im=
properly paid M. B. F. Chasefor work perfornmed on position #104 on Janu-
ary 28,1972, M. Chase was paid at the rate of the position worked instead
of the rate of hisregularly assigned position which was position #1, Chief
Car Control Cerk, paying a rate of $36.73 per day, |ocated in Livernois
Yard Office, Detroit, M chigan.

(b) The Carrier now be required to properly conpensate M. B. F.
Chase at thechigher rate of pay or a difference of $2.43 for January 28,

1972. 3

OPINION OF BOARD: d ai mnt was regularly assigned to a position of Chief
Car Control Cerk with hours of 7:30 AM to 3:30 P.M
with a rate of $36.73 per day. On January 28, 1972 Caimant doubled over
onto a Car Control Cerk position with hours of 3:30 P.M to 11:30 P.M and
arate of $34.30. For this latter service, Cainmant was conpensated at the
Car Control Cerk's rate on a punitive basis.

Petitioner alleges that Cainmant shoul d have been paid at his
regul ar rate when he doubled over to another vacancy. Rules k-A-6 and 4-E-1
are relevant to this dispute and provide in pertinent part:

"RULE 4-A-6 -- NOTIFIED OR CALLED

(a) Regularly assigned employes notified or caledto per-
f orm work between their regular work periods and not contin-
uous therewith will be allowed a mninmumof three hours at
the pro rata rate for two hours work or less; tinme held on
duty in excess of two hours to be paid for at the rate of
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"time and one-half. Regular enployes so called who are
unabl e, because of being called, to cover their regular
assignment will be paid not |ess than they would have
received if they worked their regular assignment.

(b) Regularly assigned enpl oyes notified or called
to performwork continuous with, and in advance of their
regul ar work period, will be allowed time and one-half
on the mnute basis for such advance tine.

(c) Aregularly assigned enpl oye notified or called
under the provisions of paragraphs (a) or (b) of this
rule (4-A-6) perform servicein other than his regular
position will be conpensated at the rate of the position
filled orat his regular rate, whichever is higher."

* * *

"RULE 4-E-| -- PRESERVATION OF PATE

(a) Employes assigned tenporarily or permanently to
hi gher rated positions will receive the higher rates
whi |l e occupying such positions; enployes assigned tenpor-
arily to lower rated positions will not have their rates
reduced. Extra enployes will be conpensated at the rate
of the position to which tenporarily assigned.

(b) A 'tenporary assignnment' for the purpose of this
rule (4-E-1) contenplates the fulfillment of all the
duties and the assunption of all the responsibilities of
the position during the time occupi ed, whether the regul ar
occupant of the position is absent or whether the tenporary
assignee does the work in the presence of the regul ar
enpl oye. Assisting a higher rated enploye, due to a
tenporary increase in the volume of work, does not con-
stitute a tenporary assignnent."

Carrier argues that Rule k-A-6is not applicable to this dispute
since Caimnt did not performthe extra service in advance of his regu-
larly schedul ed hours. Further, it is contended that Rule 4-E-| is also
i napplicable since ". . ..That Rule is applicable only in the case of an
enpl oyee working on another position in lieu of his own position, which
Is not the situation here involved."

VW cannot agree with Carrier’s reasoning. Rule 4-E-1 is entitled
Preservation of Rates and is quite clear and unequivocal. The phrase
" . ..employees assi gned temporarily to | ower rated positions will not have
their rates reduced" does not contain any qualification that it is
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applicable only in the case of an employe working a position in lieu of

his own, as suggested by the Carrier. In addition, the identical issue
was presented to this Board in Award 9206 which involved the same O ganiza-
tion and the predecessor Carrier and an identical rule; and in that Award
we held that theemploye who doubled over in a |ower rated position shoul d
have been paid at his regular rate. In this dispute, we support the
reasoning in the earlier Anard and will sustain the Caim

FIODINGS: The Third Division of the Adjustment Board, uponthe whole record
and all the evidence, finds and hol ds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employes involved in this dispute ace
respectively Carrier and Employes within the nmeaning of the Railway Labor
Act, as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over
the dispute involved herein; and

That the Agreenent was viol ated.

A WARD

d ai m sust ai ned.

NATI ONAL RATLROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order” of™ Third Division

ATTEST:

Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 31st day of March 1976.




