
NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD 
Award Number 21478 

TIIIEm DMSION Docket Number CL-2i352 

Dana E. Eischen, Referee 

(Brotherhood of Railway, Airline and Steamship Clerks, 
( Freight Handlers, Express and Station Fmployes 

PARTIES TO DISPWE: ( 
(Elgin, Joliet and Eastern Railway Company 

STATE&%XC OF CLAIM: Claim of the System Committee of the Brotherhood, 
~~-8002, that: 

1. The Carrier violated the effective Clerks' Agreement when it 
failed and refused to compensate Rosemary Scully for sick leave to which 
she was entitled by virtue of her seniority; 

2. The Carrier shall now be required to compensate Rosemary 
Scully for one (1) day's pay at the pro rata rate of Position JT 596 as sick 
leave for November 29, 1973, and for an additional fourteen (14) days' pay 
at the pro rata rate of Position JT 596 as compensation for unused sick 
leave for 1973, due to the Carrier's failure to compensate her for a day 
when she was absent due to her personal illness, and for unused sick leave 
for the year 1973. 

OPINION OF BOARD: Claimant, Mrs. Rosemary Scully,is an employe of Carrier 
with seniority date of November 4, 1946. She worked from 

that date until October 7, 1963 when she wss granted a leave of absence due 
to illness (the record indicates an arthritic condition). Following a ten- 
year leave of absence she exercised her seniority and returned to work on 
October 1, 1973 in the East Joliet Agency, apparently displacing a junior 
employe. Thereafter on November 29, 1973 she was off duty due to sickness 
and applied for but WBS denied sick leave under Rule 56(a)(2) of the 
contro,Uing Agreement. Subsequently she applied for and was denied 
compensation for fourteen (14) sick leave days not used during calendar year 
1973. On January 18, 1974 she filed the instant claim under the Clerk's 
Agreaent in a letter reading as follows: 

"Mr. E. E. Lawler, Agent 
E. J. & E. Railway Company 
Joliet, Illinois 

Dear Sir: 

Please allow me fifteen (15) days pay at the pro-rata 
rate of pay of n-596 Cashier Helper. I am claiming 
these fifteen days account of the Carrier not allowing 
me one (1) days sick pay when I wss off sick on 
November 29, 1973 from Position n-596 and also; because 
the Carrier did not compensate me for the additional 
fourteen (14) days sick allowance which I should have 
been compensated for at the rate of pay of JT-596 as 
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"per Rule 56 of our current working agreanent. I feel the 
Carrier is in violation of our Agreement and wish to call 
your particular attention to Paragraph (a) No. 2 and also 
to Paragraph (d). 

In view of the above statements an early settlement of 
this claim will greatly be appreciated. Please note my 
seniority date is November 4, 1946 which gives me twenty- 
seven (27) years seniority rights or years of service. 

Sincerely, 

/s/ Rosemary Scu3J.y 
Rosemary Scully 
Account No. 2478" 

This claim was denied by her supervisor on March 1, 1974 by letter reading in 
pertinent part as follows: 

"On January 1, 1973, you wers on a sick leave of absence and 
not an employee in active service, thus not qualified for 
benefits under Rule 56. 'Your claim is without rule support 
and is declined." 

I Further appeals on the property culminated in a denial by Carrier's Director 
of Labor Relations on September 12, 1974 reading as follows: 

"It appears that the issue in this case is whether or not Rule 56 
was amended to the extent you suggest in your appeal letter. 
Your Organization is stating in effect that on November 16, 
1972 a clerical employe need not qualify for the improved 
benefits of Rule 56. It is the Carrier's position that the 
foregoing changes did not alter or amend the application, 
interpretation or practices under Rule 56 as to basic 
quelifications. The rule still reads: 'Employes who on 
January 1st have been in service . ..'. Furthermore, the 
employe must also occupy a position because of the 
blanking provisions in the rule. The policy has and is 
that the clerical employes must perform some compensated 
service in the preceding year. Rule 56 must be read as a 
whole in order to arrive at a conclusion on a given set 
of facts. 

It is therefore the position of this office that a clerical 
employe away on sick leave under these circumstances is not 
entitled to the yearly sick leave allowance. For example, 
see Third Division Amrds 5201, 8762, 13688 and 18646. 
Accordingly, the claims in this case are declined." 
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The dispute having failed of resolution on the property it now 
comes to us for final disposition. 

The disputed Rule 56 reads, in part pertinent to this case as 
follows: 

“me 56 - Sick Leave 

(a) Employes coveredby this agreement sh&lJ. be allowed 
sick leave with pay during each calendar year as 
follows : 

1. Employes who on January 1st have been in 
senrice one (1) year and less than ten (10) 
yews, ten (10) working days. 

2. Fmployes who on January 1st have been in 
service ten (10) years or over, fifteen 
(15) working days. 

* Y * 

(d) Employes tie, during any calendar year do not use sJJ. 
of the sick leave daJTs which they are entitled to under 
the applicable provisions of this rule, will be 
compensated for those days they have not used. 
Compensation will be allowed at the rate of the 
msition they occupy, or in the case of an unassigned 
employe, at the rate of the last pos,ition worked 
Prior to kember 15 ofs!!~Cslendar Year.“~~~~ ~ ~--_ ~~..~~.~._~~~ ~~~~~ ..~~~ 

-This Rule, itat&* was created by a Mediation Agreement fn NH5 Case No. _ ~_ _~~ ,~ - 
A-9085, sigfGa November 16, 1972. ?rior to that date another Sick Leave 
FKt.e WBS in existence by Agreement of these parties reading as follows: 

"Where the work of a regular employe is kept up by other 
em&yes without additional cost to the Railway Company, a 
clerk, who has been in continuous service as such one year 
or more, will be allowed compensation for time absent account 
bona fide sickness on the following basis: 

(a) Clerks who on January 1st have been in service 
continuously one (1) year and less than two (2) years, 
one (1) week (five (5) working days). 

(b) Clerks who on January 1st have been in service 
continuously two (2) years and less than three (3), 
(seven and one-half (7*) working days). 

(c) Clerks who on January 1st have been in service 
continuously three (3) years or over, two (2) weeks 
(ten (10) working days). 
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"Supervising officer must be satisfied that the sickness is 
bona fide, and that no additional wnse is incurred by 
the Railway Company. Satisfactory evidence as to sickness 
in the form of a certificate from a reputable physician, 
preferably a Company physician, till. be required in case 
of doubt. 

Employes absent from work a fractional part of a day due to 
sickness may have said fractional part of the day absent 
computed on the basis of the closest whole hour or hours 
charged against their annual sick leave provided herein." 

The record shows that this former Sick Leave Rule was amended to its present 
form in Rule 56 pursuant to a Section 6 Notice served by the Organization on 
March 31, 1970. 

In the present case the Organization argues that Claimant in 
calendar year 1973 was contrsctually entitled to fifteen (15) working days' 
sick leave under Rule 56(a)(2). Specifically, the Organization points to 
her seniority date of November 4, 1946 and the fact that she was an employe 
of Carrier at all times since that date and concludes that she had been 
"in service" on January 1, 1973 for twenty-seven (27) years. Notwithstanding 
that she was on leave of absence for the ten years, October 1963 to October 
1973 (including January 1, 1973),the Organization maintains she is entitled , 
by Rule 56 to enjoy the 15 days sick leave or be compensated for same if 
not used by her. Thus the Organization relies on the clear and express 
contract langnage and urges that it be enforced by us as written without 
reference to collateral questions of equity or Carrier's arguments of contrary 
practice. The Organization contends that if the Rule as written is burdensome 
to Carrier it may be changed, if at all, only at the bargaining table where 
it was written and not by arbitral interpretation. 

For its part, Carrier contends that the language of Rule 56 
includes prior practices and interpretations of the predecessor Sick Leave 
Rule which expressly required employes to have been "continuously in service" 
to qualify for the leave. In words or substance the position of Carrier 
developed on the property was that Rule 56 therefore required irapllcitly? if 
not in express language, that Mrs. Scully actually have occupied a position 
and been in active work status on January 1, 1973 and that she have performed 
some compensated senrice during the preceding calendar year (presumably 
1972). Since Scully fulfilled neither of these requirements which Carrier 
reads into Rule 56,i-t denied her requests for sick leave in 1973. For these 
reasons, Carrier urges a determination that it has not violated Rule 56 and 
a denial of the claim. 

It should be noted that another theory of the case, &, chat 
interpretive guidance to the words "in service" in Rule 56,maybe found in 
Rules 4, 7, 8, ll, 14, 18, 19, 42 and 44 was never raised on the property 
but was presented de nova at Board level. Liketise certain casuistic -- 
exercises in English grammar and an unfounded insistence that the Organization 
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had "conceded" by implication the crux of the dispute were raised for the 
first time at the appellate level. Under clearly established authority 
regarding our scope and jurisdiction none of these belated arguments may 
be considered by us. 

Upon consideration of the record as developed on the propertyand 
the authorities citedby the parties,we are convinced that Carrier violated 
Ftule 56 in denying Claimant her sick leave for 1973. The core of this 
dispute lies in a determination whether Claimant as of January 1, 1973 had 
been "in service ten (10) years or over" as that phrase is used in Eule 56. 
The words of the rule say "in service" and nothing more; there is no express 
requirement that Claimant be on active dutynorthat she have performed 
compensable service in the preceding year. Carrier argues that these 
additional qualifications must be read into the niLe because of the mutual 
intent of the parties as evidenced by past practice. This reasoning is 
faulty on two grounds: 1) In the face of clear and unambiguous language 
we may not look to contrary practice and 2) The so-called practice was under 
the old rule which required the employe ,to have been "in service continuously" 
to qualify for sick leave. If Carrier tishes to return to the old rule or 
obtain modification of Rule 56,i-t must seek to do so at the bargaining table. 
We cannot re write Rule 56 in the manner sought by an Award of this Board,' 
even in the face of unanticipated and possibly inequitable situations. 

Claimant was on a leave of absence status as of January 1, 19'73, 
her employment relationship with Carrier had never been severed since 1% 
and, for the purposes of Rule 56, she had been "in service" for over ten 
years. See Awards 5201, 16535 (Supplemental); Awards 14 and 15 of SBA 
No. 26g.- Accordingly, we find that Carrier violated the controlling Agreement 
when it denied her a sick leave day on November 29, 1973 and later refused 
to compensate her fdr her unused sick days in 1973. The claim shaLl. be 
sustained. 

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the whole record 
and all the evidence, finds and holds: 

That the parties waived ora hearing; 

That the Carrier and the 7Qnployes involved in this dispute are 
respectively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor 
Act, as approved June 21, 1934; 

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction 
over the dispute involved herein; and 

That the Agreement was violated. 

AWARD 

Claim sustained. 
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NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD 
By Order of Third Divisicn 

ATTEST: 
Executive Secretary 

Dated at Chicago, Illinois, this 31st day of March 1977. 


