NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
Awar d Nunber 23243
THIRD DIVISION Docket Number TD=-22474

Kay McMurray, Ref er ee

- (American Train Dispatchers Association

PARTIES TO DISPUTE: ( _
(Chicago, MIwaukee, St. Paul & Pacific
( Railroad Conpany

STATEMENT OF CLAIM  Caim of the American Train Dispatchers Association

that :

(a) The Chicago, MIwaukee, St. Paul amd Pacific Railroad'
Conpany (hereinafter referred to as "the Carrier"), violated the
current Agreement (effective Novenber 1, 1962) between the parties,
Rule 11 thereof in particular, when it refused to pay M. T. E Bigley
(hereinafter referred to as "the Claimant") at the rate of time and
one-half for service performed on his rest day on January 6, 1977.

(b) The Carrier shall now compensate the Claimant t he anount
of the difference between the straight time rate allowed and the tine
and one-half rate for service performed on January 6, 1977 which was
Claimnt's rest day.

OPINION OF BOARD: The facts in this case are not in dispute. The
Carrier celled claimant, T. E, Biglep, on Janu-

ary 6, 1977, to performservices as a Chief Dispatcher. He was paid

at-the straight tinme rate, applicable to the Chief Dispatcher's

position. M. Bigley made a claim for pay at t he time and One- hal f

rate since the day was his assigned rest day in his position of

Di spatcher. In so doing he relied upon Rule 11 which reads:

"Regul arly assigned train dispatchers who are required
to performservice as train dispatcher on the rest
days assigned to their position will be paid at the
rate oftime and one-half for service performed on
either or both of such rest days."

_ “However, on the day under consideration, Cl ai mant worked as
a Chief Dispatcher, not as a Dispatcher. Such a relief assignment is
excepted fromthe Agreenment by Memorandum No. 4, which reads:
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"As between the undersigned, it is nutually agreed that
the application of Rule |'(a) of the Agreement effective
November 1, 1962, when a train dispatcher is used to
relieve the Chief Train Dispatcher, such train dispatcher
w |l accept the rate of pay and working conditions of

the Chief Dispatcher position and will not be paid
additional |y for any time worked in excess of eight (8)
hours on any day while performng such relief Chief Train
Di spat cher service as overtime,

"Except for the abwe stipulation, train dispatchers,
when relievingthe Chi ef Train Dispatcherx, ar e covered
by all other rules of the Agreement between the parties
effective Novenber 1, 1962."

The Organization points out that there is no overtime claim
invol ved and, therefore, Memorandum No. 4 does not apply. Its position
is stated as follows:

"Contrary to what the carrier contends . . . there was

a single stipulation, i.e., exception to the Agreement.
rules for train dispatchers working in relief or vice

of the Chief Train Dispatcher and that exception was no
overtime fOr service in excess of eight (8) hours on a
day while working in vice of the Chief Train Dispatcher."

Accordingly, the penalty pay afforded in rule 11 should be
allowed since it was not excluded by Menmorandum No. 4.

The record is silent with respect to certain items which m ght
have been helpful in determning a solution to the case before us. In
accordance with Board rules we are constrained fromreview ng evidentiary
material which was not discussed on the property. Accordingly, based on
the record, we are essentially confronted with a literal interpretation
of the |anguage of Memorandum No. 4.

Unfortunately, we cannot agree with the narrow interpretation
espoused by the organization,

The conjunction "and" by definition and normal usage means
"also, in addition, morewer, as well as, plus," etc. Its use preceding
the overtime Statenment does not connote exclusivity to the overtime portion
of the Menorandum Nor does the use of the term"above Stipulation" in
the second paragraph necessarily confine the nodification of the contract
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to a single item A stipulation may, and often does, contain more than
one itemor condition. Based on the foregoing, we cannot conclude that
Menorandum No. 4 applies only to overtime pay es contended. C ai mant
worked in“a position that required payment of the Chief Dispatcher's
rates for which he was conpensated.

Based on this record and literal interﬁretation of the |anguage
of Memorandum No. 4 we cannot apply rule 11 to the Chief Dispatcher's
posi tion.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustnent Board, upon the whole
record and all the evidence, finds and hol ds:

That the parties waived oral hearing;
~ That the Carrier and the _En’ﬁ! oyes involved in this dispute are
respectively Carrier and Enpl oyes within the meaning of the Railway Labor
Act, as approved June 21, 1934

That this Divisfon of the Adjustnent Board has jurisdiction
over the dispute involved herein; and

That the Agreement was not viol ated.

A WA RD
C ai m deni ed.
RATI ONAL RAI LROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of Third Division
ATTEST: 1

Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 31st day of March 1981.
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And :

LABOR MEMBER’S DISSENT TO
- AWARD 23243 DOCKET TD-22474

Award 23243 is palpably erroneous.

Award 23243 states:

"However, on the day under consideration, Claimant worked as a Chief
Dispatcher, not as a Dispatcher. Such a relief assignment is excepted
from the Agre&ment by Memorandum No. 4, which reads:

'As between the undersigned. it is mutually agreed that the application of
Rule I {a) of the Agreement effective November 1, 1962, when a train dispatcher

is used to relieve the Chief Train Dispatcher, such train dispatcher will accept

the rate of pay and working conditions of the Chief Dispatcher position and

will not be paid additionally for any time worked in excess of eight (8} hours

on any d a y while perforsing such relief Chief Train Dispatcher service as
overtime.

Except for the above stipulation, train dispatchers, when relieving the Chief
Train Dispatcher, are covered by all other rules of the Agreement between the
parties effective November 1, 1962'."

"Based on this record and literal interpretation of the language of
Memorandum No. 4 we cannot apply rule 11 to the Chief Dispatcher's
position'.

Rule 1 (a) referred to in Memorandum No. 4 provides:
"RULE 1 (a)

RELIEF AND APPOINTMENT OF
CHIEF TRAIN DISPATCHERS

Relief of Chief Train Dispatchers for their annual vacation, and other

temporary periods of a b s e n ¢ e from their positions, shall be made by
qualified ctrain dispatchers from the office involved without regard

to seniority.

Any permanent appointment to position of Chief Train Dispatcher shall
be made from employees holding seniority as train dispatcher'.

Therefore, the relief of Chief Train Dispatchers is reserved to

train dispatchers by the Agreement and a train dispatcher working in

relief

of a Chief Train Dispatcher does not become a Chief Train

(1)



Dispatcher by virtue of working in relief of a Chief Train Dispatcher.
Award 23243 also stated:

"Claimant worked in a position that required payment of the Chief
Dispatcher's rates for which he was compensated”.,

But under this theory the language in Memorandum No. 4 reading:
"Except for the above stipulation, train dispatchers, when relieving
the Chief Train Dispatcher, are covered by all other rules of the
Agreement between the parties effective November 1, 1962".
would be rendered meaningless and/or removed from the Agreement. Or,
stated another way, under that theory all that would or could ever
be required when a train dispatcher relieved a Chief Train Dispatcher
would be payment at the rate of Chief Train Dispatcher, regardless

of the circumstances, which would entirely abrogate the provisions

contained in the second paragraph of Memorandum No. 4.

The Board has consistently found that the parties did not engage
in a wuseless act when they agreed to a rule. The Board is not
empowered to remake Agreements or rewrite rules as shown in the
following awards:

THIRD DIVISION AWARD 22310

"Since the Board has no authority to remake agreements when conditions

have changed, or otherwise, the Claim has no basis in the rules and

must be denied".

THIRD DIVISION AWARD 23063
"For us to so find would require us to rewrite Rule 49, The Grievance

Procedure. This, of course, we are neither inclined or empowered
to do".

Award 23243 will have little, if any, precedential value as the
decision is admittedly “based on this record” plus a “literal

interpretation of the language of Memorandum No. 4” which is not

(2)




supported by that Agreement language.

As Award 23243 is palpably erroneous and/or beauise the Agreement
interpretation espoused would require remaking or rewriting of a portion
of the Agreement, which the Board is not empowered to do, | must

dissent.

Sl

J. P. Erickson
Labor Member



REPLY TO LABQR MEMEER'S DISSENT
b 0
AWARD 23243 (DOCKET TD-22474)
(Referee McMurray)

The Dissent to Avard 23243 does not alter the validity of
its disposition. Memorandum No. k&, first paragraph, cannot be bi-
furcated into parts having different applications. An employee,
filling a temporary vacancy, cannot be better off than the Incumbent
would have been, if used. Yet, while it is conceded that a "train
dispatcher used to relieve the Chief Train Dispatcher...,.will accept
the rate of pay and working conditions. . .." (emphasis added), con-
tractual support for more is not to be found and the Board so ruled.

The Dissent simply reflects that the Dissentor, being con-

vinced against his will, is of the same opinion still.

. hason

@73. 0'Connell



