Award No. 1591
, Docket No. CL-1624

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BROARD

THIRD DIVISION
Lloyd K. Garrison, Referee

PARTIES TO DISPUTE:

BROTHERHOOD OF RAILWAY AND STEAMSHIP CLERKS,
FREIGHT HANDLERS, EXPRESS AND STATION EMPLOYES

GULF COAST LINES

INTERNATIONAL-GREAT NORTHERN RAILROAD
COMPANY

SAN ANTONIO, UVALDE & GULF RAILROAD COMPANY
SUGARLAND RAILWAY COMPANY
ASHERTON & GULF RAILWAY COMPANY
{Guy A. Thompson, Trustee)

STATEMENT OF CLAIM: “Claim of the System Committee of the
Brotherhood that:

“(a) The hours assigned the Report Clerk at the San Antonlo, Texas
Yard Office are in violation of the agreement, and

“{b) Claim that the Report Clerk be paid as provided in Rule 43 for
all time before 2:00 P. M., retroactive to November 1, 1940.”

There is in evidence an agreement between the parties bearing effective
date of November 1, 1940,

JOINT STATEMENT OF FACTS: “From November 1, 1940 until Jan-
uary 12, 1941 inclusive, the Report Clerk was assigned from 12:00 Noon to
9:00 P. M, with a meal period of one hour. Effective January 13, 1941 the
hours were changed so that the position now works from 11:00 A.M. to
4:00 P.M. and 5:00 P. M. to 8:00 P. M.”

POSITION OF EMPLOYES: “The following positions, covered by the
Brotherhood Agreement, comprise the San Antonio Yard Office force, with
hours assighed as indicated:

Chief Yard Clerk 8:00 A.M. to b5:00 P. M.
Industry Clerk 7:30 A. M. to 3:30 P.M.
Car Record Clerk 8:00 A.M. to 5:00 P.M.
Interchange Clerk 7:00 A.M. to 3:00 P.DM.
Line Desk Clerk 8:00 ALM. to 4:00 P. M.
Yard Clerk 8:00 A.M. to 4:00 P. M.
Caller 8:00 A.M. to 4:00 P. M.
Report Clerk 11:60 A. M. to 8:00 P. M.
Line Desk Clerk 4:00 P. M. to 12:00 Midnight
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“Inasmuch as the work performed by the Report Clerk does not cover
the 24-hour period, it is the contention of the Carrier that Rule 43 does not
apply and your Honorable Board is respectfully petitioned to so rule,”

OPINION OF BOARD: Rule 42, whose interpretation is here in question,
reads as follows:

“Rule 42. Starting Time of Assignment

“(a) All assignments will have a fixed starting time, Where work
18 performed covering the 24 hour period, the starting time of each
shift will be between the hours of five (5) and eight (8) A. M., two
(2) and four (4) P.M., and ten (10) P. M. and midnight,

“(b) In no event may the starting or ending time of any assign-
ment be between the hours of twelve (12) midright and five (5)
A. M, except by agreement.

“{¢) Where only one employe covered by this agreement iz em-
ployed such employe may be assigned to begin and end his tour of
duty at any time.”

The employes contend in substance that at points where continuous
service is being maintained each shift, whether one of three congsecutive
eight-hour shifts or not, must start within the hours prescribed in para-

graph {a).

The carrier contends in substance that paragraph (a) has reference only
to shifts which constitute one or another of three eight-hour shifts.

In its present form the Rule dates from November 1, 1940. At that time
it was completely rewritten. Some light upon its meaning may be gained
from the history of the Rule. The old Rule (53) had read:

“Where three consecutive shifts are worked covering the twenty-
four (24) hour period, no shift will have a starting time after 12
o’clock midnight and before five (5) A.M.”

This Rule was identical with Rule 7 of Decision 757 of the United States
Railroad Labor Board. This Rule when promulgated was ambiguous. It
might have been construed in either of two ways. It might have been taken
to mean that where there are three consecutive shifts, no one of these shifts
shall start between midnight and five A. M. Or it might have been taken to
mean that at points where there are three consecutive shifts no one of these
shifts or any other shift (of the same class of employes) shall start between
midnight and five A. M. The second of these two interpretations (which is
in substance the one contended for now by the employes) was adopted by
the United States Railroad Labor Board in Decision 3732 (a Telegraphers’
case) and in 4147 (a Clerks’ case). Decision 2766 also pointed in the same
divection. On July 13, 1938, over two years before the parties rewrote the
Rule now before us, this Board in Award 685 affirmed the interpretation
which had been laid down by the United States Railroad Labor Board.*

The Rule before this Board in Award 635 was exactly the same as old
Rule 7 except that instead of providing that no shift should start between
midnight and five A, M., it said that the starting time of each shift should
be betweeen such and such hours. The same ambiguity existed as in old
Rule 7; the problem of interpretation was the same: and it was answered
as it had been answered before. As an original proposition Award 685 might
have been decided the other way, since the language of the Rule might easily

*The principle of Award 685 has been reaffirmed in Award 1395 handed
down April 16, 1941. Awards 1325 and 1471 in favor of the carrier dealt
with rules containing significant and apparently intentional differences in
phraseclogy from Rule 7. :
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have been taken in the opposite sense from the one adopted and since the
authority of United States Railroad Labor Board decisions has never been
regarded by this Board as very strong (they were not even discussed in the
opinion in Award 685). The point, however, is that the decision had been
made by this Board, and it would seem fo be a reasonable assumption that
the parties were aware of the decision and that, if they had intended to
avoid its effect when they came to rewriting the rule, they would have used
language making their intention unmistakably clear. The language which
they did adopt, however, was more consistent with the interpretation laid
down by this Board than with its opposite.

The ambiguity in the old Rule, as we have noted, resulted from the
double use of the word “shift.”” This was eliminated from the new Rule. The
new Rule said that “where work is perfarmed covering the 24 hour period”
the starting time of each shift would be so and so. Since the reference to
three consecutive shifts was thus removed by the parties, there remained less
reason than before for construing the phrase “‘each shift” as if it meant
only each shift which was a part of three consecutive shifts. On the con-
trary, the more natural reading of the new language adopted by the parties,
in the light of the history of the old Rule, is that each shift in general,
whether part of a 24-hour sequence or not, should start within the assigned
times at points ““where work is performed covering the 24-hour peried.”

Another feature of the new Rule must be noted. Paragraph (¢}, like
paragraph (a), begins with the word “where” and is cbviously talking about
points. This strengthens the idea that paragraph (a) is also talking about
points. The natural censtruction of the Rule as a whole would then be as
follows:

Paragraph (a) is talking about the busiest stations where work is per-
formed throughout the twenty-four hours. At these stations the carrier is to
be restricted in its assignment of each shift to the hours specified.

Paragraph (b) is talking about the smaller stations where service is not
maintained continuously but where there are two or more employes of a
given class. Here the carrier is less restricted and may assign any hours {o
the employes, provided they do not start or end between midnight and five
A. M.

Paragraph (c) refers to the smallest stations—the one-man stations, and
heré the carrier is not restricted at all.

This interpretation seems on the whole the most natural one, taking into
account the history of the old Rule and the changes made in writing the
new one.

About a year before the revision of the Agreement now before us a revi-
sion was made of the Agreement between the Clerks’ organization and the
Chicago Great Western Railroad Company. There, as had been the case
here, the starting time Rule was originally the same as old Rule 7 of Decision
757 of the United States Railroad Labor Board. But in their revision the
parties, after first providing that where three shifts were worked covering the
24-hour period the starting time of each shift would be so and so-—a sub-
stantial repetition of the ambiguous form of old Rule 7—went on to provide
in the next sentence and as an integral part of the very same paragraph
that “shifts other than those covering the 24-hour period may be started
at any time except between midnight and five A. M.” In Award 1471 the
Board held that this language meant what it said, namely, that all shifts
except those which were part of a 24-hour sequence could be starfed at any
time except between midnight and five in the morning.

By contrast, in the vevision of the Rule now before us the parties, instead
of using language which unmistakably was intended to avoid the kind
of interpretation laid down in Award 685, used language which was even
more congistent with that interpretation than the old Rule itself had been.
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FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, after giving
the parties to this dispute due notice of hearing thereon, and upon the whole
record and all the evidence, finds and holds:

That the carrier and the employe involved in this dispute are respectively
carrier and employe within the meaning of the Railway Labor Act, as
approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That Rule 42 (a) was violated and that the Report Clerk should be com-
pensated as requested.

AWARD

Claim sustained.

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of Third Division

ATTEST: H. A. Johnson
Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 13th day of November, 1941,



