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NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

THIRD DIVISION
Sidney St. F. Thaxter, Referee

PARTIES TO DISPUTE:
THE ORDER OF RAILROAD TELEGRAPHERS

THE NEW YORK CENTRAL RAILROAD COMPANY
(Line West of Buffalo)

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the General Committee of The Or-
der of Railroad Telegraphers on New York Central Railroad, Line West
of Buffalo, that C. Q. Wells, regularly assigned third trick wire chief in “SC”
Office, Chicago, is entitled to eight hours at overtime rate because an employe
in that office, junior to him in seniority, was used March 24, 1945, to protect
second trick wire chief position, 4:00 p.m. to midnight, in the same office
when the regular incumbent of that pesition became too ill to work and when
Wells was available and desired the work.

EMPLOYES' STATEMENT OF FACTS: An agreement bearing date
February 1, 1943, as to rules of working conditions, and December 27, 1943,
as to rates of pay, is in effect between the parties to this dispute.

On March 24, 1945, C. O, Wells, the claimant, with seniority date of
March 1, 1926, was regularly assigned to and working the third trick wire
chief position in “SC” relay office, Chicago, Illinois, hours 12:00 midnight to
8:00 a.m. Prior to March 24, 1945, Wells had requested the Carrier to assign
him to work all temporary vacancies in the office to which he was entitled un-
der the rules of the telegraphers’ agreement.

Telegraph Operator C. V. Markey with seniority date of September 19,
1941, was regularly assigned to telegraph position No. 33 in this same office
with hours 5:00 p.m. to 1:00 a.m., but upon his own request was working a
temporary vacancy on telegraph position No. 31 in this office with hours 8:00
a.m. to 4:00 p.m. on March 24, 194b. )

On Saturday, March 24, 1945, the second trick wire chief in “SC” relay
office, hours 4:00 p.m. to 12:00 midnight, reported off sick and the Manager of
the office, without recourse to Claimant Wells, directed Telegraph Operator
Markey to work all of the hours, 4:00 p.m. to 12:00 midnight, on the second
trick wire chief position after completing his tour of duty on telegraph posi-
tion No. 81, and was paid at the rate of time and one-half for this additional
service.

The prevailing telegraphers’ agreement contains the following rules:

“Article 13-(c). Temporary Vacancies. Regular assigned em-
ployees will be allowed to fill temporary vacancies of less than seven
(7) calendar days in their own offices. Temporary vaecanies of seven
(7) calendar days or more and less than thirty (30) calendar days
will be filled by the senior qualified employee applying for same
within seven (7) calendar days.”
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OPINION OF BOARD: The claimant, regularly assigned to and working
th_e third trick wire chief position in “SC” relay in Chicago with hours 12
midnight to 8:00 a.m., requested the carrier to assign him to any temporary
vacancy to which he might be entitled. On March 24, 1945 the second trick
wire chief with hours 4:00 p.m. to 12:00 midnight reported sick and the car-
rier directed Telegraph Operator Markey who was junior to the claimant in
seniority to take the second trick position. The claimant contends that such
assignment of a junior man was a violation of the agreement. Our attention
is directed to Articles 13-(¢) and 24-(b) of the agreement, which so far as
relevant read as follows:

“Article 13-(¢). Temporary Vacancies. Regular assigned em-
ployees will be allowed to fill temporary vacancies of less than seven
(7) calendar days in their own offices, Temporary vacancies. of seven
(7) calendar days or more and less than thirty (30) calendar days
will be filled by the senior qualified employee applying for same
within seven (7) calendar days.”

“Article 24-(b). Seniority. Seniority will be effective only when
}racangms occur, new positions are created, or in case of reduction in
orce.

It seems to be conceded that there was a vacancy and that the claimant
was available to fill it, The question is whether as a matter of right he was
entitled to it. This particular problem has been before this Board on a num-
ber of occasions and the awards are not harmonious. Awards 1124, 1150 and
1177 hold that a carrier is not, in the absence of a specific rule so Tequiring,
obligated to fill on the basis of seniority temporary vacancies not subject to
the bulletining ‘rule of the agreement. There is much to be said for not
restricting the carrier’s freedom of choice in filling a temporary vacaney. To
cite just one consideration, the senior employe may not be readily available
and it is argued that the carrier should not have to act at its peril in assign-
ing a junior employe. The awards which hold that the carrier must recognize
the seniority rule concede that there of necessity must be exceptions. Award
2931, And it is undoubtedly true that to place the burden on the carrier to
determine in advance whether there is justification for calling a junior em-
ploye enlarges the area of controversy. But a number of well considered
awards have held that it is within the spirit, even though not within the
letter of an agreement, that seniority should be recognized in filling tem-
porary vacancies as well as permanent ones. Awards 132, 2341, 2426, 2490,
2716, 2931, 2994, Such having been the consistent holding of the later opinions
of this Board we do not feel that we should now attempt to lay down a
different rule.

But even assuming that such is the correct principle, the carrier argues
that Rule 13-(c) strongly implies that temporary vacancies of less than seven
days may be filled without regard to seniority. Our attention is called to the
fact that the second sentence of the rule provides that temporary vacancies
of seven days or more and less than thirty days shall be filled “by the senior
qualified employee applying for same within seven (7} calendar days.” And
then the earrier points out that nothing is said about seniority in the first
sentence which applies to vacancies of less than seven days. The argument
of the carrier is not without force. If, however, we are to adopt the general
principle that seniority shall govern in the filling of temporary vacancies,
it is better to have that rule stand except when the agreement specifically
provides otherwise. As was said in Award 132, and affirmed in Award 2490,
it should not be assumed that the parties would “by implication limit the
seniority rights guaranteed to employes***",

We therefore hold that the carrier violated the agreement in not calling
the claimant to fill the temporary vacaney here involved.

The claimant is not, however, entitled to pay al the overtime rate. The
language which this Board used in Award 3193 applies here: “In the absence
of Agreement to the contrary, the general rule is that the right to work is
not the equivalent of work performed so far as the overtime rule is concerned.”
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Applying such principle to the facts of the case now before us we hold that
the claimant was entitled to be paid for eight hours at the pro rata rate,

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, after giving
the parties to this dispute due notice of hearing thereon, and upcen the whole
record and all the evidence, finds and holds:

. That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respect-
ively carrier and employes within the meaning of the Railway Labor Act, as
approved June 21, 1934; ,

_ That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That an affirmative award is required, the claimant to be paid for eight
hours at the pro rata rate. .

AWARD

Claim sustained subject to the qualification that payment shall be at the
pro rata rate. '

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of Third Division

ATTEST: H. A. Johnson,
Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 29th day of May, 1946,



