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NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

THIRD DIVISION

Edward F. Carter, Referee

PARTIES TO DISPUTE:

-BROTHERHOOD OF RAILWAY AND STEAMSHIP CLERKS,
FREIGHT HANDLERS, EXPRESS AND STATION EMPLOYES

THE PENNSYLVANIA RAILROAD COMPANY

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the System Committee of the
Brotherhood that:

(2)  The Carrier violated the Rules Agreement, effective May 1, 1942,
as amended, particularly Rules 4-A.2 (¢) and 4-C-1, by not Permitting certain
regular employes, members of freight station gangs, to work on February
24, 1953, and using in their place extra list employes, Freight Station, Harris-
burg, Pa., Philadelphia Division.

(b) Certain named claimants be paid a day’s pay at time and one-half
on account if this vieclation, (Docket E-871)

EMPLOYES' STATEMENT OF FACTS: This dispute is between the
Brotherhood of Railway and Steamship Clerks, Freight Handlers, Express
and Station Employes ag the representative of the class or craft of employes

Mediation Board in accordance with Section 6, Third (e), of the Railway
Labor Act, and also with the National Railroad Adjustment Board. This Rules
Agreement will be considered a part of this Statement of Facts, Various Ruleg
hereof may be referred to herein from time to time without quoting in full.

The Claimants in this case are members of freight station trucker gangs
at the Freight Station, Harrisburg, Pa., on the Carrier’s Philadelphia Division,
They are: R. M. Emswiler, C. A, Staph, R. L. Miller, A, H, Bryan, H. W.
Myers, D. &. Brown, G. W. Crone, L, J, Carney, G. R. Heider, J. M. Boland,
C. W. Patton, J. W, Matter, W. A, Kyle, L. T. Feeser, and P, &, Underkoffler,

The work-week of the claimants is Tuesday through Saturday, with Sun-
days and Mondays ag rest days as provided in Rule 5.E-1 (¢), which reads:

[409]
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OPINION OF BOARD: Claimants are regularly assigned members of
trucker gangs at the Harrisburg, Pennsylvania, Freight Station, with a work
week of Tuesday through Saturday, with Sundays and Mondays as rest days,
Monday, February 23, 1953, was nationally observed as z holiday (Washing-
ton’s Birthday) and fell on claimants’ second rest day. Consequently, under
Rule 4-A-2 (c), Tuesday, February 24, 1953, became z holiday for claimants.
It was necessary that the work be performed on February 24, 1953, and
Carrier caused it to be performed by extra employes taken from the extrs
list established at this point. Claimants contend that if the holiday work of
their assigned positions was to be performed they were entitled to perform it.

The record shows that claimants’ positions were advertised not to work
on holidays. Carrier asserts a right to so advertise claimants’ positions by
virtue of Rule 4-A.3, which provides:

“4-A-3. (Effective September 1, 1949). The working days
per week for regularly assigned employes shall not be reduced
below five unless agreed to by the Management and the General
Chairman, except that this number may be reduced in a week in
which holidays occur by the number of such holidays. This rule
(4-A-3) does not prohibit the abolition of a position at any time.”

Carrier asserts that this rule specifically provides that a work week may
be reduced by the number of holidays in the work week while the Organiza-
tion contends that holidays may be blanked if the work is not to be performed
by any one. Carrier relies primarily on Awards 5668, 6385, 6586, of this
Division. These awards hold that a carrier may suspend work on holidays
falling within a work week without violating the guarantee rules. We are
in accord with these holdings but they do not answer the question here pre-
sented. The question is: May a carrier blank a holiday within a work
week and use extra employes to perform the holiday work? We think not.

The Carrier alleges that extra employes may be used on holidays falling
within the work weeks of regular employes under the provisions of Rule
4-A-1 (i) which provides:

“4-A-1 (i) (Effective September 1, 1949) Where work is
required by the Management to be performed on a day which is
not a part of any assignment, it may be performed by an available
extra or unassigned employe who will otherwise not have 40 hours
of work that week; in all other cases by the regular employe.”

This rule is similar to Art. II, Sec. 3 (i) of the Forty-Hour Week
Agreement, effective September 1, 1949. Section 3 (i) was the subject
of interpretation by the Forty-Hour Week Committee and in its decision that
committee said in part with reference thereto:

“1. Section 3 (i) did not create the right to utilize extra or
unassigned employes unless a carrier has that right under existing
agreements or practices. However, where that right exists, the
intent of Section 3 (i) is that where work is required by the earrier
to be performed on a day which is not a part of any assignment,
either an available extra or unassigned employe who would other.
wise not have 40 hours of work that week or the regular employe
may be used; unless such work is performed by an available extra
or unassigned employe who would otherwise not have 40 hours of
work that week, the regular employe shall be used. Where work is
required to be performed on a holiday which is not a part of any
assignment the regular employe shall be used. Rules in existing
agreements shall be modified to conform with the intent above
expressed. * * *»

Decision No. 2. Forty-Ilour Week Committee.
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From this it is plain that if holiday work is assigned to a regular employe
performing the work in the work week in which the holiday occurs, it belongs
to the regular employe by virtue of his assignment. If the holiday work is
not assigned, it likewise belongs to the regular employes under the inter-
pretation of the Forty-Hour Week Committee. But in either instance, holiday
work may be blanked without penalty under Rule 4-A-3.

Carrier urges, however, that it was not a party to Decision No. 2 of the
Yorty-Hour Week Committee and consequently is not bound by it. There is
no merit to this contention. The Carrier was a party to the Forty-Hour Week
Agreement. It is bound by the terms of that Agreement. It is true that the
-Forty-Hour Week Committee was set up under The Forty-Hour Week Agree-
ment effective September 1, 1949, to compose disputes submitted to it involving
the meaning to be given to the Forty-Hour Week Agreement. Necessarily
its decisions were binding only upon the parties to the disputes submitted.
But the interpretations of the provisions of the Forty-Hour Week Agreement
are binding upon all signatories thereto. It would horder on the ludicrous
to say that a provision of the Forty-Hour Week Agreement meant one thing
to one signatory to it and something altogether different to another. It
might be argued, also, that the Forty-Hour Week Agreement, effective Sep-
tember 1, 1949, was not self-executing and became effective only when incor-
porated into the schedule agreement with this Carrier. Assuming the correct-
ness of this statement, we necessarily hold that the incorporation of Section
3 (i) into the current collective agreement in terms carries with it the inter-
pretations given to that section by the Forty Hour Work Committee, except
when & contrary meaning is expressly given to the provision which was not
done here. The Carrier states, further, that we have already held in Awards
6078, 6079 and 6080 that a carrier not a party to the Forty-Hour Week Agree-
ment is not bound thereby. The carrier in those cases was the Railway
Express Agency, Inc. It does not appear to have been a party to the Forty-
Hour Week Agreement as was the carrier in the present case. It does appear
to have adopted Section 3 (i) in terms in its Rule 45-A (j). This would ordi-
narily include the meaning given to Seetion 3 (i) of the Forty-Hour Week
Agreement by interpretations made by the Forty Hour Week Committee,
We point out that in the foregoing awards the conclusions were correct irre-
spective of Decision No. 2 in that it was not shown that work of the reguiar
employe’s position was performed on the holidays in question. The holding
that Decision No. 2 had no application in those cases Was_ 2 gratuitous one
not necessary to the decision, and is not, therefore, a binding precedent on
that point.

The holding that regular assigned employes are entitled to perform holi-
day work on holidays falling within their work weeks, except where such
work is blanked, is supported by settlements made by this Carrier on the
property. The record discloses that Carrier paid regular employes the holiday
rate for time lost when extra men were used on such days. This appears to
have been In conformity with Decision No. 2 and the correct application of
the controlling rules.

«  The Carrier asserts that the pro rata rate only constitutes the measure
of claimants’ loss. We point out that the rate of pay for work performed
on specified holidays is time and one-half, Rule 4-A-2, current Agreement.
The contract value of holiday work lost is time and one-half. In effect, the
regular rate for holiday work is time and one-half. It does not involve the
claim for an unearned penalty as in the case of a claim for time and one-half
for overtime lost. We conciude that the claim should be sustained at the
time and one-half rate.

FINDINGS: The Third Divigion of the Adjustment Board, after giving
the parties to this dispute due notice of hearing thereon, and upon the whole
record and all the evidence, finds and holds:

That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respec-
tively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,
as approved June 21, 1934;
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That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That the Agreement was violated as charged.

AWARD

Claim sustained.

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of Third Division

ATTEST: (Sgd.) A. Ivan Tummon .
Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 28rd day of September, 1955.



