Award No. 10808
Docket No. TD-12147
NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

THIRD DIVISION
(Supplemental )

Preston J. Moore, Referee

PARTIES TO DISPUTE:

AMERICAN TRAIN DISPATCHERS ASSOCIATION
THE PENNSYLVANIA RAILROAD COMPANY

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the American Train Dispatchers
Association that:

(a} The Pennsylvania Railroad Company, hereinafter referred
to as ““the Carrier” failed to comply with the currently effective
Agreement, including 4-A-1, 4-A-2 and 4-C-1, when it failed and
declined to compensate the individual claimants named in Paragraph
(b} next following for service performed in connection with their
required attendance at Transportation Employes Education Program,
on the dates herein specified. ,

{(b) That the Carrier now be required to compensate the indi-
vidual claimants for such service as follows:

(1) E. C. Myers, two hours at overtime rate for Sep-
tember 22, 29 and October 6, 1958.

{2) E. C. Bossinger, two hours at overtime rate for
September 22 and 29, 1958.

(3) L. R. Clem, two hours at overtime rate for Septem-
tember 22, 29 and October 6, 1958.

(4) D. F. Hysong, two hours at overtime rate for Sep-
tember 22 and 29, 1958.

{(5) G. E. Witherup, two hours at pro rata rate for
September 22 and 29, 1958,

EMPLOYES’ STATEMENT OF FACTS: An agreement on rules govern-
ing compensation, hours of service and working conditions, dated September 1,
1949, between the parties to this dispute, and applicable to the claimants in
this case, was in effect at the time this dispute arose. A copy of that agree-
ment is on file with the Board and is, by this reference, made a part of this
submission as though fully incorporated herein.
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(Exhibits not reproduced.)

OPINION OF BOARD: This is a dispute between the American Train
Dispatchers Association and The Pennsylvania Railroad Company.

Claimants were required to attend a class entitled “Transportation Em-
ployes Hducation Program.” Claimants contend that Carrier failed to comply
with Rules 4-A-1, 4-A-2, and 4-C-1, when it did not compensate the Claimants
for their attendance.

“4-A-1. Eight (8) consecutive hours of service, exclusive of the
time required to make transfer, shall constitute a day's work for
I.0ad Dispatchers, Tower Directors and Agsistant Tower Directors.

“4-A-2, (Effective on the Pennsylvania Railroad February 1,
1942)) (a) Time worked in excess of 8 hours on any day, exclusive
of the time required to make transfer, will be considered overtime
and shall be paid for at the rate of time and one-half on the minute
basis. The pro rata hourly rate will be computed by dividing the
monthly rate by 208-2/3 hours.

“(b) The term *“time required to make transfer,’ as used in
this Regulation (4-A-2) includes the time it is necessary for the
Train Dispatcher who is being relieved, to turn over to the relieving
Train Dispatcher to fully and completely begin dispatcher service
on the trick to which he is assighed. A Train Dispatcher who is
required to remain in charge during the time transfer is being made
will not be considered as having accrued overtime. Except to extent
provided herein with respect to transfer time, a Train Dispatcher
required to remain on duty after the expiration of his tour of duty
will be paid for such time as overtime.

“4.C-1. (Effective on the Pennsylvania Railrcad February 1,
1942.) (a) Each regularly assigned Train Dispatcher (and extra
Train Dispatchers who perform six consecutive days’ dispatching
service), will be entitled and required to take one regularly assigned
day off per week as a rest day, except when unavoidable emergency
prevents furnishing relief. A regularly assigned Train Dispatcher
required to perform service on the rest day assigned to his position
will be paid at rate of time and one-half. An extra Train Dispatcher
required to work seven congecutive days as a Train Dispatcher,
will be paid time and one-half for service performed on the seventh

day.

“(b) The term “rest day” as used in this Regulation (4-C-1)
means that for a regularly assigned Train Dispatcher 48 hours, and
for a relief Train Dispatcher (who performs six consecutive days’
gervice as Train Dispatcher) 32 hours, shall elapse between the time
required to report on the day preceding the ‘“rest day” and the time
required to report on the day following the “rest day.” These defini-
tions of the term “rest day” will not apply in case of transfers
account Train Dispatchers exercising seniority.

“(c) Management will designate an established rest day for
each position, in accordance with the foregoing paragraph of this
Regulation. Not less than three (3) days’ notice will be given of a
permanent change in assigned rest days.”
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The Carrier contends that there are no provisions of the Rules authoriz-
ing such payments.

Thus, the issue is joined. Can the Carrier require the Claimants to attend
a class without compensating them for their time.

The issue turns on whether or not the time is considered work or service
as the words are used in Rules 4-A-1, 4-A-2, and 4-C-1.

At the outset, we are of the opinion that any time of the Employe
directed by the Carrier is work or serviece, with certain exceptions. Two
exceptions are where such time is for the primary benefit of the Employe
and in cases where mutuality of interest exists. Awards have held that classes
on operating rules and safety rules are such exceptions. We are not inclined
to enlarge upon those awards.

For the foregoing reasons, we are of the opinion the Agreement was
violated,

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the
whole record and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;
That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respec-
tively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Lahor Act,

as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That the Agreement was violated.
AWARD

Claim sustained.

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of THIRD DIVISION

ATTEST: 8. H. Schulty
Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 28th day of September 1962.

CARRIER MEMBERS' DISSENT TO AWARD 10808,
DOCKET TD-12147

The Majority erroneously holds by implication that Claimants had no
“mutuality of interest” in this case when they said:

“At the outsef, we are of the opinion that any time of the Em-
ploye directed by the Carrier is work or service, with certain excep-
tions. Two exceptions are where such time is for the primary benefit
of the Employe and in cases where mutuality of interest exists.
Awards have held that classes on operating rules and safety rules
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are such exceptions. We are not inclined to enlarge upon those
awards.”

The Referee was advised that Claimants had an obligation under the
Book of Rules to perform their duties in a “safe and efficient” manner., The
Referee was given examples of how the knowledge and proper administration
of the operating employes scheduled rules resulted in a more efficient opera~
tion. The Majority was also referred to Judge Carter’s Award 4250 where he
held that “employes in qualifying themselves for positions and keeping them-
selves qualified, and to achieve promotion, are serving themselves primarily.”

There is absolutely no guestion that Claimants must know and be familiar
with the Operating employes scheduled rules to perform their work efficiently.
In short, it is part of their qualifications. Failure to know and apply the
operating employes’ scheduled rules in an eflicient manner could result in
discipline. Thus, it was to their advantage and indeed, their responsibility
to be qualified. There was unquestionably a mutuality of interest involved
here. Under such circumstances, the claim should have been denied. Failure
to do so constitutes grievous error in the award rendering it invalid and un-
enforcible,

For the reasons stated above, we dissent.

/8/ W. F. Euker
W. F. Euker

/8/ R. E. Black
R. E. Black

/s/ R. A, DeRossett
R. A, DeRossett

/s/ G. L. Naylor
G. L. Naylor

/8/ 0. B. Sayers
0. B. Sayers

LABOR MEMBERS’ REPLY TO
CARRIER MEMBERS’ DISSENT TO AWARD 10808,
DOCKET TD-1214%

The Carrier Members’ dissent herein is but one more of the innumerable
dyspeptic diatribes and bleating belly-aching. Were it not for the fact that
the dissent is, as is almost invariably the case, not only in disregard of the
record but palpably in error such driveling flummery would warrant nothing
motre than contemptucus disregard. But the juvenile bumptiousness here in
reference cannot be permitted to pass unnoticed.

In the first place, the Carrier Members’ dissent resorts to the threadbare
and shabby device of quoting Award 4250 out of context. That dispute in-
volved attendance at a rules class and the opinion is directed to that issue.
In the record here the Employes made it abundantly clear that they recognize
that employes may reasonably be required to qualify on the rules.

The dissent goes on to comment that:

“There is absolutely no question that Claimants must know and
be familiar with the Operating employes scheduled (sic) rules to
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perform their work efficiently. In short, it is part of their qualifica-
tions. Failure to know and apply the operating employes’ scheduled
(sic) rules in an efficient manner could result in discipline, . , .”

It is assumed that the twice-used word “scheduled” has reference to
SCHEDULE agreements.

The quoted statement is manifestly incorrect and inappropriate. In the
first place the record properly before the Board raises no such issues. The
Carrier Member attempted to inject such an argument during the panel
argument before the Referee and it was the subject of timely and earnest
objection on the part of the author of this comment. The author of the
Carrier Members' dissent, irrespective of his apparent ineptness, should be
well aware of two very basie facts:

First, that disputes referred to this Board are to be disposed of on the
basis of the record properly before it, and, secondly, that new issues cannot
be raised when a dispute reaches this Board, a fact which the author of the
opinion in Award 4250, Judge Carter, which the dissent cites and quotes,
pointed out on more than one occasion.

Certainly the intended purposes of this Board as an effective agency are
poorly served by such repeated, insufferable and contemptuous disregard of
long-existing procedures and established principles.

/s/ R. H. Hack
R. H, Hack, Labor Member



