Award No. 12249
Docket No. PC-14276
NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

THIRD DIVISION

John H. Dorsey, Referee

PARTIES TO DISPUTE:

ORDER OF RAILWAY CONDUCTORS AND BRAKEMEN,
PULLMAN SYSTEM

THE PULLMAN COMPANY

STATEMENT OF CLAIM: The Order of Railway Conductors and Brake-
men, Pullman System, claims for and in behalf of the following Salt Lake
Agency Conductors that Rules 25 and 83 of the Agreement between The
Pullman Company and its Conductors were violated on the dates involved,
as shown below, when the conductors listed were not assigned to SP train 27
between Ogden, Utah, and Oakland, California:

A. L, Nelson July 16
T. V. Jones July 17
J. L. Harrington (regular} July19
J. B. Moore July 21
A, L. Nelson July 24
Frank Nelson July 25
T. V. Jones July 26
J. B. Moore August 12
T. V. Jones August 17
Frank Nelson August 20
Frank Nelson August 21
G. W. Wortley August 23
1. A, Bosen August 24
I. A. Bosen August 25
I. A. Bosen August 27
W. E. Watson August 31

We ask that each of the above listed conductors be paid for an extra
gervice trip Ogden to Oakland, and for a deadhead trip Oakland back to Salt
Lake City.

EMPLOYES’ STATEMENT OF FACTS: There is an Agreement between
the parties, bearing the effective date of September 21, 1957, and amendments
thereto, on file with your Honorable Board, and by this reference is made a part
of this submission the same as though fully set out herein.
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No. 2 arrived Washington at 8:57 A. M. and departed at 9:40 A.M. The Or-
ganization alleged violation of Rules 22, 25, 88 and 61 and stated “the issue
to be determined here is whether the conductor Tun on B&O Train 2, which is
covered by an Operation of Conductors’ Form, was extra service and, therefore,
subject to the option contained in Rule 84 (b); or, was it a conductor run, mak-
ing it mandatory for Carrier to assign a conductor.” The Board ruled that
Rule 64 (b) governed and rendered denial award. The following appears under
OPINION OF BOARD of Award 10570:

“Rules 22 and 38 apply specifically to extra service. It has been
held by this Board that Rule 38 must be read in conjunction with Rule
64, as the latter rule applies to extra men as well as regularly assigned
men. Award 5934.

Rule 61 was not violated because Train 2 was not cancelled on
the claim date and departed from Washington in charge of Hoboken
Conductor, Del Bochman, who thus completed the trip to Jersey City.

We are of the opinion that Rule 64 (b) governs this particular
claim and that this Rule did not require Carrier to assign a conductor
to the make-up train earrying one Pullman car: that under the con-
dition then existing Carrier had a right to assign a porter in charge,
at its option.

Question has been raised by Organization as to the status of
the employe designated for this trip as porter-in-charge. The record
shows he was competent, was equipped for such duties and was paid
the porter-in-charge rate for the services performed. If such designa-
tion were improper, it might be a matter of concern between the Car-
rier and the Organization representing the Porters, but we feel this
plays no part in the issue we are here determining.”

CONCLUSION

In this ex parte submission the Company has shown that this case is im-
properly before the Board. The claim filed by Local Chairman Watson, dated
September 11, 1962, did not comply with the provisions ef Rule 51 and the
revised claim was not filed within 60 days from date of oceurrence of alleged
violation as required by the Rule.

The Company bas also shown there has been no violation of Rules 25, 38
or any other rule of the Agreement in this case. Management properly exercised
its option under the provisions of Rule 64 (b) and assigned a porter in charge
to protect the one-car operation Ogden-Oakland on each of the dates in ques-
tion. Additionally, the Company has shown that the Organization improperly
is attempting to persuade the Board to write a rule in the Agreement on a sub-
jeet which properly should be negotiated. Finally, the Company has shown
that Awards of the National Railroad Adjustment Board support the Company’s
position in this dispute.

The claim in behalf of Conduectors Nelson, Jones, et al, is without merit
and should be denied.

(Exhibits not reproduced.)

OPINION OF BOARD: Prior to July 15, 1962, the single Pullman car of
Line 655, the car involved in the instant dispute, was regularly scheduled to
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operate in care of a porter-in-charge on S.P. Trains 27 and 28 between Ogden,
Utzah, and Oakland, California, in both directions. Effective July 15, 1962, and
at all times material herein, the car was scheduled to operate on U.P. Train
No. 9 from St. Louis to Ogden in charge of a St. Louis Conductor; and, at
Ogden the St. Louis Conductor was scheduled to turn over the car to 2 San
Francisco Conductor to handle it into Oakland on S.P. Train No. 101.

On the dates specified in the claim U.P. Train No. 9 was late in arriving
at Ogden and missed connection with S.P. Train No. 101. On each of these
occasions the car was placed on S.P. Train No. 27 which did not carry any
other Pullman equipment. The porter on the car when it came into Ogden
handled the car between Ogden and Oakland. Petitioner contends that the
Carrier violated the Agreement by: (1) permitting a porter to handle the car:
and (2) failure to assign an extra Salt Lake Conductor when available or a
regularly assigned conductor on layover when extra men were not available.
The Carrier denies the alleged violation. It avers that the porters were qualified
porters-in-charge who acted in that capaeity between Ogden and Qakland: and,
on their time sheets each claimed the porter-in-charge rate, and was paid that
rate, Further, on all trains carrying one Pullman car the Carrier has an option
which permits it to operate the car with a porter-in-charge.

The pertinent provision of the Agreement is Rule 64 (b) which reads,
insofar as here material:

“(b) Management shall have the option of operating conductors,
porters in charge, or attendants in charge, interchangeably, from time
to time, on a1l trains carrying one Pullman car, either sleeping or par-
lor, in service ...”

The theory of Petitioner’s case is that the car, on each date specified in
the claim, was handled by a porter who was not a qualified porter-in-charge;
this was a violation of the Agreement; and, under the circumstances a Con-
ductor should have been assigned to the car.

The parties are in agreement that under the circumstances Carrier had
the option of operating conductors, porters-in-charge, or attendants in charge;
and, Carrier admits it would have been a violation to operate with a porter
handling the car. Therefore, the pivotal issue is whether qualified porters-in-
charge handled the car. Petitioner had the burden of proving lack of qualifica-
tion.

The Agreement does not define a porter-in-charge; and, no definition is
found in our Awards cited by the parties or in the hearing transcripts of Emer-
gency Boards quoted by Petitioner.

It appears that Petitioner unilaterally defines a porter-in-charge as an
employe qualified for and assigned to that position who is equipped for operat-
ing in charge. But, even if we assome that this definition is supportable, Peti-
tioner has failed to prove its case.

Petitioner states “The record is devoid of evidence that any of the porters
were ‘equipped for’ operating ‘in charge’ on the dates specified, nor is there
any probative evidence in the record that they were qualified as asserted by the
carrier. Mere assertions are not proof as this Division has often held.” We
agree, But, the lack of such evidence does not prove Petitioner’s case. It was
Petitioner’s burden, as the movant, to prove lack of qualification by a pre-
ponderance of evidence.
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The only evidence adduced by Petitioner as to the lack of porter-in-charge
qualification of employes, who handled the car on the dates specified in the
claim, is a letter from one of them that on one of the dates he “did not have
anny [sic] in charge equment [sie] with me.”

In Award No. 9793 involving the parties herein, the same Agreement and
Rules we said:

“Tt would seem that the assignment of an employe to a job with-
out proper equipment, as in this case would be the responsibility of the
Carrier and not the employe or the Organization.”

We find that Petitioner has failed to prove that the employes handiing
the car on the dates specified in the claim were not qualified porters-in-charge.
We will deny the claim.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the
whole record and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respec-
tively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,
as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That Carrier did not violate the Agreement.

AWARD
Claim denied.

NATIONAIL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of THIRD DIVISION

ATTEST: S. H. Schulty
Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 27th day of February 1964.



