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NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
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(Supplemental)

Lee R. West, Referee

PARTIES TO DISPUTE:
THE ORDER OF RAILROAD TELEGRAPHERS

THE NEW YORK, CHICAGO AND ST. LOUIS
RAILROAD COMPANY

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the General Committee of The
Order of Railroad Telegraphers on the New York, Chicago and St. Louis
Railroad (Wheeling and Lake Erie District) that:

1. The Carrier violates the parties’ Agreement at Kent, Ohio,
when it requires or permits employes not covered by the Telegra-
phers’ Agreement to transmit and/or receive messages of record over
the telephone outside the assigned hours of the agent-telegrapher and
the rest day relief agent-telegrapher at this station.

2, The Carrier shall, because of the violation set out above,
commencing December 2, 1958, and thereafter so long as the viola-
tions continue, compensate F. M. Franck, the regularly assigned
agent, and D. C. Gardner, the regularly assigned rest day relief
agent at Kent, in accordance with the provisions of the Call and
Overtime Rules. A joint check of the Carrier’s records to be made to
ascertain the date of subsequent violations and the compensation due
claimants.

EMPLOYES STATEMENT OF FACTS: There is in evidence an Apree-
ment by and between the parties to this dispute, effective, as to rules, February
1, 1952, and as to rates, effective February 1, 1951, and as amended.

At page 58 of the said Agreement are listed the positions existing at
Kent, Ohio on the effective date of said Agreement. The listings are:

Location Position Hourly Rate
Kent Agent $1.830
Kent Telegrapher—3 $1.698

As the above wage scale listing indicates, the Carrier maintained round-
the-clock telegraph (telephone) service at Kent, Ohio for the purpose of han-
dling all of the communication work arising at or destined to this station.
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OPINION OF BOARD: Claimants allege that the Carrier violates the
effective Agreement when it requires or permits employes who are not
under the Telegraphers’ Agreement to transmit and/or receive messages or
record over the telephone outside the hours of the agent-telegrapher and the

in the record, generally speaking, are telephone messages from clerks to the
Chief Dispatcher reporting what was in the vard, what was ready to move
and where it was going. The Dispatcher thereupon would transmit a train.
order to a train to pick up and deliver some or all of the cars located in the.
yard.

Claimants rely upon Rules 1 and 26, which read as follows:
“RULE 1. SCOPE

This agreement will govern the working conditions and rates
of pay of telegraphers, agents, telephone operators (except tele-
phone switchboard operators), agent-telegraphers, agent-telephoners,.
manager-telegrapher, telegrapher-clerks, levermen, towermen, tower
and train directors, block operators, staffmen, operators of mechani-
cal telegraph machines, and other combined classifications listed in the
accompanying wage scale, all of whom are hereinafter referred to
as ‘employes’.”

“RULE 26 — HANDLING TRAIN ORDER

It is not the disposition of the Railroad to displace employes
covered by this agreement by having trainmen or other employes
operate the telephone for the burpose of blocking trains, handling
train orders or messages. This does not apply to train crews using
the telephone at the ends of passing sidings or spur tracks in com-
municating with the operator.”

Claimants’ position is that Rule 1, together with a past practice of telegra-
phers handling these messages, gives them the right to this work and/or that.
Rule 26 specifically grants them the right to this work.

Carrier denies that there is a past practice whereby telegraphers handled
the type of messages involved exclusively. It then argues that neither Rule
1 nor Rule 28 specifically, and without ambiguity, grants or reserves the
right to transmit the messages involved by telephone.

A few observations, to guide in analyzing and understanding our deci-
sion, would seem to be in order. The telephone is not and should not be
considered as a tool belonging or to be used exclusively by telegraphers, It is
obviously a means of communication available to be used by a wide variety
of employes. Certainly many non-telegrapher employes may properly use the
telephone in the course of their duties without violating the Agreement, How-
ever, it is equally certain that certain types of communications or messages.
can only be transmitted by telegraphers.

It is admitted that an Agreement between the Carrier and the Telegra-
phers’ Organization can, and does, reserve unto the telegraphers the right to
do certain kinds of work. This reservation may be in clear and unambiguous
terms. In such an event, it is the specific and contractual right of the telegra-
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phers to perform this work. No amount of deviation from the exact provi-
sions by the Carrier, in assigning this work, to other than telegraphers can
serve o deprive the telegraphers of their specifically granted right. Thus,
the first question to be asked is: does the Agreement specifically, and without
ambiguity, grant or reserve the work involved to the class of employes claim-
ing same? If so, the claim can be sustained.

Fven if the Agreement does not specify or detail the type of work
reserved or granted in an Agreement, this does not mean that work is not
regerved or granted. It is universally agreed that this is one of the primary
purpeses of the Agreement. However, where the work is not specifieally
reserved or granted, we can only know that some work is reserved or granted
by implication. The great difficulty arises in secking to ascertain just what
work is impliedly reserved or granted in an Agreement containing a non-
specific or general reservation or grant of work. To determine this question,
"« look to the custom and practice of the parties to the Agreement. By their
conduct, both before and subsequent to the Agreement, one can often determine
what they intended to be granted or reserved. It is this intent that determines
what was impliedly granted or reserved by the general provisions of the
Agreement,

Once it is ascertained that a certain kind of work belongs to a class or
craft of emploves under the provisions of an Agreement, either specifically
or impliedly, that work belongs to such class or craft, regardless of the
method or equipment used o perform the work. The Agreement applies to
the character of the work and not merely to the method of performing it.

We now view the above quoted rules in the light of these observations,
and apply the facts of this case to them. We are of the opinion that Rule 1
does not, of itself, specifically reserve the right to the work involved. It
does not even appear to be seriously contended that the Scope Rule above
provides the specific reservation. Claimants’ strenucusly urge, however, that
Rule 1, together with and aided by Rule 28, does specifically reserve the work
involved. However, we are of the opinion that even Rule 26 does not declare,
in unambiguous terms, that the telegraphers shall have the exclusive right to
transmit messages such as are involved herein. The Rule purports to affect
the blocking of trains, handling of train orders or messages. In Award 9952,
this Board held that handling of train lineups belonged to the telegraphers
after a finding that the Scope Rule did not specifically reserve the work to
telegraphers. It is not altogether clear that the Board was relying upon a
rule identical to Rule 26, or whether it was relying upon past practice. We
are unable to find any language or reasoning in that case to the effect that
Rule 26 specifically reserves or grants unto telegraphers the right to handle
messages such as the yard reports which are involved herein. In Award 11667,
this Board held that Rule 26 specifically reserved the handling of train orders
to the telegraphers in clear and unambiguous terms and disregarded an alleged
Carrier practice to the contrary. Without evaluating the merits of that
decision, we are of the opinion that the messages involved in this case are
not so clearly and unambiguously referred to as was the train orders involved
therein. It is true that the Rule refers to “messages.” However, it cannot
be seriously argued that all telephone messages of whatsoever kind or
character can only be sent by telegraphers. Such was obviously not the intent
of the parties. Claimants seem to concede this but attempt to eclassify the
yard reports involved as *“messages of record.” They then contend that
these messages of record “are the messages reserved to them under Rule
26.” However, this would appear to attempt to interpret or read something
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into what they contend is so clear and unambiguous as to compel us to dis-
regard an attempt at interpretation by looking to past practice. This is
further pointed out by the Organization’s undenied attempts to negotiate
this contended interpretation in 1950 when it tried to include “reports of
record” in Rule 26. We are persuaded that such attempt does support our
finding that the term “messages” in Rule 28 does not intend to reserve the
handling of all messages Lo telegraphers and is therefore inherently ambiguous.

We are of the opinion that we do not have to overrule Award 11667 in
order to reach this conclusion. It is sufficient to point out that the handling
of train orders, which was involved in that award, is more specifically and
unambiguously mentioned in Rule 26 than is the yard report type mes-
sages which are involved herein. Likewise, we do not beljeve that these reports
are “lineups” which were held to be exclusively the work of telegraphers
in Award 9952. Even if the messages are undistinguishable we would hold that

telegraphers. Since it is possible, although not at all clear, that the Board
looked to past practices to interpret Rules 1 and/or Rule 26 in Award 9952,
we cannot say that the award is wrong so as to require us to overrule same,

Having decided that the work involved herein, transmission of vard re-
ports and the like, is not specifically reserved or granted to the telegraphers
under either Rule 1 or Rule 26, we must now attempt to ascertain what work
the parties did intend to reserve by the ambiguous language involved. In
doing seo, we look to the past practice of the parties as the best indication
of this intent. Both parties have alleged a past practice favorable to their
interpretation. However, the only evidence supporting an assertion ig pre-
sented by Carrier. It is sufficient to say that Claimants have not met the
burden of proving a past practice favorable to them. Award 8663 is dis-
tinguishable in that it did not involve the past practice on this Carrier, which
is the determining factor in this case, For these reasons, the e¢laim must be
denied.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the
whole record and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respec-
tively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,
as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That the Agreement has not been violated.

AWARD

Claim denied.
NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Order of THIRD DIVISION

ATTEST: 8. H. Schulty
Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 18th day of December, 1964.



