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Docket No. MW-16913
NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

THIRD DIVISION
(Supplemental )

Paul C. Dugan, Referee

PARTIES TO DISPUTE:
BROTHERHOOD OF MAINTENANCE OF WAY EMPLOYES

NORFOLK AND WESTERN RAILWAY COMPANY
(Lake Region)

STATEMENT OF CLAIM: Claim of the System Committee of the
Brotherhood that:

(1} Bulletins Nos. 14, 16, 17, 18, 19, 20, 45, 50, 51 and 52
(Lake Erie Division — 1965) were in violation of Rule 14(b) because
said bulletins did not show the hours of service of the positions
advertised therein. {Carrier’s File 30-20-144)

(2} The above mentioned bulletins should have been and should
be corrected as requested by employe representatives.

(3) All future bulleting should precisely show the information
required under the provisions of Rule 14(Db).

EMPLOYES’ STATEMENT OF FACTS: During the month of Septem-
ber, 1965, the Carrier issued bulletins reading:

“NORFOLK AND WESTERN RAILWAY COMPANY
Lake Erie Division

Conneaut, Qhio
September 7, 1965

File 832.1.01-A
BULLETIN NO. 14

All Concerned:

The following position is hereby advertised for bids. Applications
should be sent to Mr. L. J. Goodman, Division Engineer, ¢ Norfolk



clear that unless the Carrier agreed to your interpretation you

ould handle the complaint with the Natijonal Railroad Adjust-
ment Board for adjudication, and, failing to receive a favorable
decision, you would then file a Section 6 Notice under the Railway
Labor Act.

Yours very truly,
/s/ E.B. Hunter”

Attached hereto and marked as Carrier’s Exhibit A are copies of bulle-
tins involved in the instant dispute,

(Exhibits not reproduced. )

OPINION OF BOARD: The issue here is whether Company Bulietins
No. 18, 17, 18, 20, 49, 50, 51 and 52, advertising positions for bid and which
failed to specify fixed lunch periods; and further whether Company Bulle-
tins No. 14 and 19, advertising Extrg Gang Cook positions for bid and which
failed to specify fixed hours of service, as well as fixed lunch periods, vio-
lated Rule 14(b) of the Agreement.

The pertinent provisions of Rule 14(b) brovides as follows: “Bulletins
showing the location, headquarters, description title, hours of service, and
rate of pay of new positions or vacancies will be posted . .

ing, thereby making the words “hours of service” ambiguous, therefore, the
past practice of the parties, in which the Carrier has always specified fixed
luneh hour period in said builetins, governs the intent of the language used
in said Rule 14(b).

The Carrier’s contention is that Rule 14(b), read together with Rule 38
of the Agreement, permits Carrier to flexibly set the lunch period between
the ending of the fourth hour and the beginning of the seventh hour after
starting work; that concerning cook position bulletins, by virtue of Rule 29
and Rule 27, as well as Rule 38, permits Carrier to not specify fixed hours
of service as well as fixed lunch hour periods.

“RULE 38. MEAL PERIOD

When a meal period is allowed, it will be between the ending
of the fourth hour and the beginning of the seventh hour after
starting work. Employes will not be required to work more than
ten hours without being permitted to have a second meal period.”

In support of its position, Carrier cites Award No. 131. In that Award
the facts and the Rules involved are almost identical as in this dispute.
The Referee in said Award No. 151 concluded:

“The bulletins in controversy did show hours of service as re-
quired by Rule 10 of the Agreement between the parties in the
sense that they specifically designated the beginning and ending
of the service period. It may, of course, be contended, as was
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contended by the Employes, that this rule, standing alone, requires
that bulletins of positions shall show mnothing but service hours.
Rule 10, however, does not stand alone; it must be read in connec-
tion with Rule 48, which provides that ‘when a meal period is
allowed, it will be between the ending of the fourth and the be-
ginning of the seventh hour after starting work, unless otherwise
agreed upon by the Employes and Employer.” This rule permits
the Carrier to indicate a meal period between the ending of the
fourth and beginning of the seventh hours of a service period, but
does not require him specifically to designate the period.”

The Organization, in support of its position, cited Award 11367 (Dorsey)
and the referee in said Award stated:

“ . This raises the question: What is the meaning of ‘hours of
assignment ?’

Carrier argues that it satisfies the Rule if it sets the begin-
ning time and the termination time of the basic day (Rule 2) and
reserves to itself the right to direct an Employe as to when he
will take his lunch hour, on a day to day basis, so long as it is
between 11:30 and 1:30 o’clock (Rule 6{a)).

We do not agree. To us, ‘hours of assignment’ cannot be con-
strued to connote any open-endedness. Therefore, it follows that
Carrier is obligated by Agreement to assign to the position here
involved a fixed lunch hour within the period of time agreed to in
Rule 6(a). This is not to be construed as meaning that the lunch
period has to be assigned for the same fixed hour on every working
day. It can be fixed for an assigned diilerent hour on different days,
provided the Employes have proper notice.”

We are constrained to agree with the conclusion reached in said Award
11367, rather than in said Award 131, for the reasons stated in said Award
11367, and, therefore, find said Award 11367 to be controlling in this instant
dispute.

Further, the Organization argues that inasmuch as the words ‘hours of
service’ are somewhat ambiguous, the past practice of the Carrier in speci-
fying fixed lunch period hours in previous bulletins, governs the intent of
the language used in said Rule 14(b). In support therecf, the Organization
introduced a number of previous bulleting issued by the Carrier showing
fixed lunch hour periods. The Carrier did admit that many of the bulletins
specified a fixed lunch period; however, in oral argument before this Board,
Carrier answered that similar previous bulletins did not always specify a
fixed Tunch period. No evidence was adduced by Carrier that it did not always
specify a fixed lunch period in prior company bulletins. Mere allegations
or assertions are not proof.

To us, the words “hours of serviee” are ambiguous, and, therefore, evi-
dence of past practice may be introduced to indicate the proper interpretation
of ambiguous contract language. The many bulletins in evidence supports
the Organization’s argument that Carrier has in the past specified fixed lunch
periods in said bulletins, and, therefore, indicate that it was the intent of
the parties to speeify fixed lunch periods in these bulletins.

16192 20



Therefore, Carrier violated the Agreement when it failed to specify fixed
luneh periods in Bulletins No. 186, 17, 18, 20, 49, 50, 51 and 52.

Concerning Bulletins No. 14 and 19, involving cook employes, and which
show on said bulletin in regard to hours of assignment: “as required”, the
Carrier argues that this is justified on the grounds that cooks do not work
consecutive hours, nor do their hours coinecide with those of the gang for
which they cook. The Carrier argues further that the Organization did not
introduce into the record any past bulleting covering cooks which showed
fixed lunch periods. Also, the Carrier contends that Rule 29 relieves them
of the burden of specifying fixed hours of assignment and fixed Iunch pe-
riods for cooks. Rule 29 reads: “No assigned hours will be designated for
employes performing intermittent service requiring them to work, wait or
travel, as regulated by train service and the character of their work, and
where the hours cannot be definitely regulated.”

The Carrier failed to produce any evidence that the hours of “cock”
employes in regard to their assignment as well as lunch periods cannot be
definitely regulated. Therefore, Carrier’s contention in regard to bulletins
covering cook employes’ positions must be denied.

It is, therefore, the conclusion of this Board that Carrier is required to
specify in bulletins, advertising bids for positions, a fixed lunch period
within the time set forth in Rule 38. Further, Carrier is also required to
specify fixed hours of service in said bulletins advertising bids for ecook
positions. However, Carrier is not required to assign the same fixed lunch
hours for every work day, but may assign different fixed hours on differ-
ent work days, provided it gives effected employes proper notice. Also,
Carrier is not required to assign the same fixed hours of service on differ-
ent work days provided it gives effected cook employes proper notice.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the
whole record and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;

That the Carrier and the Employes involved in this dispute are respec-
tively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,
as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That the Agreement was viclated by the Carrier.

AWARD
Claim sustained in accordance with this Opinion.

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD
By Qrder of THIRD DIVISION

ATTEST: S.H. Schulty
Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this 5th day of April 1968.
Keenan Printing Co., Chicago, 111, Printed in U.S.A.
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