NATIONAL RATLROAD ADJUSTMENT BQOARD
Award Number 25692
THIRD DIVISION Docket Number TD-24027

Herbert Fishgold, Referee

{American Train Dispatchers Association

PARTIES TO DISPUTE: (
(Consolidated Rail Corporation

STATEMENT OF CLAIM:

System Docket No. CR-42
Eastern Region-Philadelphia Division Case 1/79

"Claim of the American Train Dispatchers Association that Claimant
H. E. Sharp is.entitled to one additional hour of compensation pro rata rate
for October 10, 11 and 12, 1979 for instructing trainee/poster B. R. Scamoffa
on these dates, Rule 10, Section 7."

OPINION OF BOARD This dispute concerns the obligation of the Carrier to pay
one hour's additional compensation to Claimant, a qualified
Train Dispatcher, for instructing an Assistant Movement Direector ("AMD") who
was in the process of qualifying ("posting”) to perform train dispatching
duties (the "Postee™).

Postee, a qualified AMD, had exercised seniority acquired pursuant
to the applicable Agreement, which, in part, consolidated seniority rosters
for Train Dispatchers, Movement Directors, and AMDs. Postee exercised his
seniority to a Guaranteed Assigned Train Dispatcher position, since he had not
become qualified for any Train Dispatcher assignment.

Rule 4~J, Section 1 of the Agreement provides, in part, that:

"An employee who is unable to qualify on a position
obtained by award or displacement must revert to his
former position....”

Indeed, the Agreement provides, in Rule 2, Section 2 (a), that an Extra
employee must qualify, within 180 days of establishing seniority as a Train
Dispatcher, on all dispatching districts in which the employee is to perform
his service or else forfeit his senlority. At the time of the events giving
rise to the instant claim, Postee was in the process of qualifying on
Carrier's Chesapeake desk pursuant to those provisions.

Rule 10, Section 7 of the Agreement provides that:

“When prospective or extra employees are posting, the
train dispatcher who instructs for the preponderance of
the time shall be allowed one (1) hour additional pay

at the straight time rate. This rule will not apply
when other train dispatchers are posting or breaking in.”
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The qualified Train Dispatcher on the shift on which Postee was posting
claimed the hour's pay under the quoted Section of the Agreement. The Carrier
denied the claim and, following unsuccessful appeals, the matter was brought
before the Board. _

That Claimant was a qualified Train Dispatcher who primarily
instructed Postee is not contested. Rather, the issue before the Board is
whether Postee, who held a position received as a result of award for which he
was not qualified and from which he would be divested absent timely quali-
fication, was a "prospective or extra” employee or "another train dispatcher

posting”.

The Organization asserts that the Postee was a "prospective or
extra” employee within the meaning of Rule 10, Section 7, since he had never
qualified as a Train Dispatcher, had acquired his seniority date solely as a
result of award, and held his position conditionally and subject to forfeit
for failure to qualify.

The Carrier argues that the consolidation in the Agreement of Train
Dispatchers, Movement Directors, and AMDs made AMDs a part of the Train
Dispatcher craft or class, thereby bringing Postee within the exception pro-
vided by the last sentence of the quoted Rule for "other train dispatchers ...
posting or breaking in". The Carrier asserts that a “prospective or extra
employee posting” covers only employees from another craft who desire to
become Train Dispatchers but are not yet qualified or awarded seniority.

Excluded from the definition of "prospective or extra" employees,
under the Carrier's view, are employees who hold a bulletined Train Dispatcher
position and who are subject to call. Since Postee held a bulletined position
as a "Guaranteed Assigned Dispatcher"”, he is, in the Carrier's view, "another
train dispatcher posting”, thereby excusing Carrier from paying the additional
hour's compensation for instruction to Claimant.

The language of the Agreement does not directly cover the instant
situation. Postee's acquisition of Train Dispatcher seniority occurred solely
by award. He had not, at the time of the claim, worked in the craft and was
in the process of qualifying as a Train Dispatcher, subject to loss of his
awarded position and seniority in the craft if he failed to do so. There is
nothing in the record to indicate that Postee would require less instruction
than any other employee who had never previously worked in the Train
Dispatcher craft.

The record indicates further that the exception upon which the
Carrier relies had been intended to excuse the Carrier from paying extra
compensation for instruction of previously qualified Train Dispatchers who
might need to requalify for a particular assignment. That is not the case in
the present claim, where Postee's previous qualification was as an AMD. While
the Movement Director/AMD craft was merged into the Train Dispatcher craft for
purposes of seniority, Postee's previous AMD qualification was clearly not
sufficient to qualify him for a Train Dispatcher position.
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Under such circumstances, the Board concludes that the purpose of
Rule 10, Section 7 of the Agreement is better met by treating Postee as a
"prospective or extra" employee for purposes of the single hour of instruction
pay, to which the Board holds Claimant is entitled.

FINDINGS: The Third Division of the Adjustment Board, upon the whole record
and all the evidence, finds and holds:

That the parties waived oral hearing;
That the Carrier and the Employes involved in this dispute are
respectively Carrier and Employes within the meaning of the Railway Labor Act,

as approved June 21, 1934;

That this Division of the Adjustment Board has jurisdiction over the
dispute involved herein; and

That the Agreement was violated.
AWARD
Claim sustained.

NATIONAL RAILROAD ADJUSTMENT BOARD

By Order of Third Division
Attest: @W

Nancy J{ Pever - Executive Secretary

Dated at Chicago, Illinois, this ]4th day of November 1985.



CARRIER MEMBERS' DISSENT
TO
AWARD 25692, DOCKET TD=-24027
(Referee Fishgold)

The Majority's decision in this case is predicated on palpable error
in their analysis of the record. The Majority states:

"...Postee's acquisition of Train Dispatcher seniority occurred
solely by award. He had not, at the time of the claim, worked

in the craft and was in the process of qualifying as a Train
Dispatcher, subject to loss of his awarded position and seniority
in the craft if he failed to do so. There is nothing in the
record to indicate that Postee would require less instruction
than any other employee who had never previously worked in

the Train Dispatcher craft,"

The Organization's Exhibit TD-4 is a letter from the Manager Labor Relations
dated November 21, 1979, reading in part as follows:

"Our investigation has determined that B, R. Scamoffa
has been a train dispatcher since August 29, 1977 and has been
working a position under the Agreement since that date. He
was only being broken in on claimant's position. The second
paragraph of Rule 10, Section 7 of your schedule agreement
is quite clear as it states: 'This rule will not apply when .
other train dispatchers are posting or breaking in.' This '
sentence nullifys your claim." (Emphasis Supplied)

This statement was never denied by the Organization while the claim was pro-
gressed on the property. The evidence shows that Postee was qualified as

a Train Dispatcher, but was not qualified on the Chesapeake Desk, The Organiza-
tion's position was that an employe who was not qualified on a ""specific
dispatching district” is a prospective employe. The Carrier contended that
Rule 10, Section 7 clearly excluded Postee in this case from its application,
The rule states:

"This rule will not apply when other train dispatchers
are posting or breaking in."

In short, if the Postee is already qualified as a Train Dispatcher but is posting

only to qualify on an awarded assignment, he is not covered by Rule 10, Section 7,
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The Majority committed further error when they referenced Rule 2, Section

2(a) which had nothing to do with this case. That rule deals with Extra

employes and postee was not an extra employe, The only reference to Rule 2,

Section 2(a) on the property is found in the Director, Labor Relation's letter

dated March 11, 1980 and reads:

"Rule 10, Section 7, allows one hour's additional pay at the
straight time rate for instructing prospective or extra employ-
ees who are posting. Prospective employees are employees from
another craft, Telegraphers for example, who desire to become
Train Dispatchers; and, extra employees are those that come
under Rule 2, Section 2(a), of the schedule agreement. Mr.
Scamoffa, with a seniority date of August 29, 1977, does not
qualify as either a prospective or extra employee under those
conditions. It was never the intent to pay the instructing
rate to a Train Dispatcher when he is breaking in an employee
who holds a bulletined position; and, the guaranteed assigned
dispatcher position held by Mr, Scamoffa is a bulletined
position." (Emphasis Supplied)

The Organization responded to this letter and did not contest Carrier's assertion

that Claimant was not an extra emplove.

In this case the Majority obviously accepted the unsubstantiated asseftions
made by the Organization before the Board, and apparently never bothered to
review the correspondence of the claim on the property.

Finally, the Majority‘s assertion that:

"The language of the Agreement does not directly cover the
instant situation."

should have resulted in a denial award under the principle set forth in Award

16529 (Friedman) where we said:

""Unless the Board is satisfied that evidence helpful
in sound contract construction is non-existent or unobtain-
able, it should not decide a case sclely by analyzing the bare
bones of an Agreement's words whose applicability is unclear.
The Employes as the moving party have the burden of proof and
must either prove their interpretation of the Agreement's
intent or establish that no extrinsic evidence at all exists.
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"Pointing to the Agreement cannot sustain that burden when
its import is not plain, and Carrier denjies the Employes'

interpretation,"

If the language of the Agreement does not cover the situation as the Majority
concedes, then the Petitioner did not make out a prima facie case and the
Majority erred in sustaining the claim., The Majority's conclusion "that the
purpose of Rule 10, Section 7 ... is better met by treating Postee as a
'prospective or extra' employe ..." is nothing but unadulterated rule making.
This Board is not empowered to make rules or grant the parties a better bargain
than they contracted to receive. Any award that purports to do so is palpably

erroneous,

We dissent
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