
                             TRANSLATION 
CANADIAN RAILWAY OFFICE OF ARBITRATION 
CASE NO. 2300 
Heard at Montreal, Wednesday, 11 November 1992 
concerning 
QUEBEC NORTH SHORE & LABRADOR RAILWAY 
and 
UNITED TRANSPORTATION UNION 
DISPUTE: 
Claim for payment in accordance with articles 25.01 and 25.02. 
JOINT STATEMENT OF ISSUE: 
The Union contends that the Company violated paragraphs 25.01 and  
25.02 when train CL-068 was ordered to assist a train at Dolliver  
and requests payments on a minute basis for the time involved. 
The Company contends that there was no violation of the collective  
agreement and that the crew of CL-068 was ordered to assist another  
train and was properly paid in accordance with article 5.01. 
FOR THE UNION: 
FOR THE COMPANY: 
(SGD.) B. ARSENAULT 
(SGD.) A. BELLIVEAU 
GENERAL CHAIRMAN 
DIRECTOR, HUMAN RESOURCES 
There appeared on behalf of the Company: 
R. Monette 
Counsel, Montreal 
A. Belliveau 
Director, Employee Relations, Sept-Iles 
R. Plourde 
Superintendant of Train Movement, Sept-Iles 
C. Vaillencourt 
Controller of Locomotives, Sept-Iles 
And on behalf of the Brotherhood Union: 
R. Cleary 
Counsel, Montreal 
B. Arsenault 
General Chairman, Sept-Iles 



 
AWARD OF THE ARBITRATOR 
In the Arbitrator's view, the circumstances of a train's crew  
ordered to help another train in making a double, as occurred in the  
case of the crew of CL-068, fall squarely within the terms of  
article 5.01. The fact that the crew has the advantage of being paid  
either actual hours or miles, whichever is greater, implies a  
recognition that the payment includes the time spent for all  
manoeuvres necessary for doubling and giving assistance, such as  
coupling and uncoupling locomotives. 
Articles 25.01 and 25.02 deal with the setting off and picking up of  
cars and engines on a regular assignment, and of switching en route.  
They do not deal with the necessity of making a double, and have no  
application in the instant case. That conclusion does not  
necessarily imply that articles 25.01 and 25.02 could not apply in a  
circumstance of assisting en route, where there is no question of  
doubling. That possibility does not arise in this grievance and was  
not, therefore, pleaded. 
For the foregoing reasons the grievance must be dismissed. 
November 13, 1992 
(Sgd.) MICHEL G. PICHER 
ARBITRATOR 


