
Award No. /o 
Case No. TCU-16-W 

PAR'PIES ) Transportation-Corrmunication Employees Union 
TO ) and 

DISPUTE:) Fort Worth and Denver Railway Company 

QUESTION 
AT ISSUE: 

Is the Carrier permitted to abolish a position, or more 
than one position, prior to the time it has a corres- 
ponding attrition credit, or credits, as contemplated 
by Article I, Section 57 

OPINION The evidence does not establish that the abolishment of 
OFBCMD: the three involved positions at Fort Worth, Texas, 

resulted in the Carrier exceeding the 6'1 formula set out 
in Section 5 of Article I of the February 7, 1965 Agreement. The reduc- 
tion in the work forces of protected employees, which is permitted by 
said Section 5 of Article I, is not limited to the number of attrition 
credits held by the Carrier, as the term "attrition credits" is used by 
the Organization. It is the intent of said Section 5 of Article I to 
maintain a work force of protected employees and not positions. 

The answer to the question submitted is in the affirmative. 

Washington, D. C. - December 19, 1967 


