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SPECIAL BOARD OF ADJUSTMENT NO. 605

PARTIES ) Brotherhood of Railway, Airline and Stesmship Clerks,
TO ) Freight Handlers, Express and Station Employees
DISPUIE ) and .

Missouri Pacifilc Railroad Company

QUESTIONS

AT ISSUE: (l) Did the Carrier's action violate Article VI, Sectioms
1l and 4 of the February 7, 1965 Agreenent, when it
discontinued, effective Februery 7, 1965, the payment
of digplacexznt allowances, Supplemzntal Unemployment
benefits, furlough allowances, hospital dues, Travelers
Group Life Insurance and dependents' hospital, medical
and surgical insurance, &3 providsd in Article II of
the April 17, 1963 Agreem=nt, to those employes who
were being accordad the benafits provided in Article
J1 of the April 17, 1963 Agreemsnt?

(2) Shall the Carrier be required, effective February 8,
1965, and thereafter, to comtinue to accord the pro-
tective benefits to those protected employes for the
duration of the protective period providad in Article
II, April 17, 1963 Agreement?

OPINION
OF BOARD: Prior to the February 7, 1965 National Agreement, the
parties herein had executed a General Job Protection Agree-
mant on April 17, 1963. .Subsequently, on April 1, 1965,
the Organization advised the Carrier that it weas not
exercising the option contained in Article VI, Section 1,
of the National Agreemant, wherein it could preserve the April 17, 1963
Job Protectlon Agreement. However, at the same time, the Organization
indicated that, "(T)he benefits now being paid under the terms of the
April 17, 1963 Agreement must continue for the remaindar of the pro-
tective period. . ."

The pertinent portion applicable herein of Article VI,
Section 1, of the National Agreement states, that a job protection
agreement may be preserved by notifying the Carrier within sixty days
and "in that event this agreement shall not apply on that carrier to
employees represented by such representatives.”

At this juncture, it is unassailable that the Organizationm
had an option either to continue the April 17, 1963 Job Protection
Agreement, or elect not to preserve such Agreemsnt upon the execution
of the National Agreement. Prior to the expiration of the sixty day
provision contained in Section 1 of Article VI, the Organizetion noti-
fied the Carrier of its election not to preserve the 1963 Agreement.
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However, the issue presented herein is whether once having made such
an election could it still retain the benefits previously paid under
the 1963 Agreement, for the remainder of the protective period? It
is significant, in our view, that if the Organization had elected to
retain the 1963 Agreement then the benefits under the National Agree-
rent would not have applied. This part is clear, terse and unambi-
guous. In effect, the Orgenization is seeking the best cof two worlds --
to retain the benefits of the 1963 Agreement as well as those flowing
from the National Agreement. Hence, it is our considered judgment
that only the provisions of the National Agreement are now applicable
herein.

Agard

The answer to Questions 1 and 2 is in the negative.

Murray fi. Rohman
Reutral Meoher

Dated: Washington, D. C.
January 24, 1969




