
G. E. Lfigiliy a Chrman 
Railway Lnbor iSlliliii;ii; e Suite 804 
400 Fust Street. N.W. a Washington, D. C. 20001 
Code 202 RE 7-1541 

April 25, 1969 

Mr. C. L. Dennis 

Mr. H. C. Crotty 

Mr. A. R. Lowry 

Mr. C. J . Chamberlain 

Mr. R. W. Smith 

SUBJECT: Awards Nos. 51 through 60 

Disputes Committee 

February 7, 1965 Agreement 

(Signalmen’s Cases) 

Dear Sirs and Brothers: 

We met with Referee Zumas on April 21, 22 ond 23 during which period we discussed 

the lost of the cases in the current Signalmen’s docket and received his decisioris on the 

cases which he heord on February 5, 6 and 7. 

I am enclosing herewith a copy of Awards Nos. 51 through 60, signed by Referee 

Zumos, which ore binding on all parties. 

We believe that Award No. 51 as well as Aword No. 52 do violence to the interpretations 

which were agreed upon on November 24, 1965 and we will file a Dissent to that Award. 

The Corrier Representatives and Mr. Rohman were so advised and copies will be furnished 

you when they are completed. 

Mr. Zumas is scheduled to meet with .,us; again on May 26, 27 and 28 to begin hearings 

on another docket on Si@almen’s Cases. You will be advised as these hearings progress. 



Award ?Go. 51 
Case No. SG-3-E 

SPECIAL BOARD OF AD.lUS'IX?NT NO. 605 

PARTIES ) Brotherhood of Railroad Signalmen 
TO ) and 

DISPUTE ) New York Central Railroad Company (Lines West) 

QUESTION 
AT ISSUE: (1) Is D. A. Caruso a "protected" employe within 

the mganing and intent of Section 1 of Article 
I of the February 7, 1965 Agreemnt? 

(2) If so, should Carrier be required to compensate 
him from January 5, 1966, until it reinstates 
him to full employment? 

OPINION 
OF BOARD: Claimant entered service on December 2, 1955. During 

1964 he had more than 15 days of compensated service. 
He worked on October 1, 1964. 

Based on the above the Organization contends that Claimant 
was a "protected" employee within the~~meaning and intent of Section 1 
of Article I of the February 7, 1965 Agreement. 

Carrier asserts that even though he worked on October 1, 
1964, Claimant's status was that of a furloughed employee; and as 
such, failed to qualify because he did not average 7 days of work 
per month for each month furloughed. 

Section 1 of Article I of the February 7, 1965 Agreement 
provides: 

“All employees, other than seasonal employees, who 
were in active service as of October 1, 1964, or 
who after October 1, 1964, and prior to the date of 
this Agreement have been restored’to active service, 
and who had two years or more of employment relation- 
ship as of October 1, 1964, and had fifteen or more 
days of compensated service during 1964, will bc re- 
tained in service subject to compensation as herein- 
after provided unless or until retired, discharged 
for cause, or otherwise removed by natural attrition. 
Any such employees who are on furlough a> of the date 
of this Agreement will be returned to active service 
before Narch 1, 1965, in accordance with the normal 

. procedures provided for in existing agreements, and 
will thereafter be retained in compensated service as 
set out above, provided that no back pay will be due 
to such employees by reason of this Agreement. For 
the purpose of this Agreement, the term 'active ser- 
vice’ is defined to include all employees working, or 
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holding an assignment, or in the process 05 trans- 
ferring from one assignment to another (&other or 
not October 1, 1964 was a work day), all extra employees 
on extra lists pursuant to agrecmcnrs or practice who 
are working or are available for calls for service and 
are expected to respond when called, and where extra 
boards are not maintained, furlou&hed employees who 
respond to extra work when called, and have averaged 
at least 7 days work for each month furloughed tiuring 
the year 1964." 

An analysis of the language quoted above and the Eovembcr 24, 
1965 Interpretations compels the conclusion the parties did not intend 
to give a furloughed employee protected rights by virtue of the fact 
that such employee happened to perform service on October 1, 1964. ,. /' 

AWARD 

The answer to the question submitted is in the negative. 

Neutral Keenbe 

4 

Dated: Washington, D. C. 
April 23. I969 



G. E. Leighty l Chairman 
Railway Labor Building * Suite 804 
400 First Street, N.W. a Washington, D. C. 20001 
Code 207. RE 7-1541 

Mr. C. L. Dennis 

Mr. H. C. Crotty / 

Mr. A. R. Lowry 

Mr. C. J. Chamberlain 

Mr. R. W. Smith 

.;ohri i. McNamrJ a Tie;su;er 
Fifth Floor, Vi-“,%’ Building 
200 i”+hld Aye., N.E. 
Code 202 547.7540 

. Washington, D. C. 20002 

May 23, 1969 

SUBJECT: Employees Dissent to Awards No. 51 and 52 

(Case Nos. SG3-E and SG-5-E) 

Disputes Committee, February 7, 1965 Agreement 

Dear Sirs and Brothers: 

I am enclosing hereto our Dissent to Awards No. 51 and 52 (Cases No. 

SGJ-E and SG-5-E) of Special Board Adiustment No. 60.5 established by the 

February 7, 1965 Agreement which was signed by Referee Zumas on April 

23, 1969. These decisions are so contrary to the Agreement and the Interpretations 

that it is necessary to file these Dissents in order to protect our position, 

Five Cooperating Railway Labor Organizations 

Attachment 

cc: L. P. Schoene 



SPECIAL BOARD OF ADJUSTMENT NO. 605 

Dissont of Labor Members 

Dissent to Awards Nos. 51 A.52 

Cases Nos. SG-S-E B SGJ-E 

Tho question at issue in these cases boils down to whether the cicir~ants wore in 

“active service” on October I, 1964. Admittedly, they mat the other requirsmsnts 
for being “protected employees”-- they were nonseasonal employocs whoi on 

October I, 1964 had had more than two years of employment relationship and had 
performed more.than fifteen days of compensated service in 1964. 

What could be more “active service” than being actually at work cn the regu.lar 

business of running the railroad for the full working doy of October I, 19649 Bear 
in mind that any question as to whother the employee’s relationship to the railroad was 

casual or fortuitous or coincidental was resolved by other tests. Asido from being in 

“active service” on October I, 1964, the employee in order to bo “protcctcd” under 
thoagroement had to have had on October I, 1964 two y-a-* . I~ of cmpioymsnt relationship 
and had to havo performed at least fifteen days of compeneatod sorvico in 1964. These 

were the agreed-upon tests as to continuity of the asco&ation and wore in addition 

to the requirement of active service on the critical date. 

The parties, in the last sentence of Article ‘I, Section I, dafIncd “active service:’ 

The first, and most obvious, way to be in “active service,” the pctiicc ag:ccd, was 

to bo working. But they also agreed that an employee who did not actually work on 

October I might still be in active service: perhaps he hold an assignment on which 

October I was .a rest doy. Obviously, he had to be considered in active service if 

he held an assignment or was in process of transferring from one c&gnmznt to cnother, 
but was not working either because the assignment was not scheduled tc w;rk or 

because of the transfer, and the parties so agreed. Employees on extra ilsts, cvaTI~3io 

for calls and expected to respond, were also in “active service” GS of October j, i964, 

even though not actually working thot day. Finally, it was agresd that where fu:!ough 

lists sorved the same purpose as extra lists, employees on such lists who were used for 

this purpose should also be considered in “active service” on October I even though not 

working on that date. 

This latter group, however, presented a problem. Mclny empioyces on fur!ough 
lists from which extra men were called from time to time might have dIsappeared, 
taken other jobs, lost interest in milroad work or otherwise terminated their railroad 

careers without the records reflecting it. If a person had not been called for extra 

service since his furlough, or not recently, there was no way of knowing whether he 

was holding himself in readiness to respond to such a call. To eliminate people w%s had, 
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in pmctical effect, left the railroad from being considared in “aCtivosorvtc2,” a 

pragmatic and fairly arbitrary test was devised; on individual whose on’iy claim to 

being in active service ‘was being on furlough was required to hove averaged at 

least seven days work for each month furloughed during the yoar 1964. 

Now we’. are presented with the incredible spectacle of a referee actually 
holding that since the parties took pains to protect co;tain oxt;a and furloughed 

employees who were not working on October I, they thereby did these claimants who 

were actually working that day out of protection. Surcly there could bo no such 

holding if the definition of active service simply said, ‘I F&the purpose of this Agreement, 
the term ‘active service’ is defined to include all employees working.” Yet the 

agreement ‘says exactly this and more. But what is there in the “more” that could 

possibly be construed to diminish the rights of any emp!oy;;e who was working? The 
agreement says “al I 

or qualifications.- 

employees working, 0’ not some of them nor subject to exceptions 

The Referee tells us only that an analysis of the Agraemont and the November 24, 

1965 Interpretations “compels the conclusion the parties did not intend to give a 

furloughed employee protected rights by virtue of tho fact that such employee happened 

to perform service on October 1,‘1964.” In those cases the employee did not “happen” 

to perform service on October I; he had the right and obligation to perform it through 

having met the requirements other than “active service” for boing a “protected employee.” 

The reference to the November 24, 1965 Interpretations adds nothing. There is not 

a word anywhere in the Interpretations, any mom than in the Agreement itself, that 

even suggests a subtraction from the rights otherwise conferred on an emp!oyoe who 
was working on October I, 1964. 

The simple and undeniable fact is that the authors of the Agreement and the 

Interpretations used words that did not admit of the possibility that an employee could 
be at work ond at the same time on furlough on the same railrocd in tha samo craft ond 

pursuant to the same seniority rights, To people,with evon an otam~antary knowledge 

of railroad terms anyuse of worQ; that would admit of such a possibility would be a 

contradiction in terms. 

Of course, the. power to decide .disputes conferred by Articfe Vii of the 
Agreement includes the power to make decisions we think are wrong as we’ll as 

decisions we think are right. It does not, however, include power to rcrrako the 
agreement of the parties. We cannot help concluding that in these ccses the Referee 

has substituted his notions of the terms the parties might logically have agreed upon for 
those the parties did in fact agree upon. 

Accordingly, we must regard the decisions of the Referee in these cases OS beyond 

the scope of the authority conferred upon him.. 


