
PARTIES ) Brotherhood of Railroad Signalmu 
To ) and 

DISPUTE ) The Dayton Union Railway Company 

QUESTIOh~ 
AT ISSUE: 

OPINION 
OF BOARD: 

(a) Carrier violated and continues to violat: t&e 
February 7, 19~55 Aglreemnt, particularly Article I, 
Section 5, when it fails to maintain 5 work force of 
employes within the limits of attrition indicated in 
the Agrc'xent. 

(B) 13~. Luther Ingraxn, or his successors, in the 
Signal Departmnt, be allowed pay at their iodivid~al 
applicable rate of pay for each day entitled to conpersatLo3 
commencing Nowskier 1, 1966, and continuing as long as the 
violation exists. 

The Organization contends that Carrier violated .&ticle I, 
Section 5 of tbe Fcbrurry 7 Agreemnt whoa it failed and 
refused to main:ain a work force trithin the limits of 
attrition. 

Article I, Section 5 provides: 

"Subject to and without limiting the provisions of 
this agreemnt with respect to furloughs of e~ployces, 
reductions in forces, eqloyee absemes from service 
or with respect to cessation or suspension. of a:: 
employee's status as a protected eqloyec, the car:ier 
sprees to maintain work forces of protected employ<;2s 
represented by each o rgaaization signatory ilsreto in 
such manner that force reductior,s of protected e~ployces 
below the established base as defined herein shali not 
exceed six per cent (6%) per annu~rr. The c s t&l 1 isbe d b 2s e 
shall mean the total nu&er of protected c~$loyecs in 
each craft represented by the organizations sisxtory 
hereto who qualify as protected cmployces under Section 1 
of this Article I." 

The Organization asserts that Carrier is obiigated, cr&z the 
provisions of the Agreement, to maintain a work force of not less than five (5) 
positions. 
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On October 1, 19G4 there were six (G) employees in 
Czrrier's Sqnal Depcrt!:mnt. S&sequent to Ccto'bcr 1, 1964, Yr: IaL;rshe.-., 
cn unprotected Signal Helper, was furlocghcd lcavinz five (5) "protectcc" 
employes 2s of the effective d3te of the Februxy 7 Agreexxnt. 

on ~ove:rber 1, 19G6 istic. NcCord, O!ii3 of tl: five (5) 
"qrotected" em?i.oycs, retired--resulting ig ZI 20% rcductior, of sisr:sl iozcrs. 

ihe Organization assexts that Cai-i-ier s'nouid f ither re!ii:.: 1'~. -:ng.r2::~2 or 
hire a WV ezploye in order to stay within th? GX per a.nnu:~ :-e<sc:j.on of force 
limits (by attrition or otherwise) impose d by Section 5 of ~.ztiiclc: I. 

Essential to the Orgszizetion's case is the pro;nsition 
that Ckrrier, under the provisions of Section 5 of &;icle I, is ;--qu+cd to 
maintain positions and not a work force of protected employes. Tk %2?cd doss 
not agree. Section 5 specifically requires Carrier to ";T,aintain rgo-ri.: forces 0: 
protected employees" ar.d that "force redluctions of protected eqioyccs below 
the established base as defined herein shall not exceed six percent (6% per 
annun". 

The Board's position is supported by Award 10 which states: 
"It is the intent of said Section 5 of Article I to mainttin E? work force Of 

protected employees and not positions." 

The claim is denied. /' 

Dated: Washington, D. C. 
January 7, 1970 


