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Case No. TCU-40-17

SPECTAL BOARD OF ADJUSTMTHT MO, 605

PARTIES ) Fort Worth and Denver Railway Company

TO THE ) and

DISPUTE ) Transportation-Communication Employees Unicon

QUESTION

AT ISSUI: Are any wprotecitive provisions of the
February 7, 19465 Agreement nullified
by the termms of an implementing agree-—
ment made to affect the coordination
of facilities under the ashington
Agreenent?

OPINION

OF BOARD: The facilities at Stamford, Texas, were coordinatzd

under a coordination agreement executed on January 26,

1966. As a result of the coordination, Telegraph-
Cashier D. B. Chancellor was displaced and subsequently exercisad
seniority to a Telegravher's position at Decatur, Texas, in order
to retain his protected status. The guestion is whether the
$400.00 transfer allowance provided in Article V of the February
7, 1965, Agrecment is due, or whether he is entitled to no more
than is specified in the coordination agreement.

Paragraph 2, Article V - Moving Expenses and Separa-
tion Allowances, of the February 7 Agreenent provides:

If the emnlovee elects to transfer to
he new point of emplovment reguiring

a change of residence, such transfex

and change of residence shall be sub-
ject to the bencfits contained in Secc-
tions 10 and 11 of the TTashington Adgree-
ment notwithstanding anything to the
contrasy contained in sald provisions
and in addition to such khencefits shall
receive a transfer allowance of four
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hundred dollars ($400) and five working
days instead of the "two working days"
provided by Secticn 10(a) of said
Agreement.

The coordination agreement makes no reference to
the $400.00 transfer allowance, altihough it specifies Carrier's
obligations for moving expenses, mileage and wage loss. According
to tne Organization, this benefit is due any employee wno is
required to transfer to a peoint of employment involwving a change
of residence to retain his protected status. The Organization
cites Article VI, Section 3, of the February 7 Agreement wnich
states, as follows:

Without in any wav modéifving or dimin-
ilshing tne protection benefits or otihesr
provisions of this agreement, it is
understocd that in the event of a coordi-
nation hetween two or more carriers as

the term “coordination” is defined in the
Washington Jcob Protection Agreement, said
Washington Agreement will be applicable

to such coordination... (Undexlining added.)

Carrier states that this provision "is designed to
provicde the protzction of the Washington Job Protection Agree-
ment...to employees who are not protected under the provisions
of the February 7, 1965 Agreement,"” according to Page 18 of the
Interpretations, dated Novembsr 24, 1965. Further, Carrier notes
the General Question on Page 18, which indicates that the Inter-
pretations do not apply to agreements entered into subsequent to
Februvary 7, 1955, as in this case. Finally, according to Carrier,
the $400.00 allowance is not due under the Washington Agreement
and if tne parties had intended to provide it, their agreement
would have sopecified it.

Article VI, S
. the February 7, 1965, Acr
ished. The parties of co

ction 3, provides that the benefits of
emant are not to be modified or ¢imin-
rse may specifically agree to modify
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any provision of an agreement between them but silence cannot
accomplish it. By listing conditions for the coordination they
did not waive contractuzal henefits not mentioned. A waiver, if
intended, must be explicit. There was no waiver of the $400.00
allowance expressed in the January, 1966, agreement.

Section 8 of that agreement provides that "except as
otherwise provided for in this agreement, it is understood and
agreed that all provisions of the 'Washington Job Protecticn Agrec-
“‘ment of May 1936 shall apply..." Without a waiver they must acply,
as do the applicable benefits of the February 7 Agreement, which
was then in force for a year.

To accept Carrier's reasoning would require a finding
that none of the provisions of the February 7 Agreement were
applicable in a case like this. For either that Agreement was
waived in its entirety by Section 8 of the January 25, 1866,
agreementc, or all of it governs these parties. If, for erample,
they had meant that "only" the provisions of the Washington
Agreemant apply, they should have said so. Absent affirmative
language, there is no evidence of a mutual intent to deny any
Qf the February 7, 1965, benefits to affected emplovees.

The general Question on Page 18 of the Interpretations
is not applicable. The issue arises under the Agreement, not
under a subsequent interpretation.

With regard to Carrier's contention that Artigcle VI,
Section 3, was designed to give benafits to non-protected emprovess,
the Interpretations do so providae. They are to receive the Washini-
ton bznefits. But that was not the exclusive purpose of this
provision. As it states, it does not limit the February 7 bene-
fits to winich protected employees are entitled.

AWARD

The answer to the Question is Wo.
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Milton Frlediaal
Neutral tMember

Wash.ngton, D.C.
November /g, 1970



