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Award NO. 23cj Award NO. 23cj 
Case No. TCU-82-N Case No. TCU-82-N 

SPECIAL BOA!?D OF ADJUST!,lEl:T NO r* 

PARTIES ) Missouri Pacific Railroad Company 
TO THE ) and 
DISPUTE ) Transportation-Communication Employees Union 

QU'GTIONS 
AT ISSUE: 1. Does the transferring of any work per- 

formed by employees covered by the 
Linemen's Agreement (who are employees 
represented by the Transportation- 
Communication Employees Union) to 
employees not covered by that Agreement 
constitute a violation of Article III, 
Section l? (Carrier File B-279-883 
cc 279-406). 

2. Did Carrier violate the Telegraphers' 
Linemen Agreement when it negotiated 
the work of line construction to an 
outside contractor without first fol- 
lowing the procedures set fortii in 
Article III, Sections 1 and 2? 

OPINION 
OF BOA- The Organization has also filed with the Third Divi-. 

sion its claim stated in the second Question that Carrier 
improperly con&acted out work. That question cannot 

properly come before this Committee since it concerns an alleged 
violation of the Linemen Agreement. The jurisdiction of the com- 
mittee is restricted to the February 7. 1965, Agreement. 

Article III of the February 7 Agreement in any case 
is not a provision setting forth employee rights and benefits. 
Its purpose is to endow carriers with the right to effectuate 
transfers that might otherwise be forbidden by schedule agreements. 
Article III does not require carriers to enter into implementing 
agreements. It enables t!lem to do so as a means of effecting 
transfers. 

If Ex! transferring of v:ork is improper, the Febru- 
ary 7 hcrcemont i.s not vlo!.atcd. Only when protected cmPlolees 
are dolr?:cd t:lat Agreement's guaranteemay it ?x invoked. In 
otner words, what the Otgaoization must show tints Committee Ls 
how the Februarv I Agreement's benefits were denied protected 
employees, an6 it has not done so in t!lis case. 
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As it was presented, Cnnc first Question also con- 
cerl:s t;x r;c~ilt to contract, ,:>,~:cly and simpl!,. So far as the 
February 7 Agreement LS concerned, carrier can transfer work, 2 
contract out or take any other steps it chooses, 21: ..t .~':~st 
provide the benefits of that Aqrecme:lt to protected emplqfees. 
T:IUS the Organization's objectron to Carrier's action can be 
yxocesced m11.y under the s.c:~whl,e agreement, for contracting 
out does snot vioLate the Februarlj 7 Acjrecment, which contains 
:leither scope rules nor seniority rqzles. 

A W A R D 

1. The answer to Question No. 1 is NO. 

2. The Committee is without jurisdiction 
to consider alleged violations of the 
schedule agreement. 

See also, Section 13, Commiteee Decisions in Docket Nos. 48, 61, 78, and 98. 

For similar results. see SBA No. 605, Averd Nos. 278, 400, and Lnterpretetion 

Award No. 355. Based upon all of ehe foregoing, therefore, we find ehet 

Question A muet be ansvercd in ehe negative. 
- 

Turning to the remaining Questions at Issue. and the various positions r) 

urged by the Organization in handling on rhe properties. we have no hesitancy 

Fn finding that the Notice of Coordination served by the Carriers on April 2, 

1980 (Attachment A hereto) complied with the requiremanes of Section 4 of the 

WJPA. Accordingly, Question B must be answered in ehe affirmative. 

w‘ith respect eo Quaarlon C, no vhere on the record before us has the 

Organization dwnatroted any vey In vhich the Implementing Agreement proposed 

by Carriers on June 11, 1980 failed co comply vith the criteria set fxth in 

Section 5. or any other provieions, of the WJPA or the Agreement of 

February 7, 1965. Indeed, ehe record appears eo support Carriers’ position 

that Che Implementing Agreement proposed on June 11, 1980 meeta or errceedr 



the requirements of the WJPA. B@J urged at the Eoard hearing that Carriers 

did not “bargain in good faith” with respect to this Implementing Agreement 

and that the proposed creation of the “consolidated Data Processing 

Centers” is a not a “coordination” within the meaning of that term in the 

WJPA. Neither of chose belated de now theories find support in the evidence -- 

of record and neither constitutes a bar to the adoption of the Implementing 

Agreement essentially as proposed by Carrier on June 11, 1980. The 

Organization urges that it was “justified” in seeking certain additional 

improvements in the proposed Implementing Agreement, specifically a provision 

to amend the Scope Rule coverage of the controlling Clerks Agreements with 

the involved Carriers. We do not express or apply any opinion or value 

judgement as to the “justification”, propriety or general worthiness of such 

proposals. Such questions likely are beyond the realm of our competence 

and without doubt are beyond the ruch of out jurisdiction. Whatever the 

merits of such proposals, we do not have the authority to engraft upon an 

Implementing Agreement vhich otherwise meets the requirements of Section 5 

of the WJPA such additional conditions. See Section 13. Committee Decisions, 

Docket Nos. 90, 119 and 161. As noted in Award 230 of this Board supra, 

our authority is limited to reviewing the application and interpretation of 

the Agreement of February 7, 1965 and the UJPA to the extent therein incor- 

porated. DU= to the passage of time since June 1980, we strongly recowend 

that Section 3 of the proposed Implementing Agreement of June 11, 1980 be 

amended and updatsd so that the positions and incumbents referenced in Exhibit 

A of that Implementing Agreement are provided applicable Protection for a five 

(3) year period from the effective date of the Agreement. With these amendments 

we =te compelled to answer Question C in the affirmetive. 
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AWARD 

1) The answer to Question A is No. 

2) The answer to Question B is Yes. 

3) With the recomended revision and updating of Section 3 and 

Exhibit A, referenced herein, the answer to Question C is Yes. 

4) The answer to Question D is that the reference to “January 1, 1986” 

in Section 3 must be amended so as to provide five (5) years protection 

from the effective date of the Implementing Agreement; and Exhibit A thereto 

must be amended to reflect the positions and incumbents as of the effective 

date of said Agreement. 

Date: January 10, 1983 



SPECIAL BOARD OF ADJUSTXUT NO .z 

PARTIES ) Missouri Pacific Railroad Company 
TO THE ) and 
DISPUTE ) Transportation-Communication Employees Union 

QUESTIOXS 
AT ISSUE: 1. Does the transferring of any work per- 

formed by employees covered by the 
Linemen's Agreement (who are employees 
represented by the Transportation- 
Communication Employees Union) to 
employees not covered by t'nat Agreement 
constitute a violation of Article III, 
Section l? (Carrier File B-279-883 
cc 279-4C.5,). 

2. Did Carrier violate the Telegraphers' 
Linemen Agreement when it negotiated 
the work of line construction to an 
outside contractor without first fol- 
lowing the procedures set forth in 
Article III, Sections 1 and 2? 

OPINION 
OF BOARD: The Organization has also filed with the Third Divi- 

sion its claim stated in the second Question teat Carrier 
improperly contracted out work. That question cannot 

properly come before this Committee since it concerns an alleged 
violation of the Linemen Agreement. The jurisdiction of the Com- 
mittee is restric,ted to the February 7, 1965, Agreement. 

. . 
Article III of the February 7 Agreement in any case 

is not a provision settin forKI employee rights and benefits. 
Its purpose is to endow carriers wit-: the right to effectuate 
transfers t'na~t mi2Ylt otlherwise be forbidden by schedule agreements. 
Article III does not reonire carriers to enter into i.npleme:~ti.ng 
agreements. It enablrtZ% to do so as a means of effec,t-lncJ 
transfers. 



Award Ko.230 
Case No. TCU-624.7 

If the transferring of war?: is improper, the Febru- 
ary 7 Agreement is not violated. Only when protected employees 
are denied tha-k Agreement's guaranteanay it be invoked. In 
other words, what the Organization must s:low Ynnis Co:nmittee is 
how the Februarv 7 Agreement's benefits were denied protected 
empl.oyees, and it has not done so in this case. 

As it~was presented, the first Question also con- 
cerns tile right to contract, purely and simply. So far as the 
February 7 Agreement is concerned, Carrier can transfer work, 
contract out or take any other stegs it chooses, but it must 
provide Yne benefits of that Agreement to protected employees. 
Thus the Organization's objection to Carrier's action can be 
processed only under the sciledulc agreement, for contrac-ting 
out does not viola-te the February 7 Agreement, which contains 
neither sco;x rules nor seniority rules. 

AWAP,D --- 

1. The answer to Question I?o. 1 is MO. 

2. The Committee is without jurisdiction 
to consider alleged violations of the 
schedule agreement. 

Neutral Kernbeer 

. 
\ 

Washington, D. C. 
November/b, 1970 
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