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The question at issue is in determining whether furloughed employee 
meets the requirements for protection under Article I, Section 1, of 
the Agreement, what constitutes a day's work for monthly-rated 
employees within the meaning of the Agreement, it being the position 
of our Organization that each eight (8) hours worked or paid for 
constitutes a day's work. 

This dispute raises the question of whether, in the determination of the 
"active service" requirement of Article I, Section 1, a formula based on 
the number of hours worked may be utilized. 

Article I, Section 1 includes in the definition of "active services' 

those furloughed employes who "have averaged at least 7 days work for 
each month furloughed during the year 1964." 

The November 24, 1964, Interpretations relating to Article I, Section 1 
provide a formula for determining "active service" as follows: 

"The total number of days an employe performs service 
during months in 1964 in which such employe is furloughed 
during the entire month should be divided by the total 
number of such months (irrespective of whether the days of 
service and the months of furlough in 1964 precede or 
follow October 1, 1964) and if the quotient of this calcu- 
lation is seven (7) days or more the employe shall be 
considered to have been in 'active service' on October 1, 
1964." 

Given the unique nature of the work periods of dining car employes, it 
would be both unrealistic and unfair to calculate their eligibility on 
a calendar day basis. It is clear from the reading of the Interpre- 
tations that the unique status of dining car employes was not taken 
into account. 

On the basis of the record herein, it, is clear that claimant Wells was 
not protected. Hours of vacation pay may not be applied. With respect 
to Claimant Durr, he was a protected employe until his retirement. 

AWARD 

The answer to the Question at Issue is chat hours worked may be used for 
dining car employes to determine "active service" qualification under 
Article I, Section 1 of the Agreement. 
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Dated: Washington, D. C. 
July 27, 1972 ' Nicholas H. Zursas, 


