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(1) Whether the employee, .I. R. Broadnaux, is entitled to 
have his protected compensation determined under 
Section 2, rather than Section 1, of Article IV of the 
February 7, 1965 Agreement. 

(2) If the answer to Question 1 is in the affirmative, 
whether and to what extent the carrier is now required 
to reimburse the employee for the difference between 
protected compensation determined under Section 2, 
rather than Section 1, of Article IV of the Agreement. 

Carrier contends that the claim for compensation herein must 
fail because it was not filed timely in accordance with the 
schedule agreement and the February 7, 1965 Agreement. The 
schedule agreement requires that a grievance or claim must be 
filed within sixty days "from the date of occurrence." 

Carrier further contends that Claimant was properly compensa- 
ted as a protected employe under the Provisions of Section 1 of Article IV of 
the February 7, 1965 Agreement, and that Claimant was not entitled to pro- 
tected status under the provisions of Section 2 of Article IV. 

Claimant held a regularly assigned position as a Second Cook 
until that position was abolished on September 5, 1964. His seniority entitled 
him to bid in a regular assignment as Fourth Cook and he could have held that 
Fourth Cook assignment as of October 1, 1964, (the determlning date with re- 
spect to job protection under the February 7, 1965 Agreement). However, Claim- 
ant did not bid on the Fourth Cook assignment, and instead chose to work other 
positions or vacancies which he filled temporarily pending assignment by bul- 
letin or pending the exercise of seniority by senior men. 

As to Question One 

Section 1 of Article IV covers employes "who hold regularly 
assigned positions on October 1, 1964." 

Section 2 of Article IV covers "all other employes." 

Pertinent to our inquiry, therefore, is whether or not in fact 
Claimant held a regularly assigned position as Fourth Cook on October 1. 1964. 
Claimant asserts that he did not. Carrier asserts that he did. 
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Carrier's letter to Claimant dated April 26, 1972, contains 
the following: 

"In reviewing our file on the matter I find that your regu- 
larly assigned position as a Second Cook was abolished on 
September 5, 1964 and instead of exercising your seniority 
on a Fourth Cook's position --- the only position on which 
your seniority would permit displacement --- you chose to 
work on a temporary vacancy which had a higher rate of pax 
than the Fourth Cook's position. However, on October 1, 
1964, the determining date with respect to job protection 
under the February 7, 1965 Agreement, you were entitled to 
a regular assignment by virtue of your superior seniority 
and you were accorded a fully protected status, It was our 
position that the intent of the Agreement required us to 
accord one employ@ full protection for each regular position 
in existence on October 1, 1964 and this, of course, was 
done on a seniority basis." (Underscoring added.) 

As can be seen, Claimant was not in fact assigned to a Fourth -- 
Cook's position; he was entitled to it by virtue of his seniority. Carrier 
argues that this was a "constructive regular assignment," and therefore Claim- 
ant was entitled to protection as a regularly assigned employe under Section 1. 
The Board disagrees. It is clear that Claimant did not hold a regular assign- 
ment on October 1, 1964, and Carrier cannot unilaterally impose a regular 
assignment on Claimant in order to avail itself of the opportunity to pay less. 

Our Award Nos. 130 and 207 cited by Carrier are distinguish- 
able in that in both of those cases the Claimants had in fact held regular as- 
signments on October 1, 1964. 

As to Question Two 

It is clear from the record that Claimant failed to file and 
process his claim within the time required under the schedule agreement and the 
mandate of the February 7, 1965 Agreement. Under the circumstances,. the Board 
cannot consider the claim for compensation set forth in Question Two. Award 
Nos. 131, 353 and 354 of this Board. 

Award 

1. The Answer to Question One is in the affirmative. 
2. The Answer to Question Two is in the negative. 
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Dated: Washington, D. C. 
July 26, 1974 


