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PARTIES ) 
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IIIEIJTE ) 

QlilETIONS 
AT ISSUE: 

Brotherhood of Railway, Airline and Steamship 
Clerks, Freight handlers, Express and Station Xmployes 

and 
The Baltimore and Ohio Railroad Company 

(1) Did the Carrier violate the provisions cd the @%ment 
of February 7, 1965 and the +zerpretations thereto, parti- 
cularly Article II, Section 1, when it removed the protected 
status from Hr. A. Prince, a clerical employee at Philadel- 
phia, Pennsylvania? 

(2) Shall the Carrier be required to reinstate the protected 
status to I&. Prince and pay him all compensation due, begin- 
ning with hay 1965, and continuing until ths Carrier complies 
with the provisions of the Agreement of February 7, 19651 

OPINION 
OF BOARD: 

The essential facts are not in dispute. A. Prince was a pro- 
tected furloughed employe on October 1, 1964. On May 7, 
1965 the Carrier advertised three Wtorshelperv positions 

at Brunswick, Haryland which was in the Claimant's seniority district. 
Claimant did not apply for any of the positions. They were awarded to em- 
ployes having less seniority than Prince. Thereafter, Carrier removed 
Prince from the status of a protected employe contending that he failed 
to "obtain a position available to him in ths exercise of his seniority 
right@ as provided for in Section 1 of Article II of tlm February I, 1965 
Madiation Agreement. 

The pertinent part of said Section 1 of Article II says that 
"An employee shall cease to be a protected employee in case of his ..a 
failure to . . . obtain a position available to him in the axercise of biis 
seluotity rlghta in accordsnce nth exastlng rules or agreements . . .u 
-hasis added). The lansuase "existinn rules or agreements" refers to 
the-basic oolle&ive bargasg agreemnt to which this Carrier and this 
Organization are parties, particularly those rules dealj.ng with seniority 
rights. Ibile 31 (d) of the latter agreemsnt provides, in part, as followsr 

vAssignment by bppointsmnt. 

(d) When no applications are'received from em- 
loyaes in seniice with sufficient fitness and ability senior 
o those furloughed . . . new positions or vacancies expex 

to be of ninety (96) calendar days or more duration will be 
filled as follcwsr~ 

1. The senior qualified applicant in service, if any, will be 
conditionally assigned, subject to possible subsequent displace- 
ment as hereinafter provided. 
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service referred to in Rule &l, will be assigned snd so noti- 
fied in writing by wail or telegram sent to his addsess Of 
record, copy of the notice to be furnished the Division Chair- 
E. . .I (Rwphasis added). 

Prince was on furlough; no applications were received fran WI- 
ployees "with sufficient fitness and ability senior toe Prince; there ia no 
claim that Prince lacked the Vitness and abilitys required for the pwi- 
tions advertised; Prince was not assigned and was not enotified in writing 
by mail or telegre# as required in Rule 31(d). Carrier is obligated to 
oomply with the provisions of that role. The 8Jleged"faihre" of Prince 
to obtain the position ma due not to negligenae on his prt but to ths 
failure of tlm Carrier to comply with the notice requiremmts of Rule Y(d). 

Carrier couoedes that Rinoo "did not hold a regular position" 
on October 1, 196b, "but was in 'active services under Article I, Section 1, 
of the February 7,1965 Agraementbyrsason of the factthatlmuas afur- 
loughed employee who responded to extra work at Fl~.UtvMpbia.~ 

The intsr~etations of &member 2i4, 1965 are hot inconsistent ,-- 
with the conclusion that Carrier isUed to abide by the provisions of 
Rule 31(d) of the basic agreement. The answer to question 3 under Section 1 
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of Article II of the Pebrumy 7, 1965 Mediation Agreemnt refers to the ob- 
ligation of l extra ewplogse to obtain or retain positions. We have already 
pointed out that Prince was not an extra but a furloughed employee who 
responded to extra work. The answer to westion h under the saws Seotion 
and ssms Article states that a furloughed protected employee is required 
"to respond to a OW for extra work in order to prwene the protected 
status.* Prinoo did respondto extraworkwhen called. 

We conclwiethatths Carrierviolatedthe February7,196~ 
lkdiation Agreement. 

The amwar to question (1) is in ths affirmative. 

The answer to question (2) is also in the affimative. 

'Meshington, D. 6. - December 19, 1967 


