
Award No. 28 

Case No. CL-lo-SE 

SPECIAL BOARD OF ADJUSTbENT NO. 605 

PARTIES ) Brotherhood of Railway, Airline and Steamship Clerks, 
To ) Freight Handlers, Express and Station Employees 

DISPUTE ) and 
Chesapeake axd Ohio Railway Company (Chesapeake District) 

QUESTIONS 
AT ISSUE: (1) Is Wcs; Joan A. Young a 'protected employe' under 

the Agreement of February 7, 1965? 

(2) If the answer to Question No. 1 is in the affirm- 
ative, shall the Carrier now be required to re- 
store her name to the list of 'protected employes' 
and compensate her for any losses sustained by 
reason of its failure to so treat her? 

OPINION 
OFBOARD: 

The Claimant, Mrs. Young, was a furloughed employee on 
October 1, 1964, her position having been bid in by a 
senior employee on September 28, 1964. She did not re- 
turn to active service until she was notified on February 
3, 1965 that she was recalled for regular position of 

' Steno-Clerk A-7 at Ashland, Kentucky, which she accepted and advised 
she would report on February 8, as she was permitted to do under the 
rule in the schedule agreement. 

Article I, Section 1 of the February 7, 1965 agreement 
provides in part that 

"All employees - - - - - who after October 1, 1964, 
and prior to the date of this Agreement have been re- 
stored to active service, and who had two years or more 
of employment relationship as of October 1, 1964, and 

'had fifteen or more days of compensated service during 
1964, will be retained in service, subject to conpen- 
sation as hereinafter provided - - - - -. . . .)( 

Mrs. Young had two years or more of emplopent relation- 
ship OS of October 1, 1964, and more than fifteen days of compensated 
service during 1964. Although she was not in active service on October 
1, 1964, she accepted a regular assignment on February 3, 1965 and 
therefore was "restored to active service" prior to February'7, 1965: 
the date of the Agreement. ~8. Young, having met these requiremnts, 
was entitled to be "retained in service" as a protected.employee. 

Xhe record before us does not show that Claimant has been 
denied any compensation due her under the terms of the Xgreexnt, and 
our award is confined to a ruling,that she should hsve her nauxz restored 
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to the list of “protected” employees as of the effective date of 
the Agreement. She is not entitled to a finding that she has been 
denied any compensation or other benefits provided by the Agreenmt. 

The answer to Question 1 and 2 is in the affirmative 
as limited by the above opinion. 

CARRIER MEXBERS 

. 

Uaehingtoo, D. C. - January 28, 1969 


