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AT ISSUE: 

OPINION 
OF BOARD: 

Brotherhood of Railroad Signalmen 
and 

The Chesapeake and Ohio Railway (Chesapeake District) 

Is Carrier required to compensate Signal Helper Roy Hill, 
at the rate of pay he was receiving as of October 1, 1964, 
plus any other increases in pay to which he was entitled 
as a result of negotiated agreements, for the period of 
time commencing October 29, 1965 and continuing until such 
time as the Carrier takes the necessary action to afford 
him full time employment? 

Claimant was furloughed as a Signal Helper on the Ashland 
Division as of April 30, 1964. His seniority date on 
that roster was April 5, 1945. He was not recalled to 
work on the Ashland Division during the remainder of 1964. 

The record shows that Claimant voluntarily went to work on the Russell 
Division (adjacent to the Ashland Division) on September 16. 1964, 
and worked there through the remainder of 1964. He acquired no 
seniority on the Russell Division. 

Under the provisions of the February 7 Agreement, was 
Claimant a "protected" employe? Clearly he meets two of the three 
conditions of Section 1. Article I. He had more than the required 
two year employment relationship, and had worked more than 15 days 
in 1964 prior to October 1, 1964. We must therefore determine 
whether Claimant was in “active service" as of October 1, 1964. In 
Award No. 51 this Board held that a furloughed employe is not 
protected by virtue of the fact that he was working on October 1, 
1964. A furloughed employe must have averaged at least 7 days 
work for each month furloughed during 1964. It is clear that if 
Claimant could combine his employment on both the Ashland and Russell 
Divisions he would have qualified. 

Since the February 7 Agreement is silent on this point, 
we turn to the November, 1965 Interpretations. Question and 
Answer No. 10 under Section 1, Article I read: 

"Question No. 10: Can employment in more 
than one seniority district in the same craft 
on the same carrier be counted in determining 
protected status' 
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"Answer to Question No. 10: Yes, 
provided the employe acquired and retained 
seniority on each seniority district or 
roster or was transferred to another seniority 
district or roster at the request of manage- 
ment for temporary service. Otherwise, no." 

The record shows that Claimant did not acquire seniority 
on the Russell Division, and did not work there at the request of 
Carrier. 

The answer to the Issue to be Resolved is in the 
negative. 

Dated: Washington, n.c. 
May 26, 1969 



SPECIAL BOARD OF ADJUSTMENT NO. 605 

Di@sent of Labor Members 

Awards Numbers 70, 71, 72, 73 and 74 involve the same question: ?!a~ 
the carrier, without benefit of an implementing agreement, temporarily trans- 
fer employees from one seniority district to another when both the carrier 
and the representative of the employees are signatories to the February 7, 
1965 Agreement. 

In his opinion in Award No. 70 the Neutral Member adverts to agreements 
of 1950 and 1961 authorizing temporary transfers of employees between seniority 
districts as supporting the carrier contentions. But his Award does not rely 
on such an agreement as having survived the unqualified provision of the 
November 24, 1965 Interpretation to Article III, Section 1. This Interpreta- 
tion makes no exception whatever to the requirement of an implementing agree- 
ment: "Whenever the proposed change involves the transfer of employees from 
one seniority district or roster to another * * *.I' There is no rqdirement 
that the transfer be permanent and no allowance for its being temporary. 

Thus, since the Neutral Member's conclusion is flatly contrary to the 
express language of the Interpretations, the next question is what conditions 
give rise to such a strong inference as to require disregard of plain language. 
We submit that the basis of any inference evaporates upon examination. 

First, it is said that the first sentence of page 11 of the Interpre- 
tations "contemplate[s] changes under Section 1, Article III without an imple- 
menting agreement." Of course it does. This merely evidences the fact tnat 
the organizations, regrettably but admittedly, did not prevail in their con- 
tention that Article III, Section 1 required an implementing agreement whenever 
a technological, operational or organizational change might be made. But when 
the first sentence on page 11 refers to instances in which an implementicg 
agreement is not required "under Item 1 hereof," it cannot possibly give rise 
to an inference that there is some unexpressed exception to the unqualified 
language in Item 1 quoted in the second paragraph of this opinion. Yet this 
Award is predicated in part upon drawing such an inference. 

Next, it is asserted that "if temporary work [transfers of employees?] 
required an implementing agreement, Section 3 of Article II would be surplusage, 
because everything could be handled under the provisions of Section 1 of 
Article III." This is obviously not so, both because the uses of employees 
under Secticm 3 of Article II would not Involve technological, operational 
or organizational ohangee, as would all ahangee to which Section 1 of Article Iii 
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is addressed, and because many of the assignments authorized by Section 1 of 
Article II would not be permissible without that section under the various 
rules agreements. The organizations only ask that assignments under that 
section be confined within seniority districts as well as craft lines, as 
is clearly required by the phrase "in accordance with existing seniority 
rules." 

Finally, it is contended that these Awards derive some support frm 
Awards 32 and 66. We must admit that there is more substance to this conten- 
tion than to any other basis that has been advanced to support these .Qnrds. 
We feel strongly that Awards 32 and 66 were wrong and cannot accerjt, ihen as 
controlling precedents. However, those casesinvolved assignments to different 
occupations within the craft on a different seniority roster but within the 
same geographic area. Now the precedent of those cases is being invoked in 
an effort to justify the moving of employees from one division of a railroad 
to another. Ey this means, a requirement of permanence is being injected into 
a change typical of those to which Article III, Section 1 was directed. 

Award Number 75 is in a case that is here only because the organization 
felt it necessary to bring it here to dispel uncertainty as to the rights of 
employees. It should never have been necessary to bring it here. 

What is involved is this: The carrier and the organization have ap?ar- 
ently found it mutually advantageous to fill positions in the signal repair 
shops by voluntary bidding of experienced signalmen. These jobs are on a 
separate seniority roster and hence assignment to such a job involves surrender 
of the bidder's seniority on the roster on which he accumulated his ,experience. 
This arrangement was in effect long before the February 7, 1965 Agreement was 

made and so far as we know mas entirely satisfactory to both parties. 

But along comes the February 7, 1965 Agreement containing, in Section 1 
of Article II, a provision designed to prevent an employee from maintaining his 
protected status while living in voluntary idleness at the carrier's expense. 
It was not designed to have anything to do with the kind of case involved in 
this Award. Nevertheless the carrier, for no better reason, apparently, than 
to oppose the organization position, disputes the organization contention trat 
surrender of seniority on one roster in order to acquire seniority on another 
does not involve surrender of protected status. 

'TIE f&Cl; t11a1 in t110 four nnd a lmlf years that hove clupccd since tllc 
February 7, 1965 Agreement was made no concrete case has arisen in which a pro- 

tected employee has-bid in ajob on the signal shop roster is eloquent tes:i- 
mony to the fact that the carrier's contention and the Neutral Member's holding 
operate only to frustrate the agreement the parties have long found to their 
mutual advantage. We can confidently predict that, in view of Award NO. 75, 
no protected employee till bid cm a job in the signal shop. 
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Perhaps enough time has elapsed since employees were able to acquire 
protected status so that the carrier can now man its signal shops with ex-,eri- 
enced signalmen who have no protected status to be sacrificed under this Award. 
We hope not and that the carrier will soon be seeking an agreement tiiat will 
rectify the stupidity of this Award. If this does not happen, it will be only 
,because the time is overdue for revising the February 7, 1965 Agreement which 
denies protected status to people with six and two-thirds years of employment 
because that is not long enough. 

Award No. 76 reemphasizes the error of Award No. 7. Whether the a-volition 
of a job is a technological change depends on,circumstances not necessarily 
inherent in the fact that a job was abolished. But an operational and organi- 
zational change is inherent in the very fact that a job is abolished: work that 
was formerly performed on the job either is'not being performed anymore or is 
being performed someplace else. This is true even if the work formerly per- 
formed on the job has disappeared. 

Award No. 77 follows Awards Nos. 51 and 52. We had hoped that our dissent 
to those Awards would avoid repetition of the error. Although our hope has been 
frustrated, we are no less firm in the views there expressed. 

But the error has been doubly compounded in this case. The claimant in 
this case not only had more than the required two years of employment relatian- 
ship on October 1, 1964, had worked more than 15 days in 1964 prior to October 1, 
1964 and was actually working on October 1, 1964, but also could have met the 
requirement applicable to employees furloughed on October 1, 1964 of having 
worked an average of at least Seven days for each month furloughed in 1964 if 
only he were permitted to count all his work on two divisions on the same 
carrier in the same craft. 

On the question of whether service on the two divisions may be counted, 
admittedly, Question and Answer No. 10 of the Interpretations under Section 1, 
Article I is controlling. Under this governing rule all the service can be 
counted if either he acquired and retained seniority on the Russell Division 
or worked there at the request of management. We feel that under the rules 
agreement he was entitled to Seniority on the Russell Division and certainly 
he worked there at the request of management. obviously he was not an 
interloper. 

. 
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COOPERATIN13 RA JLWAY LABOR ORGANIZATIONS 
G. E. Leighty l Chairman 
Railway Labor Building * Suite 804 

John J. McNamara . Treasurer 
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Fifth Floor, VFW Building 

Code202 REk,41 
200 Maryland Ave. N.E. l Washington, D. C. 20~~2 
code 202 541-1546 
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August 21, 1969 

Mr. C. L. Dennis 
Mr. H. C. Crotty / .? 

. Mr. A. R. Lowry * . 

Mr. C. J. Chamberlain 
Mr. R. W. Smith . 

SUBJECT:” Dissents to Awards No, 70, 71, 72, 73 
74; 75, 76 and 77 
Disputes Committee No. 605 
(Signalmen Cases) 

Dear Sirs and Brothers: 

I am attaching hereto dissents to Awards No. 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 and 77 in 
connection with Awards issued by Referee Zumas all of which are contmry to our under- 

standing of the interpretation of the agreement. 

Enclosure 

Fraternally yours, 

CC: L. P. Schoene 
F. T. Lynch 

. 



Seniority Xoster 

Adjusted to Include Transferred 

Employe No. Seniority Date 

1 P 7-l-46 

2 P 9-l-47 

3 P 8-l-48 

4 P 3-l-49 

5 

6 

; 2-l-50 

11-1-51 

7 P 12-l-52 

8 P 4-l-53 

9* P 4-2-53 (8-1-49) 

10 * 4-3-53 (6-l-521) 

11 

i 

7-l-62 

12 * 

13 ; 

8-l-62 (8-l-62) 

.- lo-l-63 

14 63 7-l-64 

15 0 8-l-65 

P = Protected employe. 

U = Unprotected employe. 

Protected Employes 

*Transferred from another seniority district. Date in parentheses is 
seniority date on seniority district from which transferred. 


