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SPRCIAL BOARD OF ADJUSTMENT NO. 605

) Chicago and North Western Railway Company
TO THE ) and
DISPUTE ) Brotherhood of Maintenance of Way Employees

QUESTION Deces the attached implementing agree-

AT ISSUE: ment proposed by the carrier Zully
comply with the provisions of Article
ITLYI of the Agrecement, and if not, in
what regpect should it be changed
before transierring enployees on the
basis of these provisions?

OPINION 1. "The issue wnhich runs through this szries
OF BOARD: of cases is whether the February 7, 1965, Agreemant
permits the Carrier to translfer protected enmplovees

t0o a new roster and place them ahead oif the unprotec zeG em-
ployees with seniority on that roster.

The Agreement specifically grants Carrier
the right to transfer protected employecs. There is no rea-
son to pelieve that this right was designed to be virtcually
meaningless, as it would be i1f the result was to freeze all
unprotected emplovees by placing the newly itransferxed pro-
tected employees below them.

ObJectlons have been made by the Emploves
to proposed transfers when men are on furloucgh or where the
force is allegedly adequate. However, Article III, Section
4, specifically denies the Committee jurisdiction over 'the
right of the Carrier to make the change.”

Seniority rules long in existence provide
that when emplovees are added to a roster, thelr seniority
begins as of the date thev start woxk thure. These rules
contain no authorization for Carrier to mandate transfers.
However, the February 7, 1965, Agreement not only authorizes
Carrier to transfer protected employees and to rearrange
forces in accordance with it, but Article III, Section 5,
states that this “"shall not constitute an infringemenlt of
rights of unprotected employees who may be affected thereby.”
This provision was designed to modify the existing rules.
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While the nature of any "infringorent”

[ e
not described, it 1s therelcre unlikely that Arcicle III mecant
to favor unprotecved cmployecs whic nad less seniority cornared

with protected translerces who had greater senlorlly on thelr
own rosters. Conscequenily Carricr's proposed Articlce IV nust
be decmecd proper in placing the transferces below the junlor
protected man or subdivision #2 and above the unprobtected

men, In the conditions the Carrier describes all of the trans-~
ferred protected men are senior to the unprotectied men on the
territory to whilch transierrecd.

2. The Interpretations of November 24, 1965,
provide in Item 3 on page 11, as follows:

When changes are made under Item 1 or 2
above which do not result in an employee
peing reguired to work in excess of 30
normal travel route miles from the resi-
dence he occupies on the effective date
of the change, such cmployec will not

be considercd as belng required to
change his place of resldence unless
otherwise agreed.

Carrier states that in this case no em-
ployee would be required to work in excess of 30 normal travel

route miles from the residence he occunles., Therefore Ariicle VI
of Carrier's proposed Implementing Agreement is proper.
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The answer to the Question is "Yes,”

L
ton Friedman, Referee




