
Mr. C. L. Dennis 
-Mr. H. C. Crotty 

Mr. A. R. Lowry 
Mr. C. J. Chamberlain 
Mr. R. W. Smith 

Subject: Disputes Comittee So. 605 
Awards 181 through :85 
LDining Car Fmplw~es Cases) 

Dear Sirs and Brothers: 

I am enclosing herewith copies of Awards No. 181 through 185 
signed by Referee Zumas on January 7, 1970. because of the nature of 
the questions asked we cannot take exception to any of these Awards. 

Chairma 
Five Cooperating Railway Labor 

Organizations 

CC: Mr. L. P. Schoene 
Mr. F. T. Lynch 

GEL:bk 



P.&~S ) 

TO ) 

DISDUTE ) 

QUZSTIOIGS 
AT ISSLZ: 

Hotel and Restaurant En~ployccs 2nd Csrtcndzrs Internation.-.l Union 
and 

Penn Central (forxcr xew York Centxal) 

E:mplo\~r~s' q-- ,i<.temcnf of Question at 1s~~~~ 
Does Article IV, Section 1, apply to an e:xployec T;:lo is 
forced to vacate his rc~ulxly assigned position by rexon 
of being displaced rrli 1' 4 ChUS forced to work i-co3 the ezlxa 
lise, it being the position of Employees that I;;idcr t&cc 
circumstances, he is entitled to the prcservztion of cox- 
pensation provided for in ~%?tticle IV, Section 1. 

1964, bui who shortly thcrea:tcr is displaced fr-a;? his 
regular job to the extra boxd by the return from sick lecve 
of a senior protected employee, entitled to preservaticn of 
employmnt and compensation cosputed in accordrilce with I';riicle 
IV, Section 2. 

OPINION 
OF BOARD: As of October 1, 1964 Claimant held a regu1a.r position aad conssqueatly 

was protected under the term of the Febru&~y 7 Agreemnt. y 

Shortly after October 1, 1964 Claimant was displaced fron his rc;-ui.sr 
position by the return from sick leave of a senior protected enploye. As a result 
Claimant was forced to the extra board, and worked from the extra list. 

Tne Organization contends a protected c.nploye who is "burr.@" by a senior 
protected employe, and as a result, is forced to the extra board is (1) not considered to 
have voluntarily exercised his seniority within the maoning of Section 3, Article IV, and 
(2) the provisions of Section 3, Article IV apply only "where there is a jolb in which t'he 
displaced etnployc can bid in." 

Carrier asserts that a protected employe who is dispiaced fro? his regular 
assignment to the extra board by reason of the voluntary exercise of seniority by a 
senior protected enploye is entitled to preservation of empioy~!ent and ccnp~~ztion, COP 
puted in accordance with Section 2, Article IV, and that the provisions of Section 1, 
Article IV do not apply to such an employe. 

Carrier contends that despite the fact that Claimant held a resuinr position BS of 

October 1, 1964 it erroneously concluded "on the bns;s of i~cony;iet~~ Lcfosmacim" 
that Clzinant was entitled to protected static under Article IV, SzcLior: 1. Sl;b- 
sequen'ily Caxicr concluded t‘hat Claimant was not entitled to haw his cowensation 
as a "fully protected" enploye preserved, but instead was proCectcd “at :!ze rate of 
pay and conditions of the job he bids in" pursuant to Article IV, SectiOn 3. 



. 

Section 3, Article IV reads as foilows: 

“Any protected employee who in t!le nor~xzL e::ercise 
of his senioxity bids in i: job or is buzped ES 2 
result of such an ernolo~~c~ errrcisins his seniority 
in the normal way by reason of a VO-~;.-~; 3.>,r-..-y &-tio" -1 > 
will riot be entitled to hxve his coi;;>ens:~~tioz px- 
served as provided in Sections 1 2nd 2 ;?y-0_', c.;t 
will be compensated at tke rate 0.f pay 2nd co~&'~iorAs 
of the job he bids in; provided, hcveves, if kz is 
required to make a ~3ve or bid in a position czGl- 
Che tens of 2i1 iqlezxkting egreer2.29.i; m&e pul‘ssant 
to Article III hereof, he will contirue to be p;.id 
in accordawe with Sections 1 and 2 of this ktkie IV." 

The undcrscozed language is inartful and is confusi::;.. While 
it is unclear whether "such an employee" refers to the bu:zping ecl?loyce or to 
the bulrped employee, we cz,not agree with the G-;ganizztion thrt it refers to the 
bumped employee. The only logical conclusion is that "such a~ eqloyee" mass 
the bumping employee who is also a protected employee. 

The Board is in accord, hoilevcr, with the secc??d contention 
of the Orgqnization, viz. that Che provisions of SectLoll 3, /stick IV zxz not 
applicable in that an employee does not "bid in" on extra board vork. i!c is 
forced ~0 i& exl;ra board when there is no regular assizx,znt avaikble to hiin. 

This position is supported by Award Xo. L;4 which csEsi&red 
the applicability of Section 3, Article IV in detail. Tcere the Board said: 
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