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SPECIAL BOARD OF ADJUSTMEXT NO. 605 

PARTIES ) Brotherhood of Railway, Airline & Steamship Clerks, 
To Freight Handlers, Express and Station Employes 

DISPUTE and 
Missouri-Kansas-Texas Railroad Company 

QUESTIONS 
AT ISSUE: 

(1) Did B. L. Carr qualify as a protected employe under the 
provisions of Article I, Section I, of the February 7, 1965 
Agreement? 

(2) Did the carrier violate the provisions of the February 
7, 1965 Agreement, particularly Article I, Section I, when 
it failed to return B. L. Carr, Stower-Crane Operator, 
San Antonio, Texas, to compensated service on or before 
March 1, 1965 and continues to refuse to return him to such 
service? 

(3) Did the carrier violate the provisions of Article I, 
Section 3 when it refused to restore B. L. Carr to active 
service, on the basis that it had suffered a decline in 
business without first restoring him to active service and 
thereafter giving the employes affected five (5) days notice 
of reduction in forces as required by the current schedule 
agreement? 

(4) If the answers to questions 1, 2 and 3 are in the 
affirmative is B. L. Carr now due the difference between 
what he earned as an extra man and the normal rate of 
compensation of the position be held on October 1, 1964 
(plus subsequent wage increases) in accordance with 
Article IV, Section I during the entire period March 1, 
to and including December 31, 19651 

(5) If the answers to questions 1 and 2 are in the affir- 
mative and the answer to question 3 is in the negative is 
B. L. Carr entitled to the difference in what he earned and 
the average monthly compensation of the position he held on 
October 1, 1964, (plus subsequent wage increases) during 
such months when the average of both the gross operating 
revenue and net revenue ton miles of the carrier did not fall 
below 5% over the corresponding months in the base years 
1963 and 1964? 

OPINION 
OF BOARD: 

On October 1, 1964,Claimant was regularly assigned to 
Stower-Crane Operator position at San Antonio. In addition, 
he had two or mOre years of an employment relationship, as 
well as fifteen or more days of compensated service during 
1964. On this basis, the Organization contends that 
Claimant is a protected employee pursuant to Article I, 
Section I, of the February 7, 1965 National Agreement. 
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‘Pee Carrier, however, argues that he did not qualify as a 
protected employee inasmuch as Claimant was displaced on October 9, J 
1964, by a senior employee, whose job was abolished. The Carrier, 
therefore, insists that Claimant lost his protected status due to 
his failure to perform any service during the months of November 
and December, 1964. Admittedly, at the time that Claimant was fur- 
loughed, he filed his name and address in accordance with the rules 
and indicated his availability for all extra work. 

The Carrier stresses that under the November 24, 1965 
Interpretations - - as explained in approximately fourteen pages 
of its submission - - a protected employee loses his protection 
if he fails to work an average of seven days during each of the 
months in which he is furloughed. In fact, it chides the Organiza- 
tion as follows: “but no where in its ax parte submission, has the 
Organization contended that Carrier’s position with respect to the 
agreed interpretation is in error. This amounts to a tacit agreement 
that the Carrier’s position is correct.” 

We would simply refer the Carrier to Award No. 14, dated 
Deceder 19, 1967, the pertinent portion of which provides 
as follows: 

“The mere fact that he was furloughed on November 30, 1964 
and performed no further service until March 15, 1965 does 
not place him in a different category than any other . . 
employee in active service who worked continously after 4 
October 1, 1964. He was not a furloughed employee on 
October 1, 1964.” 
Also see Award Nos. 99 and 127. 

The second defense relied on by the Carrier is based on that 
portion of Article I, Section 3, permitting it to reduce its forces 
in the event of a decline in business in excess of 5% pursuant to 
the formula contained therein. Inasmuch as the Claimant had 
previously been furloughed in October, 1964 - - and not returned 
to active service on or before March 1, 1965 - - it could refrain 
from recalling him during those rmnths in 1965, due to said 
decline in business. 

The Organization counters, of course, with that portion of 
Article I, Section 3, which provides that,“(A)dvance notice of any 
such force reduction shall be given as required by the current 
Schedule Agreements - - .‘I On the property, Rule 17 of the effective 
Agreement, provides that not less than five working days advance 
notice be given in reduction of forces or abolishment of positions. 
Thus, the thrust of the Organization’s argument herein is directed 
at the failure of the Carrier to give advance notice. 
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Are the requirements of the February 7, 1965 National 
Agreement mere rhetoric? What is the significance of Article I, 
Section1 , wherein it is said, " - - - such employees who are on 
furlough as of the date of this Agreement will be returned to 
active service before March 1, 1965 - - - "? What is the signifi- 
cance of Article I, Section 3, wherein it is stated that, "(A)dvance 
notice of any such force reduction -be given - - - I'? 
(Underline added). 

In seeking answers to these questions, we quote from Page 5, 
of the Carrier's Submission: 

"In the interpretation of contracts it is not to be 
assumed that the parties thereto have included therein 
language that is mere surplusage and has no meaning. 
On the other hand, it is to be assumed that the parties 
ascribed a definite waning to the language used 
by them, otherwise different language, or no language 
at all, would have been used." 

We could not have expressed this thought any clearer nor 
more accurately. We wholeheartedly concur. Predicated on our analysis, 
we find that the Carrier failed to restore Claimant to active service 
prior to March 1, 1965. We further find that the Carrier has failed 
to give the required notice pursuant to Article I, Section 3. 

Ihe answer to Questions (I), (2), (3) and (4) is in the 
affirmative. 

Dated: Washington, D. C. 
April 20. 1970 


