
May 23, 1972 

WC . 'l~ilton Friedman 
85C sc\Q2nth ,‘.\enue 
New York, KZi, YOik lCC81!, 

Dr. Flurrny ?!. Xohninn 
Professor of Industrial 'ielations 
Texas Christian University 
Fort '-:orth, Texas 70129 

>lr. Kicholas 1:. Zumas 
1225 - 19th Street, N. Vi. 
Washington, D. C. 20036 

Gentlemen: 

This will supplement our previous letters with which we 
forwarded to you copies of Awards of Special Board of Adjustment No. 6G5 
established by Article VII of the February 7, 1965 Agreement. 

There are attached copies of Awards Nos. 297 to 304 inclusive, 
dated May 19, 1972, rendered by Special Board of Adjustment No. 605. 

CC: blesses. 

G. E. Leighty 
C. L. Dennis (2) 
c. J. Chamberlain (2) 
M. B. Frye 
II 

d-c 
'C. crotty 
3. Bfrta 

S. %. Placksin (2) 
R. V. smith 
T. A. Tracy (3) 
T.7. S . Macgill 
M. E. Parks 
J. E. Carlisle 
Id. F. Euker 
T. F. Strunck 



AWABD NO. 277 
Case No. TC -BEAC-43-E 

PAETIBS ) 
TOTHEi ) 
DISPUTE) 

QUESTIONS 
AT ISSUE: 

OPINIOE 
OF BOARD: 

The Cincinnati U-n-n Terminal C*pany 

Transportation-Communication Division of the 
Brotherhood of Railway and Airline clerks 

1. Does the substitution of data covering 
'total engines and cars handled" added to 
'Freight Movements and Detour Movements 
computed on the basis that three such train 
movements equal one car count" for "gross 
operating revenuesn and "net revenue ton 
miles" respectively, as those terms are used 
in Article I, Sections 3 and 4 of the Agree- 
ment of February 7, 1965, provide an appro- 
priate measure of volume of business of the 
Cincinnati Union Terminal Company for this 
craft? 

2, If the answer to Question No. 1 is affir- 
mative, should the Agreement proposed by 
the Carrier, attached hereto as Carrier's 
Exhibit No. 10, be entered into by the 
organization representative in disposition 
of this matter? 

3. If the answer to Question No. 1 is X%egative, 
what data should be substituted to provide 
an appropriate measure of volume of business 
or in what manner or to what extent should 
the Carrier's proposed Agreement (Carri~er's 
Exhibit No. 10) bs amended or revised? 

carrier is a passenger terminal company whose connec- 
tion with freight trains is limited to *their movement 
through the terminal. The business had always largely _. ._ - 

been one of handling passenger trains, which now has diminisnec 
virtually to the point of total disappearance. 

What is an appropriate objective measure for deter- 
mining the extent of the decline in Carrier's business under 
Article I, Section 3? The Answer to Question No. 4 on page 7 
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of the November 24 Interpretations states that terminal com- 
panies and Organizations should agree upon equivalent measures 
of voltaae of business in place of "net revenue ton miles or 
gross operating revenues.* 

Dollar income in this case is not a meaningful figure: 
the railroads which are participants in the operation of the 
terminal company simply make up the annual deficit. Thus it 
is not an equivalent figure to the revenues derived from 
business generated by customers of railroads. Even if vir- 
tually no work were performed, the carriers who own the terminal 
still would each year contribute the amounts necessary to pay 
the bills--including the wages of all employees who had been 
on the protected list. 

The measure to be used must therefore reflect the volume 
of work of the terminal rather than "revenues." The parties 
had long before agreed to this general approach, but disagreed 
on how to evaluate the relative contribution of passenger cars 
and freight trains. According to Carrier, in terms of cost and 
the amount of work Involved, each passenger car is the equivalent 
of one-third of an entire freight train. The Organization con- 
tends that a more accurate parallel would be to equate a passen- 4 
ger car with a freight car. The two approaches would have alto- 
gether different results, since passenger-car traffic has 
virtually disappeared while the numbar of freight cars passing 
through the terminal has increased markedly. 

During its consideration of this case the Board had 
rendered an Award directing the parties to submit data which 
would show the amount of time spent in the actual handling of 
passenger-car work and freight-train work. A joint study, as 
requested, was not produced. The data submitted were not par- 
ticularly revealing since time-study information for 1963 and 
1964 was not obtainable. 

Moreover, a basic discrepancy between the approaches of 
the Organization and Carrier was revealed. Carrier measured 
the time involved in handling freight movements in terms of 
the time it took an operator to perform actual work in connec- 
tion with the passing freight train, while the Organization 
showed elapsed time extendlng from a point before the train 
entered until after it had left terminal property. 
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The evidence indicates that, considering the actual work 
involved, Carrier's position is the sounder. One indication 
is that cost accounting a number of years before the February 
7 Agreement had devised the proposed ratio of one passenger 
car to one-third of a freight-train movement, based upon 
expar lence . The contributing railroads paid accordingly. 
The objectivity of this approach Is manifest, it was said, 
since each participating railroad was interested in obtaining 
a uniformly fair formula. In addition, the evidence demon- 
strates that fretght movements which involve no switching, 
repairs, and the like, have never consumed any meaningful 
amount of employees' actual work-time. Consequently, there 
is no persuasive evidence justifying either the Organization's 
approach or one similar to it. 

It would be inaccurate to count as an operator's work- 
time the time in which a freight train is merely passing through 
station property, since the operator could and would do other 
work during that tour, if work were available. 

Therefore, the measure proposed by Carrier is held to 
be valid and should ba incorporated in an Agreement between 
the parties, pursuant to Article 1, Section 3, of the Agree- 
ment and the Interpretations. 

The Answer to Question Boa. 1 and 2 Is Yes. 

Milton Fr&&man 
Neutral Member 

Dated: May 15, 1972 
Washlngton, D. C. 
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