AWARD NCx, 26
CASENQ. 26

. PUBLIC LAW ROARD KRQ. §%16

PARTIES) UNITEB TRANSPORTATION UNION
TG )
DISPFUTE)  CSX TRANSFORTATION, INC. (FORMER L&N RAILROAD)

{HIESTION AT ISSUE:

What is the comect interpretation of the phrase “years of service™ as
contatned in Article 21 — Personal Leave — of the codification of Crew
Comsist Agreements applicable to the Tommer LEN, NC&SE, Clinchiteld,
C&FS, and Monet Railroads? [UTU File: Not Listed; CSXT File; 4-(98-
1384))

FINDINGS:

‘The Board, afier hearing upon he whole record and alf the evidence, finds that the parties
herein arc Carrter and Employee within the meaning of the Railway Labor Acy, as
amended; this Board has jurisdicten over dw dispute involved berein, and. the partics
were given due notice of hearing thereon.

The dispute calls. for a determination as to whethey the phrase, “years of service,” as
contgines n Article 2], Personal Leave, of the Schedule of Rules Agreament means years
of service m train service only a3 opposed 1o includipg years of service that an enplpyee
worked in snother cradt or class of serviee for the Carrier prior to establishing seriority in
train service,

Article 21 reads in part here pertinent s follows:

A, Fllective January 1, JU8A, all rrain service ocmplovees in road freipht
servics not sovered by the Natianal Paid Holiday Rules will be entitled
1w perganal leave days, subject o e fmitations contained in
Paragraph B. on the fullowing graduated basis:

Years of Servige Personal Leyve Davs
1.5 than § years 3 days
Five years and fess than 10 vears 5 davs
Ten years and loss thap 15 vears 7 days
Fifleen years and less thate 20 years 9 days
Twenty years OF oore 11 days
. B. The number of personal feave days each road freight service emplovee
is entitied 10 shall be reduced by the number of paid holidavs {or pay

Page 1



B rp-59/6
ATWARD NG. 26
CARE NC. 26

. in Jieu thereof) received in covered rasd service or in the execise of
durl read and yard seniority righls, Onee an employee bas reachid the
maximiam of 11 days, he wil) not be entitled 19 oy wdditional pmd
holidays of personal leave days in that calendar year, If an employes
takes any of his persopal leave days hefose his service anniversary
datc, in a ycar in which his entitiement will increase, he mway take up 1o
the number of leave davs he is entitled to prior to his anpiversary dute
and then ke the addidonal davs that be is entifled to alter hiz servige
anniversary dale,

1n the lead case cited by the parties, an emplovee who had bern hired on February 7, 1986
as a shop axborer assferred 10 the Enginvering Department on August [9, 1990, and then
transferred into {main service, establishing seniofiy in this fatier service on lamuary 8,
1994,

Afier wotking in irain service i 1996 and 1997 {hai was subject to the Natioma) Heliday

Rule. Article 35, this employee, in 998, started working in train service that was not

cavered by the Nationat Holiday Rule. Upon cheeking the number of personal leave days

16 which be was entitied, ¢his employee was told by the Carricr that it was only crediting

him with 3 perstmiad leave days. It is the contention of the Qrganizalion that this

cmployee s entitled & 9 personal leave days based upow his 18 years of continuous
. service for the Carrer,

The Organization contendy that the Carrler iy secking to add langnape that is not
contained in Article 21. It assenis thut had the authors of Arlicle 2] intended only the
years of traip service 0 apply that they would huve headed the churt, “Years of Train
Service,™ ar, “Years of Senkarity.”

In support of its position, the Orpanization maintains (hat since Anicle 2§ applies o
employess who are not covered under the National Pald Holiday Rule (Article 38 ia the
Schedule of Rules Agreement), and Article 35 allows an employee in train sorvice 1
kolidays per vear if lhe employce is in & coversd service, without any reference Lo years
of service in srain scrvice 1o gualify for each of the 1) holidays, that Articke 2] should
fikewise be read to have intended an entitlement ta personal feave days un the basis ot abl
veazs of past service with the Carer.

The Orgamizadon also dirstts attantion 10 the National Vacation Agreement, Article 36 in

the Schedule of Rules Agreement. In this respect, it points to paragraphs ta), (b}, {c}, {d}

and (v} whorein it is stated that to be entitled to the varions numbers of wecks of vacation

that an employee have contuuimy service and bave also worked a certain number of

prescribed days in the precoding year.  Continuous service, the Qrganizalion submits,

withott refutation here by the Capriet as concems vacations, is retognized o nclude al}
. service with the Carrier and not fust train scrvice.
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. It is the position of the Carrier that the number of personat jeave days fo which un

emplayer i entitled under the tenms and conditions of Anicle 21 s dependent solely on

the munber of years of service that an employee has been in train service. I says thet if

the ncgotiators of Article 21 had inlended that seniorly gained in other thao train service

was to alge be n eriteria that they would have included langaage s that effeet in the rule,

Therefare, the Carrier confends that work porformed by an employee in other erafts and

ciasses of employment is nol 10 be used to deteomine gualifying vears of service for an
entitlement 1o personal feave duys.

Although the Carrier says that Article 2] “has abways been inlerpreted as the actual fime”
that un cmpioyer bas worked in train serviee, ne probative docomentation is presenied to
estalstish the basis fot such an argument.

The record. before the Board does not show why it was defermined or what was sid wo
the Claimant about 2 carry gver of continuous yours of sarvice with the Carrier when he
transferred or was offered the opportunity of empleyment in train seevice. The rooord
docs, however, contain an unrchisted stateroent in a letter from the Organization i the
Carrier tha the employes *“was allowed o keep his longevity of sarvice,” 11 is also noted
that 2 document of record before the Board 1hat wis gencrated from Carrier compuagr
rewords, anad s eniitled, “Train and Enpine Vacation,” lists this employee as having a hire
dute of September 25, 1978, g train servive seniority dawe of June 1, 1998, and shows

. “years of senden” as being 20, Thus it appears undisputed &s concems vacations, 1hat
prior years af coptinuaus service in ather than ftain service or opersiing service iy
reenpntzed for entidement to increased numbers of weeks of vacation.

The Board also finds it signtficans i study of the recard that the third semleace of Artigle
21(R), supra, references an cmplovee's Yservice anniversary date,” and not a seniority in
train service anniversary date i making reference fo increases in the number of personal
tegve days 10 which an employee is entitled, :

We alsa find it noteworthy that there & a direet relationship betweoen an emplovee heing
entitled to holiday day pay and the manner in which an employee may elect to substituts
personal leave days for paid holidays when in holiday covered service. Among ather
things, both the holiday pay rule and the personal feave rule contain language tras nelates
1o the mannes inowhich the number of pecsonal fBave duys that an entployee is entitied o
shall be reduced by the number of paid holidays received in covergd road service or in the
exercise of duy) road and yard seniority rights up v 2 maximaum of 11 days, No mention
is made ip the boliday pay nwle as to an employee having been in irain service for any
spocified numher of past vears su as 1o be entitled to holiday pay. Rather, the holiday pay
rule provides it is payable if service has been perfurmed on one of nore of the qualifying
days necessary to gralify for holiday pay.

. In many respects it appears that the Casrier is asking 1hat the Board pewrite Article 2) by
changing the chart heading, “Years of Service,” to read or be itterpreind as “Years of
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. Traip Sesvice™ or “Years of Continuous Train Service.™ The Board does ot have the
authotity 1o do so. if the parties had wanted 10 imit ap entitlement © the srumerated
personal ledve days W yeurs of uctuwl train service then we beficve thel shey woald have
done 5o in clesr and unambipuous language.

Actardingty, based on the record as presented and developed, it will be findings of the
Board that the language of Article 21 was inlended 1o include continuous years of service
that an employee had wosked in crafts or classer of employment other than traip service
and which years of service an cmployee is entitled or allowed to carry over into tain
service pursuant ta colfectively bargamed rules or estabiished policies and procedures
related o a transfer oy promotion io train service,

AWARD:

The Question at Issue is determined ag set forth in the above Findings.
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