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. PUBLIC LAW BOARD NQ. 5916

PARTIES) UNITER TRANSPORTATION UNION
TO )
DISPUTE)  €SX TRANSFORTATION, INC. (FORMER L&N RAILRGAD)

{HIESTION AT ISSUE:

What is the comect interpretation of Gie phrase “years of service” as
contatned in Article 21 — Personal Leave — of the codification of Crow

Comsist Agreements applicable to the Tormer LEN, NC&SiE, Clinchiield,
C&FES, and Monoh Railroads? [UTU File: Not Listed; CSXT File: 4-(98-
1384))

FINDINGS:

The Hoard, after hearing upon {he whoie record and alf the evidence, finds that the parties
herein arc Carrier and Employee within the meaning of the Railway Labor Act, as
ampended; this Board has jurisdicten over die dispute involved berein, and. the partics
were given due notice of hearing thereon.

The dispute calis for a determination as to whether the phrase, “years of sorvice,” as
contained i Article 21, Personal Leave, of the Schedule of Rudes Agruemient nycans years
of service 1 train service only as opposed 1o including years of service that an wnployee
worked in another craft or class of service for the Carrter prior to establishing seriordty in
IrRin service.

Agticle 2} reads in part here pertinent as follows:

A, Filective January 1. 1986, all train service emplovees in read freipgin
survice not covered by the Natianal Paid Holiday Rules will be cptitled
to persanal Jeave days, subject o the Hndtations contained in
Paragraph B. on the following graduated basis:

Years of Servige Personal Eeyve Davs
1.ess than § years 3 days
Five years and fess than 1O vears 5 days
Ten years and loss than 15 years 7 days
Fifieen vears and less thar 26 vearg 9 days
Twenty years of more 11 days
. B. The numbtr of personal feave days each road freight service emplovee
is entitied 10 shall be reduced by the number of paid holidavs {or pay
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. in Jieu thereof) received in covered rosd service of in the exercise of
dusl road snd yard seaivrily tighls, Once an emplovee bas reached the
maximiem of 11 days, be will not be entitled 19 sny additional paid
holidays of personal leave days in that calendar year. If s employes
takes any of his personal leave days before his service anniversary
gatc, in & ycar in which his entitlement will increase, be may take up ta
the vumber of leave days he is entitied to prior to his anpiversary dute
and then take the additons] daws that he is entifled to after his service
anniversary dale.

151 the lead case citsd by the parties, an emplayee who had been hired on February 7, $986
as a shop taborer ansferred 1o the Engineesing Department on August [9, 1990, and then
transferred into imin service, establishing seniofily in this fatter service om lamuary §,
1966,

Afier working tn tradn service i 1996 atd 1997 {hat was subject o the National Holiday

Rule. Article 35, this employee, in 598, started working in train service that was not

rovered by the Nationai Holiday Rule. Upon checking the nunber of personal leave days

t¢ wiich be was entitied, this employec was told by the Carricr that it was enly crodiiing

hitn with 3 persosial leave days. It is the contention of the Organizalion that this

cmployee is entitled & 9 personal leave days based upon bis 18 years of conuncous
. sarvice for the Carer,

The Organization contends that the Cyrier v secking o add laopnups that is ot
comtained in Article 21. It assenis that had the authors of Article 21 intended only the
years of train service {0 apply that they would have headed the chart, “Years of Train
Sepvice,” ar, “Years of Beniority.”

In support of its position, the Organization maintains (at since Anicle 21 applies to
employees whe are not covered under the National Paid Hojiday Rule (Acticle 3% in the
Schedule of Rules Agreement), and Article 35 allows an employce in train scrvice 11
holidays per vear if the employee is in & coversd service, without any reference Lo yvears
of service in srain service to gualify for each of the 1) holidays, that Anicle 21 should
fikewise be mead to have intended an entitlement ta personal teave days un the basis of all
years of past service with the Carper.

The Organizadon also directs attention $0 the National Vacation Agreement, Article 36 in

the Schedule of Rules Agreement. in this respect, it points to paragraphs ta), (), {c}, {d}

and (v} whorein it is stated that to be entitled to the various numbers of wecks of vacation

that an employee have contuuing service and bave alse worked a certain number of

prescrined days in the preceding year. Coptinuows service, the Qrganizalion submits,

withott refutation here by the Carriet as concerns vacations, is retognized 1 include all
. service wills the Carriee and not just teain service.
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. It is the position of the Carrier that the numbsr of personat lsave dsys o which um

employee is entitled under the tenos and conditions of Arnicle 21 is dependent solely on

the munber of years of service that an empioyes has boen in train servics. N savs that ¥

the ncgofiators of Article 2t had inlended that s2njorily gained in other thap train service

was to alse be n criteria that they would have included langoage o that effeet in the nule,

Therefore, the Carrier confends that work performed by an employee in other eraftx and

classes of employment is nol 10 be nsed o dotetmine qualifying years of service for an
entitlement 1o persona)l feave days.

Although the Carrier says that Article 2] “has abways been interpreted as the actus] firme”
that an cmployer bas werked in train service, ne probative docomentation is presenied to
estalelish the basis for such an argument.

The record-before the Board dees not show why it was determined or what was said w0
the Claimant about 2 earry over of contimuous yeurs of service with the Carrier when he
transferrcd Or was offeced the oppartunity of empleyment in {rain scevice. The seeord
dors. however, contain an wnrefuted statenyent in # jetter from the Organization o ihe
Carrier thal the employee “was allowed to keep his longevity of sarvice.” 11 is also noted
that 2 document of record before the Board 1hat was gencrated from Carrier compuier
records, and is entitled, “Train and Enpine Vacation,” lists 1h3§ enployes as having a hire
Gare of September 28, 1978, 3 train service seniority date of June 1, 1998, and shows

. “years of sendee” as being 20, Thus it appears undisputed &s concerns vacations, thai
prior years of coptinuous service in other than frain service or opersing service is
reenparzed for entitlemient to ingreased numbers of weeks of vacation.

The Board also finds it significant in study of the reecrd that the third semence of Artiche
211}, supra, references an cmplavee's Yseérvice anniversary date,” and not a seniority in
train service ammiversary dafe i making reference o increases in the number of persopa)
tegve days 1o which an employee is entitled. ~

We alsa find it noteworthy that there 8 a direet relationship betwoen an emplovee being
entitled to holiday day pay and the muander in which an employee mgy elect 1o substitute
personal leave days for paid holidays when in holiday covered service. Among ather
things, both the holidey pay rule and the personal feave tule contain language that relates
1o the manner i which the number of pecsonal eave dnys that an entployee is entitied tp
shal] be reduced by the pumber of paid holidays received in covergd mad service o in the
exercise of duy) road and yard seniority rights up o 2 maxitaum of 1 davs, No mention
is miade ip the boliday pay 7ule as to an employee having been in irain service [or any
spucified numher of past years su as 1o be entitied to holiday pay. Rather, the holiday pay
rale providey it 18 payable i service hag been perfarmed on one of inore of the qualifying
days nevessary to gnalify for holiday pay.

. In nrany respects it appears thai the Carricr 3s asking that the Board sewtite Article 20 by
changing the charnt heading, “Years of Service,” to read or be itterpreied as “Years of
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. Train Service™ or “Years of Continuous Trait Scrvice™ The Board does oot have the
authotity 6 do so. If the partivs had wanted to intit an entithement ®© the crumerated
personal leave days wr yours of uctual train service then we belicve thel shey woeld have
done so in clear and unambipuous languaga.

Actordingty, bused on the record as presented and developed, it will be findings of the
Board that the language of Antcle 21 was inlended 1o include continuows vears of service
that an employee hud worked in crafls ar classer of employment other than traip service
and which years of service an employee is entitled or aliowed to carry over into train
service pursuant to callectively bargamed rules or esiabiished policies and procedures
relsted to a transfer oy promotion {0 train seérvice,

AWARD:

The Question at Issue is determined as set forth in the above Findings.

. Robert £, Peterson
Chair & Neutrat Member
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Patricia A, Madden Paul C. Thom
{arrier Momber Orgatization Member
Jacksonville, FL.
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