
AWARD NO. 71 
DOCKET NO.71 

THE ORDER OF RAILROAD TELEGRAPHERS) 
CASE: 2678 

VS. nrr -,- ..~ 
MISSOURI-ILLINOIS RAILROAD COhNYj 

STATEMENTOF CLAIM: 
Y\%. ,; 

2 . . ..'r-. ~,'-,~Y.%J // 
."%la* of the General Committee of The Order df=Railroad Telegraphers on the 

Missouri-IlLinois Railroad, thatcarrier shall compensate E. J. Holcomb, an extra 
telegrapher, for 8 hours' pay at pro rata ratefor work performed as telegrapher- 
cashier on June 23, 1957, at Salem, Illinois. 

! 
OPINION OF BOARD: 

Claim here is made on behalf of the employe filling a relief position, for the 
regularly assigned incumbent on his rest day, Sunday, June 23, 1957. The regular as- 
signed employe.performed three hours' service regularly on his rest day, for which he 
was paid at the time and one-half rate. The position filled by the claimant here is 
classified under the Agreement as Telegrapher-cashier. The position involved has a 
six-day work week assignment, hours 5:00 P.M. to 1:00 A.M., at. Salem, Illinois. The 
position also had a Sunday~assignment on a call basis between'9:30 P.M. and 12~30 A.M. 

On June 19, 1957, Carrier's Division Trainmaster notified the claimant here 
that the regular incunibent of the position involved would begin his vacation from 
June 24, 1957. In order to protect the position June 23, claimant was requested to 
fill the position on a,caLl basis, and he did perform such work from 9:30 P.M. to 
12~3'3 A.M., for which he was paid for such service at the time and one-half rate for 
three hours. 

Claim is made for dompensation for claimant for one day at the pro rata rate 
for eight hours, less the amount claimant was actually paid for three hours at the 
time and one-half rate. The OrganizatPon relies upon the provis,ions of Rule 8, Sec- 
tion l(a~-2) of'the Agredment between the parties. 

Carrier contends the employe was compensated under Rule 10 (d) of the effective 
Agreement. He was paid the same'amount the regular assigned employe would have ie- 
ceived had he performed the work, 'as part of his regular assignment. 

A review of the record shows that claimant was assigned to thn position in- 
volved here solely as a relief or extra man for one day only, June 23, 1957, nor did 
he continue to relieve the incumbent during his vacation beyond this date. We are of 
theopinion the provisions of Rule 8, Section 1 (a-2), as relied upon to support the 
claim, have no application here in view of the provisions of Rule 10 (d) relied upon 
by Carrier. We believe that claimant here is ,entitLed only to the pay the regular em- 
ploye would have earned had he performed the work of his regularassignment, and 'claim- 
ant is entitled only to the rights of the regular employe whose position he occupied. 
See Award No.4774 and Award No.5755-Third Division, National Railroad Adjustment Board. 

FINDINGS: The record before us does not support a sustaining award. Carrier did not 
violate the Agreement as alleged. 

A WARD 
claim denied. 

SPECIAL BOARD OF ADJUSTNENT NO.305 
s/ Donald F. McMahon 

sf DISSENTING Donald F. McMahon - Chairman 
R.K.Anthis - Organization Member s/ G. W. JOHNSON 
St.Louis,Missouri G.W.Johnson, Carrier Member 
Nov.2,1960 (File 380-1810) 



ORGANIZATION'S DISSENT TO AWARD NO. 71 
OF SPECIAL BOARD OF AIUUSTMBNT NO. 305 ~~ 

. 

Here we have a case involving the right of the Carrier to use an extra em- 
ploye for less than eight hours on a position which he had not been working and a 
compensationfor Less than eight hours D the rules calling for a basic day of eight 
hours (Rule 8, Section 1 (a-2)). 

Sworn testimony of CarrierOs witness in Emergency Board No. 106 was cited 
to show that the application of the Call'RuLe (Carrier's 10 (d), relied upon as 
a defense by the Carrier) with payment of Less than eight hours to extra employe 
was improper: 

"Since an extra or unassigned employe would not have a regular work 
period, the rule has been interpreted as applying onLy.to regularly 
assigned employes and not to extra or unassigned empfoyes." 

plus statement of Carrier counsel at same Emergency Board No. 106, that "any ex- 
tra or unassigned men must be paid a minimum of eight hours' pay regardless of 
time worked." 

Citation of a precedent established by Carrier paying a Like claim was 
refused recognition by the Referee. 

The Rule of the Agreement supports the claim and where this condition 
exists, resort to an Award based on equity is inexcusable. Such studied lack 
of recognition for important and highly relevant facts forces me to tigorously 
dissent to this Award. 

S/ R. K. ANTHIS 
R. K. Anthis - Organization Member 

St. Louis, Missouri 
November 2, 1960. 



l 

CONCURRING OPINION TO AWARD NO. 71 
SPECIAL BOARD OF ADJUSTMENT NO. 305 

(Case 2678) 

The dissent filed by.the Organization draws certain conclusions which are 
not based upon the facts in this case and for this reason are misleading and 
erroneous. 

The regularly established position of telegrapher-clerk on the second shift 
at Salem, Illinois, has a wor#k week of Monday through Saturday with a regularly 
assigned call on each Sunday between the hours 9:30 P.M. and 12:30 A.M, The incum- 
bent of said position was not available and the claimant, an extra man who had 
finished a temporary assignment at Nashville, Illinois, on Saturday, 3une 22, 1957, 
was used in the place of the incumbent of the telegrapher-clerk position at Salem 
on Sunday, June 23, 1957. For the service rendered, he was compensated under the 
provisions of Rule 10 (d) which reads as follows: 

"OVERTIME: yule 10.(d) NOTIFIED OR CALLED: Employes notified or 
called to perform work not continuous with the ending 

of their regular work period will be allowed a minimum of three 
hours for two hours' work or less, and if held on duty in excess 
of two hours, time and one-half will be allowed on the minute 
basis." 

Notwithstanding the fact that Rule 10 (d) is a special rule applicable only 
to employes notified or called to perform work not continuous with the ending of 
their regular work period, the Organization has relied upon the basic day rule in 
support of the instant claim. 

It is well settled that an extra employe taking the place of a regularly 
assigned employe assumes all of the conditions of the position, including duties, 
work Location, hours of assignment, rates of pay, etc., so long as he occupies 
such position. This is exactly what the claimant did on date in question when he 
worked a regularly assigned "call." 

The Employes refer to and place considerable reliance upon certain tesri- 
mony before Emergency Board No. 106 in connection with Carriers' Proposal No. 4 
which sought to establish a rule or amend existing rules to provide that extra or 
unassigned employes will be paid on a minute basis for actual time worked with a 
minimum of four hours. The purported testimony quoted in the dissent is not 
accurate nor a factual statement insofar as the rules and interpretations in 
agreements on this property are concerned. In this connection attention is 
directed to the following, taken from Carriers' brief filed with Emergency Board 
No. 106 in connection with Issue 27 (Carriers' Proposal No. 4): 

"It was specifically pointed out by Witness Bordwell that 
the proposal is not to apply where extra men* actually worked a 
full day or when they fill vacancies on regular assignments. In 
such instances the present rules and practices would continue to 
govern so that extra men would receive overtime pay and regular 
pay of the assignments just as would be the case if the regularly 
assigned employes were on the jobs." (Emphasis supplied.) 



(Concurring Opinion to Award No. XL) 

The statement by the Organization that "Citation of a precedent estab- 
lished by Carrier paying a like claim was refused recognition by the Referee" 
is not a statement of fact. The precedent referred to and presented to the Board 
by the Carrier involved the use of an extra employe to perform approximately two 
hours of work per day which was not a part of any assignment nor a part of the 
duties attaching to any position. In the instant case the work performed by the 
claimant between the hours of 9:30 P.M. and L2:30 A.M., June 23, 1957, was's part 
of the regular assignment of the incumbent of the position at Salem and was 
regularly worked by him when not relieved. Thus, the alleged "precedent" is not 
applicable in the instant case. 

The award was not based upon "equity " but rests squarely upon the provi- 
sFons of Rule 10 (d) of the effecti.ve Agreement. An award sustaining the claim 
would, in fact, constitute a revision of Rule 10 (d), restricting it to "regularly 
assigned employes"; rather than to "smployes," meaning "all employes," as now 
written. 

This Board does not, of course, have the authority to write new rules for 
the parties nor to amend existing rules which have been agreed upon by the 
parties. 

For these reasons and those set forth in the Opinion of Board, the dissent 
was not warranted. 

fsf G. W. Johnson 
G. W. Johnson - Carrier Member. 

St. Louis, Missouri 
November 7, 1960 
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