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PARTIES ) Chicago and MNorth Viestern Raillway Company
)

TO THE and

DISPUTE Brotherhood of lMaintenance of Way Bmployees
QUESTION Does the attached implementing agree-
AT ISSUE: ment proposed by the carrier fully

comply with the provisions of Article
TIT of the Agrcement, and if not, in
what respect should it be changed
vefore transferring employees on the
basis of these provisions?

OPINION 1. @%he issue which runs through thig serl

OF BOARD: of cases is whether the February 7, 1865, Agreement
permits the Carrier to transfer protected emplovees

to a new roster and place them ahead of the unprotected em-—

ployees with seniority on that roster.

The Agreement specifically grants Cerrier
the right to transier protected employees. There is no rea-
son to pzlieve that this right was designed to be virtually
meaningless, as it would be if the result was to freeze all
unprotected employees by placing the newly transferred pro-
tected employees below thenm.

- Objections have been made by the Emploves
to proposed transfers when men are on furlough or whexe the

force is allegedly adequate. However, Article III, Section

4, specifically denies the Committee jurisdiction over "the

right of the Carrier to make the change."”

Seniority rulee long in existence provide
that when employees are added to a roster, thelr seniority
begins as of the date they start work thure. These rules
contain no authorization for Carrier to mandate transfers.
However, the February 7, 1965, Agreement not only authorizes
carrier to transfer protected employees and to rearrance
forces in accordance with it, but Article III, section 5,
states that this “shall not constitute an infringement oZ
rights of unprotected employees who may be affected theredy.”
This provision was designed to modify the existing rules.
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While the nature of any “infringunent”

£ [ 1L
not described, i¥ is therelore unlikely that Article III 10
to favor unprotected cemployecs who had less senilority comnnarced
with protected transferecs who had greater senlorliy on tholr
own rosters. Consequently Carricris pronosed Artlcle IV nmust

be decmed proper in placing the translerces below the junilor
protvected man or subdivision 2 and above the unprotected

men., In the conditions the Carrilier describes all of the trans-~
ferred protected men arce genlor to the unprotected men on th
territory to which translerred.

2. The Interpretations of November 24, 1985,
provide in Item 3 on page 1ll, as follows:

When changes are mede under Item 1 or 2
above which do not result in an employce
being required to work in excess of 30
normal travel route miles from The resi-
dence he occupies on the eflective date
of the change, such employec will not

be considercd as being required to
change his place of regidence unless
otherwlse agreed.

Carrier states that in thils case no em-
ployee would be required to work in excess of 30 normal travel

route miles from the reslidence he occupies, Therefore Artlcle VI
of Carrier's proposed Implementing Agreement is proper.
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The answer to the Question is "Yes."

12
ton Friedman, Referece
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