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Case No. TCU-40-17

SPECTAT, BOARD OF ADJUSTMENT NO. 605

PARTIES ) Fort Worth and Denver Railway Company
TO THE ) and
DISPUTHE ) Transportation-Communication Employees Unicon

QUESTIOW
AT ISSUI: Are any wrotcective provisions of the
February 7, 19455 Agreement nullified
by the terms of an implementing agree-
ment made to affect the coordination
of facilities undex the Tashington
Agreenent?
OPINION
OF BOARD: The facilities at Stamford, Texas, were coordinated

under a ccordination agreement eirecuted on January 26,

1966. As a result of the coordination, Telegraph-
Cashier D. B. Chancellor was displacaed and subsequently exercised
seniority to a Telegravuer's position at Decatur, Texas, in order
to retain his protected status. The guestion is whether the
$400.00 transfer allowance provided in Article V of the February
7, 1965, Agrecment is due, or whether he is entitled to no more
than is specified in the coordination agreement.

Paragraph 2, Axticle V - Moving Expenses and Separa-
tion Allowances, of the February 7 Agreement provides:

If the emplovee elects to transfer to
he new point of emplovment reguiring

a change of residence, such transfexr

and change cof residence shall be sub-
ject to the bencfits contained in Sec-
tions 10 and 11 of the TTasaington Agrec-—
ment notwithstanding anvthing to the
contrarsy contained in said provisions
and in addition to such kenefits shall
receive a transfer allowance of four
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hundred dollars ($400) and five working
days instead of the "two working Zdays"
provided by Secticn 10(a) of said
Agreement.

The coordination agreement makes no reference to
the $400.00 transfer allowance, although it specifies Carrier's
obligations for moving expenses, mileage and wage loss. Accorxding
to the Organization, this benefit is due any employece wno is
required to transfer to a point of employment involving a change
of residence to retain his protected status. The Organization
cites Article VI, Section 3, of the Februaryv 7 Agreement which
states, as follows:

Without in anv wav modifving or dimin-
ishing the protection benefits or other
provisions of this agreement, it is
understocd that in the event of a coordi-
nation hetween two or more carriers as

the term "coordination” is defined in the
Washington Job Protection Agreement, said
Washington Agreement will be applicable

to such coordination... (Underlining adced.)

Carrier states that this provision "is designed to
provide the protzction oi the Wasnington Job Protection Agree-
ment...to emnloyees who are not protected under the provisions
of the February 7, 1965 Acreenent," according to Page 18 of the
Interpretaticons, dated November 24, 1965. Iurther, Carrier notes
the General Question on Page 18, which indicates that the Inter-
pretations do not apply to agreements entered into subsequent to
Febrvary 7, 19565, as in this case. Finally, according to Carriler,
the $400.00 allowance is not due under the Washington Agreement
and if tne parties had intended to provide it, their agreement
would have specified it.

ion 3, provides that th boneFits of
nent are not to bHe modi £1eo or ¢‘min-
@ may specifically agree to modify

article VI, Se
. the TFebruary 7, 1955, Agree:
ished. The parties of cou
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any provision of an agreement between them but silence cannot
accomplish it. By listing conditions for the coordination they
did not waive contractual henefits not mentioned. A waiver, if
intended, must be explicit. There was no waiver of the $400.00
‘allowance expressed in the January, 1966, agreement.

Section 8 of that agreement provides that "except as
otherwise provided for in this agreement, it is understood and
agreed that all provisions of the 'Washington Job Protecticn Agrec-
“ment of May 1936 shall apply..." Without a waiver they must apply,
as do the applicable benefits of the Februarv 7 Agreement, which
was then in force for a year.

To accept Carrier's reasoning would require a finding
that none of the provisions of the February 7 Agreement were
applicable in a case like this. For either that Agreement was
wailved in its entirety by Section 8 of the January 25, 1866,
agreecment, or all of it govexrns these parties. If, for example,
they had meant that "only" the provisions of the Washington
Agreement apply, they should have said so. Absent affirmative
language, there is no evidence of a mutual intent to deny any
of the February 7, 1965, benefits to affected employees.

The general Question on Page 18 of the Interpretations
is not applicable. The issue arises under the Agreement, not
under a subsequent interpretation.

With regard to Carrier's contention that Article VI,
Section 3, was designed i{o give benefits to non-protected empLovecs,
the Interpretations do so provide. They are to receive the Washing-
ton banefits. But that was not the exclusive purpose of this
provision. As it states, it does not limit the February 7 kene-

fits to which protected emplovees are entitled.

A WAZ2D

The answcr to the Question is MHNo.
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Milton Frlediian
Neutral Member

Wash.ngton, D.C.
November f§, 1970



