Award No. uz3(3
Case No. TCU-82-i

SPECIAL BOARD OF ADJUSTMELT NO. 605

PARTIES ) Missouri Pacific Railroad Company
TO THE ) and

DISPUTE ) Transportation-Communication Employees Union

QUESTIONS

AT ISSUE: l. Does the transferring of any work per-
formed by employees covered by the
Linemen's Agreement (who are employees
represented by the Transportation-
Communication Employees Union) to
employees not covered by that Agreement
constitute a violation of Article I1I,
Section 1? (Carrier File B~279-883
cc 279-406) .,

2. Did carrier violate the Telegraphers'
Linemen Agreement when it negotiated
the work of line construction to an
outside contractor without first fol-
lowing the procedures set forth in
Article III, Sections 1 and 2?

OPINION

OF BOARR: The Organization has also filed with the Third Divi-
sion its claim gtated in the second Question that Carrier
improperly confracted out work. That question cannot

properly come before this Committee since it concerns an alleged

violation of the Linemen Agreement. The Jurisdiction of the Com-

mittee is restricted to the February 7, 1965, Agreement,

agreements. It enables them to da SO as a means of effecting
transfers.

If the transferring of work is improper, the Febru-
ary 7 Agreemont is not v.olated. Only wvhen orotected amplovees
are denied that Agreemcnt's guarantees may it be invoked. In.
otner words, what the Crganization must show tnis Committee .s
20w the Yebruaryv 7 Agreement's benefits were denied protected
employvees, and it has not done so in this case.



As it was presented, the first Questicn also con-
cerns tae right Lo contract, surely and simply., so far as the -
February 7 Agreement .s concerned, carrier can transfer worl,

contract out or take any other steps it chiooses, . .: .¢ gt
provide the benefits of that Agreement to protected emplovees.
Thus the Organization's objection o Carrier's action can_be
nrocessed only under the sehedule agreement, for gontractlng
out does not violate the February 7 Agrecment, wiiich contains
neither scove rules nor senitority rules.
AWARD
1. The answer to Question No. 1 is Wo.
2. The Committee ig without jurisdiction
to consider alleged violations of the
schedule agreement.
See also, Section 13, Committee Decisions in Docket Nos. 48, 61, 78, and 98,
For similar results, see SBA No. 605, Award Nos. 278, 400, and Interpretation
Award No., 355. Based upon all of the foregoing, therefore, we find that
Question A must be answered in the negative.
Turning to the remaining Questions at Issue, and the various positions -

urged by the Organization ip handling on the properties, we have no hesitancy
in finding that the Notice of Coordination served by the Carriers on April 2,
1980 (Attachment A hereto) complied with the requirements of Section 4 of the
WJPA. Accordingly, Question B must be answered in the affirmative.

dith respect to Question C, no where on the record before us has the
Organization demonstrated any way in which the Implementing Agreement proposed
by Carriers on June 11, 1980 failed to comply with the criteria set furth in
Section S5, or nﬁy other provisions, of the WJPA or the Agreement of
February 7, 1965. Indeed, the record appears to support Carriers’ position

that the Implementing Agreement proposed on June 11, 1980 meets or exceeds



the requirements of the WJPA. BRAC urged at the Board hearing cthat Carriers
did not "bargain in good faith" with respect to this Implementing Agreemen:
and that the proposed creation of the "consolidated Data Processing

Centers" is a not a "coordination" within the meaning of that term in the

WJPA. Neither of those belated de novo theories find support in the evidence
of record and neither constitutes a bar to the adoption of the Implementing
Agreement essentially as proposed by Carrier on June 11, 1980. The
Organization urges that it was "justified" in seeking certain additional
improvements in the proposed Implementing Agreement, specifically a provision
to amend the Scope Rule coverage of the controlling Clerks Agreements with

the involved Carriers. We do not express or apply any opinion or value
judgement as to the "justification", propriety or general worthiness of such
proposals. Such questions likely are beyond the realm of our competence

and without doubt are beyond the reach of our jurisdiction, Whatever the
‘merits of such proposals, we do not have the authority to engraft upon an
Implementing Agreement which otherwise meets the requirements of Section 5

of the WIPA such additional conditions. See Section 13, Committee Decisioﬂs,
Docket Nos. 90, 119 and 161. As noted in Award 230 of this Board supra,

our authority is limited to reviewing the application and interpretation of
the Agreement of February 7, 1965 and the WJPA to the extent therein incor-
porated. Due to the passage of time since June 1980, we strongly recommend
that Section J of the proposed Implementing Agreement of June 11, 1980 be
amended and updated so that the positions and incumbents referenced in Exhibit
A of that Implementing Agreement are provided applicable protection for a five
(5) year period from the effective date of the Agreement. With these amendments

we are compelled to answer Question C in the affirmative.



L0

AWARD

1) The answer to Question A is Nao.

2) The answer to Question B is Yes.

3) With the recommended revision and updating of Section 3 and
Exhibit A, referenced herein, the answer to Question C is Yes.

4) The answer to Question D is that the reference to "January 1, 1986"
in Section 3 must be amended so as to provide five (5) years protection
from the effective date of the Implementing Agreement; and Exhibit A thereto
must be amended to reflect the positions and incumbents as of the effective

date of said Agreement.

Date: January 10, 1983




Award ¥Yo. 92 3(3
Case No. TCU-82-17

SPECIAL BOARD OF ADJUSTHMZNT NO. 605

PARTIES ) Missouri Pacific Railroad Company
TO THE ) and :
DISPUTE ) Transportation-Comnunication Employees Union

QUESTIONS

AT ISSUL: 1. Does the transferring of any work per-
formed by emplovees covered by the
Linemen's Agreement (who are employees
reprecsented by the Transportation-
Communication Employees Union) to
emplovees not covered by that Agreement
constitute a violation of Article III,
Section 1? (Carrier File B-279-883
cc 279-405).

2. Did Caxrier violate the Telegraphers’
Linemen Agreement whan it negotiated
the work of line coanstruction to an
outside contractor withiout first fol-
lowing the procedures set forth in
Article III, Sections 1 and 2?

OPINION - _

OF BOARD: The Organization has also filed with the Third Divi-
sion its claim stated in the second Question that Carrier
improperly contracted out werk. That question cannot

properly come before this Committee since it concerns an alleged

violation of the Lineman Agreement. The jurisdiction of the Com-
mittee is restricted to the February 7, 1965, Agrcement.

Article ITI of the February 7 Agreement in any case
is not a provision setting forth emplovee rights and benefits.
ITts purrose is to endow carriers wit™r the right to effectuate
transiers that migat othexwise be [L[orbidden bv schedule agrecments.
Article IIT does not reguire carriers to enter into implementing
agreements. It enables them to do so as a means of effecting
transfers.



Award No.ézgﬁ?

Case No. TCU-82-7

If the transferring of work i1s improper, the Febru-
ary 7 Agrecment is not vioclated. Only when protected emplcvees
are denied that Agreement's guaranteesmay it be invoked. In
other words, what the Organization must show this Committee is
how the February 7 Agreement's benefits were denied protected
employees, and it has not done so in this case.

As it was presented, the first Question also con-
cerns the right to contract, purely and sinmply. So far as the
February 7 Agreenent is concerned, Carrier can transfer work,
contract out or take any other steps it chooses, but it must
provide the benefits of that Acreement to protccted emplovees.
Thus the Organization's objection to Carrier's action can bhe
processed only under the schedule agreement, for coantracting
out does not violate the Februwary 7 Agrecment, which contains
neither scope rules nor seniority rules.

AWARD
1. 7The answer to Question Ho. 1 is No.
2. The Committee is without jurisdiction

to consider alleged violations of the
schedule agreement.

Vil Jopecn—

Milton rriedman
Neutral Member

Washington, D. C.
November /é . 1970
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